stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Op zoek naar :van der Putten stamboom leden (in heden en verleden),oudste is Jan vd Putten 1685-1744



Profiel afbeelding

Ik heb een Jacobus Bartholomeus van der Putte (1853-1912) in de verzameling die twee kinderen krijgt die verwant zijn aan een Schel(le)vis:

Alida Maria van der Putten (1893-1962) en Gerardus Anthonius van der Putten (1885-1931).

Vader dus zonder -n, geboren te Haarlem;  kinderen met -n, geboren te Ilpendam.

Patrick Schelvis - 9 mei 2018 - 23:27

Hallo Patrick Schelvis,

dat is zeker het uitzoeken waard!

blijkbaar is de familie toch groter dan gedacht en is het zeer moeilijk de juiste (zij) tak te vinden, ook bestaat nu inmiddels de grote twijfel of onze tak wel alleen uit Haarlem en omgeving kwam, dus ben nu alle mogelijkheden aan het onderzoeken.

misschien dat we elkaar verder kunnen helpen.

groetjes Desiree

Desiree Lieshout - van der Putten - 13 mei 2018 - 20:13


Beste JP Ouweltjes, 

Dank voor deze informatie. De hier genoemde Petrus van der Putten en Eva Oloffz zijn waarschijnlijk de elders genoemde Pieter Pieterszn van der Putten en Eva Oliviers. Eva trouwt, na het overlijden van Pieter met Reinier Theuniszn (Pennings). Agnes heet later Niesje; Margarita heet later waarschijnlijk Grietje.  De geboorte van de zonen Olivier en Gerrit staan niet vermeld. Niesje is ook een dochter van Lambert Gijssen; mogelijk dat Agnes de naam was van de moeder van Aeltje Oloffs/Olivier en Eva Olofs/Olivier.

Hiernaast zou het interssant zijn om Y-DNA onderzoek te doen van de van Putten uit de regio Heemstede en de regio's in Brabant of Limburg. De naam kwam en komt o.a. veel voor uit de regio van Beek en Donk (waar Reinier Theuniszn (Pennings) vandaan kwam.

Ik vind regelmatig op Internet dat Lambert Gijssen uit Weert kwam, maar het is me onbekend hoe waar deze informatie vandaan komt.

wim - 4 okt 2018 - 22:43







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu