stamboomforum

Forum logoGezochte namen in NL » voorouders Jonathan de Vos

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Dank Peter voor deze extra informaties. Uit zijn huwelijksakte blijkt, dat hij afkomstig is uit de destijds zuidelijke nederlanden.

Blijkt nu toch ook uit de huwelijken die Jan Clavaux heeft gestuurd, dat de Vos familie huwde met families uit het huidige Vlaanderen. Ik had het al even met Jan over Susanne de Vos, maar Johannes de Vos is haar broer, samen als vader Gerard de Vos.

Grappige bijkomstigheid, dat ik onderzoek doe naar mijn voorvader de Vos en daarbij stuit op een huwelijk van deze Johannes met een Bonneth, een familienaam die ook voorkomt in de stamboom Gecquiere, die een voorvader is van mijn man. Wat is de wereld toch klein! Tenminste toen.

Ik kan jullie niet genoeg bedanken! Klasse.

Paula U.

Ik zou die link geplaatst door Zwenny (hier aanklikbaar, maar 140MB) trouwens aan kunnen raden. Lijkt een enorme bron voor Norwich, en er komen meerdere vermeldingen de Vos in voor. Er zit een namenindex achterin; overgens is de pdf een samenbinding van 2 delen. Voorbeeld: ene George de Vos te Norwich zou een testament hebben laten opmaken in 1624-25 voor de Archdeacon's Court te Norwich. Sterker nog, die staat ook in een online database (link). Enfin, dit zijn maar wat random bijdragen tussen de bedrijven door.

Peter S2

Random bijdragen tussen de bedrijven door? Nou doe je jezelf toch tekort Peter! Dank hoor.

Ik ben het ook toevallig net aan het doornemen. Inderdaad een enorme informatie over Norwich!!

Ik had je al bedankt Zwenny, maar nogmaals, hoor, klasse dat je dit wil delen. Ik ga er even goed voor zitten.

Paula U.

Wat een bron van informatie over Norwich en wat een families die vanuit vlaanderen, maar ook wallonie en brabant richting Engeland zijn gegaan. Ik ben een aantal families de Vos tegengekomen, die ik nu verder ga uitzoeken.

Ik heb alleen een "brutale" vraag: op blz 366 van het document (in werkelijkheid pag. 207 appendix Return of the members of the dutch church in Norwich 1568) staat een voetnoot en wel de volgende:

"Norfolk A. Misc.; Vol. III, pt I, p. 200 and seq., but arranged in alphabetical order in English; the dates denote years of arrival in England".

Ik heb al even gegoogled hierop, maar kan hier niets over vinden. Ik vermoed, dat het als vol. III dus een vervolg is op het document, dat Zwenny heeft gestuurd, hier staat nl. I en II in. Er staan in deze appendix op blz. 374 (215) vier familie de Vos genoemd met een paginanummer erachter, dat waarschijnlijk verwijst dat dit deel III.

Heeft iemand dit deel III in zijn/haar bezit? Of weet iemand waar je dit kunt downloaden?

Paula U.

"Norfolk A. Misc.; Vol. III, pt I, p. 200 and seq....

Mij lijkt het een verwijzing naar "The Norfolk Antiquarian Miscellany". Een paar deeltjes daarvan staan hier, maar misschien is het specifieke deel snel te vinden.

Peter S2

Een optie is hier maar er zitten advertenties tussen en er zijn restricties. De voetnoot op p.200 is overigens wel de moeite waard Onschuldig.

(....)

Peter S2


Het is gelukt om de pagina's te bekijken Peter. Niet dat er veel extra informatie in stond, maar wel dat Adriaen de Vos wever met vrouw en kind geboren in England, Johannes de Vos wever met vrouw in 1567 zijn teruggekeerd naar Vlaanderen. En dat Laurens de Vos wolkammer in 1567 met vrouw is teruggekeerd naar Brabant.

Interessant!

Paula U.Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!