stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Onderzoek naar de familienaam Baas



Profiel afbeelding

Ik doe onderzoek naar de familienaam BAAS. Ik ben alleen op zoek naar de dragers van de naam Baas dus bij een vrouwelijke Baas die trouwt en mans naam aanneemt, noteer ik alleen de kinderen en daar laat ik het bij. Een bewuste keuze.

In mijn stamboom heb ik Jan Baas (1865-1946) en Willemina Kanninga (1865-1940) staan inclusief hun 10 zonen en dochters, waaronder mijn overleden grootvader Albert. Ik ben thans bezig de nakomelingen van deze 10 broers en zussen in kaart aan het brengen. Via het CBG (gezinskaarten), internet en eigen bronnen ben ik al een heel eind gekomen met 8 van de 10 broers en zussen.

Een uitdaging qua zoeken is uiteraard dat gegevens van nog in leven zijnde personen of recent overleden personen niet beschikbaar zijn en ook onder de privacy-wetgeving vallen. Iets waar ik mij bewust van ben.

Wat ik zoek is contact met (nog) in leven zijnde personen (familieleden Baas) die mij verder zouden kunnen helpen met het invullen van mijn stamboom. 

Wat ik NIET zoek is dat mensen voor mij gaan zoeken naar data. Dat kan ik heel goed zelf en die weg ben ik actief aan het bewandelen via CBG, internet etc. Mocht je iets willen weten over mijn zoektocht vraag het dan gerust even aan mij (via persoonlijk bericht).

Ik zoek info over de nakomelingen van twee broers van mijn opa Albert. De kinderen van deze broers heb ik allemaal gevonden via CBG gezinskaarten maar omdat ik niet weet of deze mensen nog in leven zijn kan ik die hier niet noemen. Het gaat dus om de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Willem Baas (1909 Assen - 1984 Assen) + Hendrikje Zwiers (1912 - 1994)
Ik zoek info over hun kinderen en hun nakomelingen.
 

Wilhelm Baas (1903 Smilde – 1973 Assen) + Geertje Rodermond (1907 - ????) (vermeld omdat zij bij in leven zijn thans 111 zou zijn)
Ik zoek info over hun kinderen en hun nakomelingen.

LET OP: ik zoek contact met personen dus geen data die mogelijk onder privacy-wetgeving vallen. Data die wel mag is uiteraard welkom.

Marco Baas - 17 sep 2018 - 12:46

Het kan zomaar zijn dat nazaten zich vanzelf bij je melden. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Je kunt ook eens kijken op www.wieowie.nl  voor naamgenoten. Op die manier ben ik in contact gekomen met familieleden die mij weer verder hebben geholpen.

Yolanda Lippens - 17 sep 2018 - 17:03

goedemorgen,

 

Er woont een familie `Aaldert Baas en zoon Jan in Wolvega ) Friesland.In Wolvega staan 4 families Baas. ( op te zoeken via telefoongids.nl')

 

met vriendelijke groet, Vrouwkje

mevr. V. Sakko-Dolstra - 18 sep 2018 - 11:22

Heb je gedacht aan schoolbank.nl. daar staan ruim 2000 personen op, die Baas heten. Je kunt aan de hand van de plaatsen van de scholen kijken wie er in de buurt van de gezochte familie naar school zijn geweest. Wellicht kom je via zo'n contact weer een stapje verder.

Succes!!!

Bedet - 18 sep 2018 - 14:39

Bij het NGV informeren al geprobeerd?, https://twitter.com/NGV_Genealogie

D.Deden - 18 sep 2018 - 15:59

Goed dat je de site van schoolbank even onder de aandacht brengt. Ik sta er zelf ook op maar heb er al jaren niet meer op ingelogd. Die NVG ga ik zeker eens bestuderen. Thanks.

Marco Baas - 18 sep 2018 - 18:18


Er woont ook een familie Baas in Hoogwoud (bij Alkmaar). Misschien te ver uit de richting, maar je weet maar nooit. In ieder geval succes.

Marijke van der Sluis-Derogee - 24 sep 2018 - 22:37







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu