stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Teruggekeerde Emigranten



Profiel afbeelding
Een van mijn familieleden is in december 1883 in Amerika aangekomen. Hij is echter weer teruggkeerd naar Nederland en is daar in februari 1885 getrouwd. Weet iemand of ik kan achtehalen wanneer hij vanuit Amerika naar Nederland is teruggereisd?

Jan Bruinsma - 16 jan 2015 - 10:31

Beste Jan,

Iemand, die terugkeert uit het buitenland, moet zich opnieuw laten inschrijven in de gemeente waar hij zijn domicilie kiest. In pricinpe moet het bevolkingsregister van de desbetreffende gemeente hierop een antwoord geven.

Groeten van Terkos

Terkos - 16 jan 2015 - 11:00

Hallo Terkos,

Dank je wel voor het antwoord. Ik ga hem proberen te achterhalen in het bevolkingsregister, ik ben benieuwd! Hij is eind 1883 halsoverkop vertrokken, zonder iemand op de hoogte te brengen. Vraag is dus of hij dat uberhaupt heeft doorgegeven. Maar ik ga het proberen, dus dank voor de tip!

Groet,

Jan

Jan Bruinsma - 16 jan 2015 - 11:08

Elisabeth - 16 jan 2015 - 13:28


Ja, die site is van mij :-) 

De overlijdensdatum van Grietje Bron heb ik nog maar net aangepast, omdat ik tot voor kort niet wist wat er van geworden was. Nu ik echter weet dat ook zij naar Amerika is verhuisd (alleen niet met haar familie), kan het zoeken beginnen. Ik weet inmiddels dat ze met Lammert Houtman naar Amerika is vertrokken (hun totaal onverwachte "vlucht" haalde zelfs de krant), maar dat Lammert ergens in 1884 is teruggekeerd naar Nederland (zie topic over de verhuizing van Vanderark naar Amerika, waar we vanmorgen over spraken).

Jan Bruinsma - 16 jan 2015 - 13:42







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu