stamboomforum

Forum logoFora » Gezochte en onderzochte familienamen in Nederland » Adriana van Wessem

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Overigens had Willem Hak deze in 1705 te Nijmegen gedoopte Hendrik al aangemerkt als een mogelijke broer vroeg in deze discussie (p.1).

Ietwat terzijde: In Amsterdam zal Adriana van Wessem ook niet onbemiddeld zijn geweest. Ze trouwde als 25-jarige in begin december 1734 met Christoffel Engouw, een weduwnaar, die in 1710 als 36-jarige was getrouwd met Cornelia van Doornik (link), en Engouw is reeds in januari 1735 begraven. In die begraafinschrijving staat namelijk dat hij Commies ter Recherche van 't Edl. Mogende Collegie ter Admiralitijt was. Je zou toch denken dat die huwelijkse voorwaarden heeft op laten stellen? Helaas ligt de website voor het NA Amsterdam plat.

Peter S2

Ah, inderdaad PeterS2.

Maar dan zijn de ouders, nu toch met zekerheid bepaald?! De Hendrik van Wessem in Zierikzee was volgens Willem een broer van de Adriana waar de vraag over ging.

A van Egmond

Ja, ik denk dat we de ouders nu wel hebben gevonden, wat een goede hulp levert u allemaal. Mogelijk is Jacob Janss een zoon van Johannes van Wessem en Elisabeth Jansen. (van Wistorp).  Ga het nog even verder bekijken, maar Adriana (de jonge) in Amsterdam is nu opgelost. Dank daarvoor!

Tineke Veenendaal

Gedoopt Jacobus en Jacoba Schepper, 03.08.1738 Leiden, tweeling in de Hooglandsche kerk, getuigen Cornelis Timmerman en Geertruij Schepper. Volgens de vernoemingsregls moest er een Jacobus zijn, en die is er! Ouders Pieter Schepper en Ariaantje van Wessem.

Tineke Veenendaal

Mooi gevonden, Tineke !

Oh.. die tweeling was van Jacobus Schepper en Johanna Timmerman. Pieter en Ariaantje waren getuige bij de doop van Jacobus.
(Cornelis en Geertruij bij de doop van Jacoba)

Willem Hak

Ja, ik begrijp, dat het jammer is dat het niet over de ouders van Adriaantje gaat, maar dat zij een Jacobus ter wereld heeft gebracht, geeft nog meer zekerheid over haar ouders Jacobus en Lijsbeth.

Tineke Veenendaal


Nog een aanvulling, hoewel je er misschien niet veel aan hebt: in het NA Amsterdam is een akte waarin Hendrik Schepper en Elisabeth Schepper (reeds overleden) x Johannes Mouillon La Cave voorkomen als erfgenamen van Pieter Schepper en Adriana van Wessem. 8.3.1774 Notaris Cornelis van Homrigh (nr. 188; hier te vinden indien niet via de website van het NA).

[Van deze ene notaris zijn al bijna 100,000 scans op de site van het GAA en het gehele NA behelst al bijna 4.5 miljoen scans!]

Peter S2
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!