stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Nederland (personen) » Paulus of David de Hooghe ? Tr. A'dam 1651 [opgelost]


Profiel afbeelding

Wat die begrafenis (link) van Frans Davitsz Hooch (won. Bloemstraat) in 1647 (Westerkerk) betreft, heeft U wel pech. Als hij kinderen na heeft gelaten, dan zou zijn begrafenis zijn aangetekend door de weeskamer; het ontbreken van zo'n aantekening is op zich ook weer informatie. Maar helaas vind ik van de Westerkerk wel een boek t/m 1646 (nr.2 hier, achteraan), en boeken vanaf 1664 (vanaf nr.25, zelfde link). Er zou dus een hiaat zijn. Evt. navraag doen bij het archief?

Verder zou er dan een inschrijving in een (minuut-) inbrengregister van de weeskamer kunnen zijn, maar ook hier heeft U pech, zie sec.2.9.1.1 hier: de minuutinbrengregisters incl. 1647 (nog niet gedigitaliseerd, nr.552) worden momenteel verhuisd. De alfabetische klappers op voornaam van de inbrengregisters beginnen pas in 1656 (nr.836), dan zou je dus moeten bladeren in nr.798 vanaf de datum van begraven (oppassen, de namen van voogden en boedelhouders worden steeds eerst genoemd, dan de kinderen, en dan pas de overledene, en bij ieder geval staan steeds weer latere aantekeningen).  
Hopelijk heeft een ander lid nog suggesties.

Peter S

Ik vergat nog te melden de registers van voogdijschappen: ook hier een hiaat (tussen nrs. 513 en 514); boedelinventarissen (hiaat tussen nrs.972 en 973). En dit alleen maar voor het geval de overledene kinderen naliet.

Peter S


Ook mijn grote dank aan Peter S. voor de gedetailleerde informatie. Ja, het zit hier inderdaad nogal tegen. Daar moeten we dan maar mee leven. Andere keren zit het weer mee. That's life !

Jaap Gestman GeradtsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu