stamboomforum

Forum logoGezochte familienamen in NL » Willem van Schooten geb 11-11-1743 Zuid Schalkwijk

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Impost begraven Heemstede 25.6.1792 van Reijer van Schooten, aangifte door Jan Dolleman [link]

Jan Dolleman geeft vaker aan. 

Gaardersregisters Heemstede trouwen en begraven vertonen hiaat over de periode 1770-1778. Dat is jammer.

Gezocht in periode 1778-1783 maar daar geen begraven van Marijtje Botmeijer aangetroffen.

JP Ouweltjes

Bedankt voor alle nuttige bijdragen. Ik ga alles zo snel mogelijk grondig bestuderen. Ik begin mij bijna schuldig te voelen als ik zie hoe laat en hoe vroeg jullie voor mij aan het speuren zijn geweest. Nogmaals heel erg bedankt, zo kom ik weer een stuk verder met deze tak!

Heidi Jonkman

Gedoopt Heemstede 1.6.1773 Lambertus, zn. van Pieter van Schoten en Marij Lammers, get. Jan van Schoten, Pieternel Harems [link]. Op 29.12.1774 een dochter Marijtje, dr. van Pieter Rijnierze van Schoten en Marie Lammers, get. Willem Rijnierze van Schoten, Thijsje Lammers [link]. Gedoopt ald. 31.1.1777 Jannetje, dr. van Pieter Rijnierze van Schoten, Marijtje Lammers, get. Jan Lammerts, Anna Rijnierze van Schoten [link]. Gedoopt ald. 21.5.1780 Jannetje, dr. van Pieter van Schooten en Marijtje Lammers, get. Dirk van der Werf, Hille van Schooten [link]. Gedoopt ald. 20.9.1782 Pieternelletje, dr. van Pieter Rijnierze van Schoten en Marijtje Lammerts, get. Hendrik Stuijver, Hijltje Rijnierze van Schoten [link]. Gedoopt ald. 1.5.1787 Joanna, dr. van Pieter Rijnierse van Schoten en Marrijtje Lammers, get. Lammert Pieterze, Cornelia Lammers [link].

Huwelijk zie hier.

JP Ouweltjes

vervallen, foutje

Peter S2

Bijzondere vondst is ook de (Franstalige) overlijdensinschrijving van Reijnier van Schooten, dit is zeker de zoon van Willem van Schooten en Femmetje Greutkens. Het overlijden wordt pas op 28-3-1829 insgeschreven in de BS van Heemstede terwijl hij in 1812 in het militair hospitaal in Brussel is overleden:

Extract van overlijden in militair hospitaal in Brussel, Reijnier was leerling op het schip "le Hollandais" , oud 23 jaar, geboortig van Heemstede, hij is 3 april 1812 in het hospitaal opgenomen en de 18e juni daar overleden aan de gevolgen van scheurbuik

Aktenummer 28-03 Registratiedatum 28-03-1829 Akteplaats Heemstede

https://www.wiewaswie.nl/nl/detail/27751619

Heidi Jonkman

De voorouders van Femmetje Greutkens: link

JP Ouweltjes

En wie was dan Marijtje Vankman die dan samen met Renier van S wordt genoemd? Ik houd het erop dat zij een zuster was van Harmen (Hermanus) Jansz Vankman die nadien als doopgetuige wordt genoemd maar dat duidt dan toch wel op een familiebank. 

Ik zie nu dat de moeder van Hendrik Stuve de familienaam Fanckman droeg [link]. Harmen Jansz Vankman zal familie van haar zijn geweest (broer?). Harmen had dan weer een dochter Marijtje.

JP Ouweltjes

Ik begin steeds meer te denken dat het allemaal wel klopt zo. Of er een Marijtje Botmeijer geweest waarmee Willem van Schooten gehuwd is geweest kan ik niet zeggen maar aangezien hij een zoon Reijnier had die naar vaders kant is vernoemd, hij verwant was aan Anna Reijniers van Schooten alsmede aan Pieter Reijniersz van Schooten is het een gevalletje "het kan gewoon niet anders".

JP Ouweltjes

Rijnier Willemsz van Schooten zou een zoon zijn geweest van Willem Klaasz en Hillegont Reijers, volgens deze site gehuwd in 1714. Het stel laat kinderen dopen te Sloten, zie hier.

Edit 1/3/2018: 

  1. Jan, geb. Raasdorp, ged. Sloten rk 1714, get. Trijntie Engelen
  2. Reijnier, ged. ald. 9.2.1716, get. Lijsie Willems

Het huwelijk Sloten alle gezindten op 9 mei 1713. Er is getrouwd te Raasdorp. [link]

JP Ouweltjes

Bedankt JP vandaag tijd om alles eens op een rijtje te zetten de link is een link naar mijn eigen publicatie.

("De voorouders van Femmetje Greutkens: link", )

Ik denk dat een en ander aardig klopt, eens zien of er nog iets vd eerdere huwelijken van Wilhelmus te vinden is. Misschien ook eens in de notariële archieven van Heemstede zoeken, staan dacht ik online mop het noordhollands archief. Ik ben in ieder geval een stuk opgeschoten dankzij jullie hulp!

Heidi Jonkman

Ik zie dat het weeskamerregister ook deels online staat [link].

Succes gewenst met zoeken Heidi.

JP Ouweltjes

 de link is een link naar mijn eigen publicatie

Het is raadzaam om dit de volgende keer te vermelden in de vraag, Heidi. 

JP Ouweltjes

Op pagina 27 van het weeskamerregister vanaf 1774 zekere Willem van Schooten, weduwnaar van Pieternelletje Kuijpers. Gedateerd 21.12.1782. Er woonde nog een andere Willem van Schooten in Heemstede dus geen idee of dit iets is.

JP Ouweltjes

Ja JP maar mijn vraag betrof van Schooten en niet Greutkens, maar ben met je eens dat je nooit genoeg bestaande info kunt geven.

Heidi Jonkman


@JP, misschien is dit toch "mijn" Willem: "Op pagina 27 van het weeskamerregister vanaf 1774 zekere Willem van Schooten, weduwnaar van Pieternelletje Kuijpers. Gedateerd 21.12.1782. Er woonde nog een andere Willem van Schooten in Heemstede dus geen idee of dit iets is."

Het is wel toevallig dat Willem van Schooten op 5-1-1783 weer in het huwelijk treedt, voor een nieuw huwelijk moet bewezen worden dat eventuele voorkinderen hun moederlijk erfdeel ontvangen hebben. Tevens staat er in de akte van 21.12.1782 dat hij bij zijn laatste vrouw geen kinderen heeft, dus misschien wordt daarmee gedoeld op Marijtje Botmeijer. Ik zoek verder................

Heidi JonkmanPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!