stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Vastloper: waar is Paulus Kamst gebleven?



Profiel afbeelding

Een ambtshalve inschrijving kan tot stand komen wanneer wordt vastgesteld dat een burger zijn hoofdverblijfplaats heeft op een plaats waar hij niet ingeschreven staat

personen ambtshalve uit te schrijven wegens vertrek uit Nederland

Marcella de Jager - 3 jun 2018 - 17:47


Beste Arjan,

In dit geval lijkt bijna een onbegonnen zoekwerk. 

Soms wordt door moderne ontsluitingen van archieven verrast. Bij een huwelijk van een voorvader van mij werd bij de getuigen vermeld: Zijn één jonger broer ..... Deze persoon vond ik terug in een plaats in West Friesland en bij zijn overlijden vermelde de ambtenaar : ongehuwd.

Je denkt dat hij geen nageslacht  heeft. Nu met de moderne ontsluiting bleek deze persoon 2 x gehuwd te zijn geweest. Zijn tweede vrouw woonde op het met moment van overlijden in Haarlem. Hij woonde in West Friesland. Kennelijk was er geen familie contact en de aangevers bij het overlijden was dit geven niet bekend.

In een ander geval vertelde een andere familie mij : hij zou naar Panama zijn vertrokken. Wie in die jaren daarheen vertrok, keerde in de periode toen het kanaal er onder Frans beheer gegraven, meestal niet terug. Er heerste daar enorm ziekte onder  het werkvolk.en nauwelijks enige registratie.

Zeevarende geworden en dan met man en muis te zijn vergaan. Hiervan is meestal ook geen registratie.

Alle aantekeningen zoals die via de Open Archieven te zijn verkrijgen on der trefwoorden Amsterdam en bevolkingsregister  te zijn verkrijgen te noteren en verder hopende op ontsluitingen elders in de wereld.

Verder leven on de andere naam is ook een mogelijkheid.

Succes met je verder onderzoek.

Groeten van Terkos

Terkos - 3 jun 2018 - 21:56







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu