stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland » Maria Lamy (van Dunkenny)



Profiel afbeelding

Peter u hebt helemaal gelijk, stom van mij. Wij zoeken verder. Wie kan de voornaam van de getuige Colyear lezen?

Maria, meer informatie over familie Pasques de Chavonnes is te vinden in https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-cornelis-albert-othmar-naudin-ten-cate/

Als u daarop een reactie plaatst heb ik uw e-mail adres en kan ik nog wat meer info over deze familie sturen.,

W.F.H. Naudin ten Cate - 29 jul 2019 - 13:44

In bovenstaande doopinschrijving staat als getuige m.i. : Joffrou Calljaerts.

Peter S - 29 jul 2019 - 13:46

Deze doop staat gewoon in de index van het Westbrabants Archief maar ja je moet wel kunnen bedenken dat de vader ook "Jems Lamnuij" kan heten (heeft hij gezegd dat hij James heette?). Ik heb nog even snel wat meer spellingsvarianten onderzocht te Delft en Bergen op Zoom maar vooralsnog zonder resultaat.  Dit bevestigt overigens wel dat ondanks de omtrekkingen van het garnizoen van vader John, de kinderen gewoon in BoZ gedoopt werden. Dat wil zeggen, totdat de gevechten over waren en ze op een of andere manier in Delft zijn beland. Ik houd het er op dat Maria ergens tussen die twee plaatsen is gedoopt.  Omdat er een notariele akte is opgedoken in Den Haag zou die plaats ook een mogelijkheid kunnen zijn.

Maria van Afferden - 29 jul 2019 - 20:00

De doop niet gevonden in Den Haag (Kloosterkerk en Grote- of St. Jacobskerk), Scheveningen en Loosduinen. Het is mogelijk dat Maria is gedoopt in de Engelse kerk in Den Haag. Een kerkeboek met o.a. doopinschrijvingen 1627-1695 zou aanwezig zijn in het Gemeentearchief Den Haag (afschrift en film) maar nog niet gescand. Ik heb een mail gestuurd naar het gemeentearchief. Het is voor mij niet mogelijk om naar den Haag te gaan. Frits.

W.F.H. Naudin ten Cate - 18 aug 2019 - 13:32 (laatst bijgewerkt 22 aug 2019 — 12:08 door auteur)

Den Haag valt af als doopplaats. Van het Haags Gemeentearchief ontving ik het volgende bericht:

“Het originele register bevindt zich nu bij de National Archives in Londen. Het genoemde supplement op de DTB-index is niet online beschikbaar, maar kan wel ingezien worden op onze studiezaal. De naam Maria Lamij komt daar niet in voor. Het ziet er dus naar uit dat zij niet in de Engelse Kerk te Den Haag gedoopt is”.

Frits.

W.F.H. Naudin ten Cate - 22 aug 2019 - 12:11


\ik heb een brief van het Hugenote gedenkmuseum dat Maria Lamij overleden is in 1715 op de Kaap

marjolein bijvoets lamie - 19 feb 2020 - 12:20







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu