stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Commercieel misbruik foto's en gegevens door MyHeritage



Profiel afbeelding

Het is mij gebleken dat veel foto's van mijn websites ongevraagd en zonder bronvermelding overgenomen zijn op meerdere MyHeritage pagina's. Op zich vind ik dat niet zo heel erg, al had bronvermelding fijn geweest.

Maar... de foto's heb ik op het internet gepubliceerd om gratis te kunnen delen met geïnteresseerden (familieleden en andere belangstellenden).

Mijn bedoeling is nooit geweest dat er financieel misbruik van gemaakt zou gaan worden.

MyHeritage maakt er echter wel degelijk financieel misbruik van.
Klik je namelijk op een foto, die van je webpagina overgenomen is, na deze met bijvoorbeeld Google te hebben gevonden, krijg je een aanbod van een 14-daagse proefperiode voor je neus. Na die 14 dagen kun je MyHeritage gaan betalen om de "gestolen" foto's te kunnen downloaden in hogere resolutie.

Zie bijvoorbeeld: http://www.myheritage.com/search-records?lang=NL&action=person&siteId=168343911&indId=2000714&origin=profile

Dit is een foto van mijn overgrootvader, weggehaald van mijn webpagina. Klik je op die foto dan krijg je een aanbod voor een proefperiode van 2 weken en na die twee weken een betaalscherm te zien.

In mijn ogen is dit zeer beslist onwettig en is MyHeritage hiermee in overtreding.

Volgens mij is dit soort criminaliteit ook met succes juridisch aan te pakken.

Niet dat ik zover wil gaan, maar ik wil wel graag weten... hoe denken anderen over dit soort bedenkelijke praktijken? En wat kunnen we er gezamenlijk aan doen?
Ik denk dat het meest doeltreffend is om MyHeritage massaal links te laten liggen. Maar helaas blijven er altijd mensen die MyHeritage zien als een fantastisch bedrijf, omdat er flink naar gegevens "gegraaid" kan worden.

Harm Selling - 1 mar 2015 - 00:51

MyHeritage is een commerciële club die als een enorme verslechtering van het genealogisch klimaat kan worden gezien.
Ik noem het de disneyficatie van de genealogie : kinderachtig vormgegeven sites, voor luie genealogen die zoveel mogelijk gegevens panklaar opgelepeld willen hebben.

Het grote gevaar is dat het stikt van de foute gegevens, die weer worden overgenomen zonder bronnenonderzoek. De vervuiling van het genealogische werkveld is inmiddels gigantisch, door MyHeritage maar ook door de wat minder commerciële site Geneanet.

De nieuwe generatie stamboomonderzoekers (genealogen kun je ze niet noemen) heeft vaak nog nooit een archief van binnen gezien. Beheerst geen oud schrit en heeft geen idee van de echte archieven en collecties. Haalt zijn gegevens van internet, liefst panklaar door anderen aangeleverd.
Of het klopt is niet relevant : als je maar lekker ver komt en veel leuke voorouders kunt opvoeren.

Jammer dat de Amerikaanse puinhoop ook onze kant op gekomen is.

Andr? Sijnesael - 1 mar 2015 - 10:06

Hallo,

Ik ben het volkomen eens met de vorige schrijvers.

Sinds internet is er veel veranderd en ik vraag mij ook wel eens af hoe sommige foto's op internet terechtkomen, ik zag éen foto van mijn vader die ikzelf nooit op een site heb gehad maar hoe die daar dan is terechtgekomen weet ik ook niet.

Zelf werk ik met Aldfaer en heb dus ook de samenwerking met MyHeritage daar uitgevinkt.

Tijdenlang heb ik mijn gegevens op mijn eigen site gehad maar deze inmiddels verwijderd omdat bij eigen controle bleek dat er nogal eens een tikfoutje inzat die ik dus nu ook weer bij anderen aantref.

Bronvermelding van eigen onderzoek heb in toen met opzet weggelaten om te kijken wat er werd "geleend" en daar waar dus foutjes zaten de betreffende persoon eens gevraagd naar een bron waar die gegevens vandaan kwamen.

Het antwoord is te raden als er al een antwoord kwam.

Zelf maak ik wel gebruik van Geneanet enz. maar controleer altijd via de hedendaagse "originele" bronnen en maak een aantekening als dit niet is te vinden.

Door ouderdom wordt het archiefbezoek minder maar daarentegen is het weer mogelijk om voor anderen de weg vrij te maken naar digitale gegevens via VeleHanden die hun gegevens naar de archieven sturen en daar zijn die veelal weer gratis in te zien.

Het amerikaanse gedoe zal wel niet meer uit te bannen zijn want het wordt, en is al, een groot onderdeel van ons dagelijks bestaan.

Han Lijster

Uitgeschreven lid - 1 mar 2015 - 10:17

Beste Harm,

Ik kan mij uw frustratie goed voorstellen en persoonlijk ben ik ook niet zo gecharmeerd van de commerciële opzet van MyHeritage. Ik heb daar zelf in 2009 een stamboom gehad en ben daar uiteindelijk mee gestopt omdat ik het niet eens was met de opzet. Ik vind het absuluut niet erg om voor een dienst te betalen mits er een redelijke verhouding bestaat tussen hetgeen ik betaal en de diensten die daar voor geleverd worden. € 9,06 p/m betalen voor een data abonnement waarmee ik toegang krijg tot veelal niet geverifieerde en gekopieerde gegevens (de uitzonderingen daargelaten) vind ik dus niet in verhouding staan.


Ik heb bij GenealogieOnline ook een abonnement maar daar is het duidelijk wat je krijgt voor je geld en zie ik het dan ook meer als een plek om mijn gegevens te publiceren (sorry Bob) dan een medium om aan meer gegevens te komen. Het feit dat je met een abonnement bij GenealogieOnline je stamboom met een ongelimiteerd aantal foto’s kunt publiceren en een bijbehorende dienst als de Familie Archivaris krijgt, staat dat naar mijn mening dus is verhouding tot de € 60,- p/jaar die je hier voor betaald.


Even terug naar de foto… Het is natuurlijk heel vervelend dat iemand, zonder kennisgeving, een foto van uw publicatie heeft gebruikt. Ik ben echter van mening dat dit niet MyHeritage aan te rekenen is. Zij kunnen immers onmogelijk controleren of materiaal op legitieme wijze verkregen is. Daarnaast zijn zij slechts een commerciële dienstverlener in deze en is de eigenaar van de betreffende stamboom verantwoordelijk voor het nalaten van de kennisgeving.


Hoewel ik uw reactie dus heel goed begrijp is de stelling dat MyHeritage commercieel misbruik zou maken van uw foto dus niet helemaal juist. Volgens de Algemene Voorwaarden van MyHeritage is het overigens niet toegestaan foto’s te reproduceren zonder nadrukkelijke toestemming van de eigenaar. Niet MyHeritage maar de eigenaar van de betreffende stamboom is dus in overtreding.


Aangezien deze eigenaar bekend is zou u MyHeritage een bericht kunnen sturen met het verzoek in contact te komen met de eigenaar. Natuurlijk kunt u ook vragen de foto te verwijderen maar er zou theoretisch nog steeds een kleine kans kunnen bestaan dat de betreffende persoon de foto op andere wijze verkregen heeft.

Met vriendelijke groet,
Marcel Remkes

Marcel Remkes - 1 mar 2015 - 11:12

Dat MijHeritage deelnemers mijn foto's hebben overgenomen, daar heb ik niet zo veel problemen mee. Dat is voornamelijk uit enthousiasme en belangstelling gebeurd. Verzoeken om die foto's te verwijderen, is wat mij betreft dan ook niet aan de orde.
Maar wat me voornamelijk steekt is dat MyHeritage er financieel van profiteert. Natuurlijk weet MyHeritage niet van individuele foto's hoe ze op de website terecht zijn gekomen. Maar MyHeritage weet dondersgoed dat het gros van de foto's door knip- en plakwerk daar terecht zijn gekomen. En al hebben de MyHeritage deelnemers de foto's zelf gescand en geplaatst, dan nog vraagt MyHeritage betaling voor foto's die niet van haar zijn, maar van haar gebruikers.

Betaling voor produkten of diensten heb ik ook geen problemen mee. Ik heb jarenlang een betaald lidmaatschap gehad op Ancestry.com, niet zo goedkoop, maar wel heel nuttig doordat o.a. de Census registers werden aangeboden, waardoor ik meer informatie heb kunnen vinden over naar de USA geëmigreerde familieleden. Dat betrof materiaal dat door (of in opdracht van) Ancestry was gescand en bewerkt en geen materiaal van derden dat werd doorverkocht.

Ook heb ik jarenlang flink betaald voor Haza-Data. Tot de Windows versie kwam, waarmee ik helemaal niet uit de voeten kon. Toen ben ik overgestapt op Aldfaer, niet omdat het gratis was, maar meer omdat ik het van alle programma's het prettigst bleek te vinden (na verschillende demo's te hebben uitgeprobeerd).


Wel jammer dat nu ik al weer jaren met Aldfaer werk, Aldfaer zwicht voor samenwerking met een bedenkelijk bedrijf. Het argument dat er alleen maar records gematched worden, vind ik niet steekhoudend. Je ondersteunt door die samenwerking een bedrijf dat er a-sociale gewoonten op nahoudt.

Soms verlang ik wel terug naar de periode dat ik als 12-jarige begon met genealogisch onderzoek (1979). Ik kwam toen regelmatig in het Gemeentearchief in mijn woonplaats Amsterdam en later in mijn tienerjaren reisde ik regelmatig heen en weer naar Groningen om daar het rijksarchief te bezoeken. Voor gegevens moest je nog echt moeite doen. Ik vroeg bijvoorbeeld wel eens fotokopieën aan van akten in Zwolle of Arnhem. Daar moest je dan heel lang op wachten en flink voor betalen, maar als dat dan in de brievenbus lag, was dat iets geweldigs....

Tegenwoordig druk je op 2 knoppen en komt de akte uit de computer rollen. Heeft ook voordelen, geef ik onmiddellijk toe. Maar de mentaliteit van veel "nieuwe" genealogiebedrijvers zint me niet. Het moet tegenwoordig allemaal gratis, want anders zitten de "leunstoelgenealogen" van tegenwoordig op de kast. En inderdaad: correctheid van gegevens is vaak van minder belang. Zo heeft een ver familielid op zijn website Duitse gegevens voor de stamvader van de familie Selling geplakt, die van geen kant deugen. Toen ik hem mailde dat het niet kon kloppen gezien de data, vernoemingen, etc. en daarbij verwees naar de bronnen, kreeg ik als antwoord: "Een beter alternatief heb je niet, dus hou je mond". Met andere woorden: "Liever foutieve gegevens dan geen gegevens".

Hoe ben ik niet aangevallen dat ik betaling vroeg voor doopbestanden en bestanden van huwelijkscontracten uit Oost-Groningen die ik zelf had bewerkt uit de originele archieven in de Groninger Archieven (waarvoor ik hotelovernachtingen en treinreizen had geïnvesteerd). Ik moest dat maar gratis weggeven, "want anders kon het internet wel opgedoekt worden". Maar dat MyHeritage grof verdient aan onbetrouwbare gegevens en foto's van anderen, dat wordt dan weer voor zoete koek geslikt.


Ik betaal liever een flink bedrag voor betrouwbare gegevens van een archiefinstelling of bronbewerkingen van een betrouwbare genealoog, dan dat ik geld neerleg voor de onbetrouwbare, van internet bijeengeraapte rotzooi van MyHeritage.

Harm Selling

http://genealogiegroningen.nl

http://genealogiewinschoten.nl

http://genealogiestrating.nl

Harm Selling - 1 mar 2015 - 12:11

Mee eens Harm. Hoewel ik nog steeds zeer fanatiek de genealogie bedrijf, is de charme van het begin er af.
Ik begon als 17-jarige in 1982 en toen was er nog niets digitaal. Ik reisde per trein, later auto, stad en land af om de archieven met een bezoek te vereren.

Ik begon in Zeeland en daar, op het RIjksarchief in de abdij van Middelburg, kreeg je nog de originele akten van de BS op je tafel ! Netjes per 10 jaar ingebonden in boeken of verzameld in kartonnen omslagen met linten om het dicht te binden.
Puur handwerk en dat kostte veel tijd maar had erg veel charme !


In Belgie kreeg ik in Gent zelfs de parochieregisters uit de 17e eeuw in originali in handen. En in Watervliet, Belgie, dat ik bereikte per fiets vanuit mijn oma's woonplaats IJzendijke, stond her archief in een mooie oude kabinetkast in de kamer van de burgemeester die die dag niet aanwezig was, zodat ik mijn onderzoek achter zijn oude, statige bureau mocht doen.

Onvoorstelbaar anno 2015.

Toch ben ik zeer gelukkig met internet. Ik had nooit een kwartierstaat van mijn kinderen met 20.000 kwartieren gehad zonder internet. Ook de vele contacten waren vroeger veel lastiger te onderhouden dan nu.
Het grote gevaar is echter dat je te snel dingen voor waar aanneemt. Het is daarom goed dat er ook steeds meer primaire en secundaire bronnen digitaal beschikbaar komen, zodat controle mogelijk is.
Ook tref ik heel veel fouten aan die al járen de ronde blijven doen.

Klein voorbeeldje : heel veel Zeeuwen hebben in hun kwartierstaat de familie Oostdijck uit Wolphaartsdijk/Goes. In oude genealogiën vind je dat een van die Oostdijcken met een Soetje van Botland gehuwd was. Met haar open je de toegang naar uitvoerige middeleeuwse voorgeslachten langs de heren van Haemstede en FLoris V. Toch is al in de jaren 80 overtuigend bewezen dat het hier niet om
Soetje van Botland ging, maar om een vrouw met onbekende ouders.
Kijk maar eens op google en de vermeldngen vliegen je om de oren. Allemaal fout, bewezen !

Samenhangend met de Oostdijcken zijn de ook steeds weer opduikende kwartieren van Geertruijd Noordijck, die via de Eversdijcken van vele middeleeuwse geslachten afstamt. Ook dit is allang weerlegd en toch vind je haar nog overal, zelfs op kareldegrote.nl, wiens webmaster beweert zeer kritisch te zijn.
Ook op genealogieonline tref je deze bewezen onjuiste kwartieren overal aan.

Het is maar om aan te geven dat fouten op internet nooit meer weg te krijgen zijn en dus alles altijd goed gecontroleerd moet worden.
Zowel MyHeritage als Geneanet zijn wat dat betreft erg gevaarlijk en echt plaatsen van "infectie" met fouten. 

In de middeleeuwen was het gewoonte om stambomen met opzet te vervalsen, nu gebeurt dat weer, maar niet opzettelijk maar eerder door luiheid. 

Andr? Sijnesael - 1 mar 2015 - 12:40

Het internet is de vrije markt, daar is niets a-sociaals aan. Zelfs alleen het zoeken op die markt zorgt al voor omzet. 

Genealogen die hier moeite mee hebben zouden misschien van het internet weg moeten blijven.

Genealogen die in deze tijd opgroeien hebben helemaal niets met het gemijmer over het pre-digitale tijdperk en dat vroeger alles beter was. 

Het is gewoon een andere tijd. Ook straks zijn er serieuze genealogen die alles zeer precies uitzoeken, vastleggen, controleren en dubbelchecken. En het overgrote deel zullen mensen zijn die genoegen nemen met de kennis wie hun overgrootouders waren. De wijze van informatievergaren en -verwerken verandert, de interesse over voorouders en geschiedenis niet.

Je zal door de vele doorgekopieerde fouten in stambomen toch zelf steeds weer terug naar de basis moeten, maar dat moest je toch al dus ik zie geen verschil.

En dat er bedrijven zijn die geld aan je willen verdienen is van alle tijden. 

Ronk - 9 mar 2015 - 10:04

@Ron

Het ontstaan van een vrije markt betekent nog steeds niet dat rechten als auteursrecht, beeldrecht en intellectuele eigendom niet meer zouden gelden.
Dat het internet door velen wordt gezien als een speeltuin waar geen regels zouden bestaan, betekent niet dat dat het ook is.

Harm Selling - 9 mar 2015 - 10:12

@Ron


Deels met je eens.
Allereerst de vrije markt. Ik ben een tegenstander van de vrije markt, hoewel ik niet links ben. Maar die discussie gaan we maar niet aan.
Dat internet de vrije markt is, ben ik niet met je eens. Internet is neutraal. Is niets. Kan gebruikt worden door communisten, kapitalisten, jihadisten, alles. Maakt mij ook niets uit, maar het is niet de bedoeling dat internet gekaapt wordt door commerciële bedrijven, zoals momenteel met het nog niet goedgekeurde handelsverdrag met de VS wel dreigt te gebeuren.

Ik ben zelf volledig van deze tijd. Internet biedt geen enkel geheim meer voor mij, ik breng er vele uren per dag op door, ben thuis in netwerktechniek, Java, html, CSS, alles en ook in de hardware kant ben ik volledig thuis.
In tegenstelling tot veel andere computeraars van het eerste uur (mijn eerste computer had ik in 1981) ben ik meegegroeid, maar koester de goede herinneringen aan de pionierstijd.

Internet is een schitterend hulpmiddel voor genealogen. Het opent een enorme wereld aan materiaal en gegevens, die vroeger veel lastiger te ontsluiten was en misschien zelfs wel onbereikbaar was. Ik gebruik het in volle omvang.
Nadeel daarvan is dat heel veel (beginnende, maar ook ervaren) genealogen voor waar aannemen wat er op intenet staat. Die nemen niet de moeite om de originele akten erbij te nemen,maar kopieëren gewoon wat er staat.
Daarmee is de genealogie verworden tot het bijeenharken van zoveel mogelijk makkelijk te vinden gegevens, zonder diepgang.

Dat is een van de kenmerken van vooral jongere genealogen en ook niet genealogen : de spanningsboog is kort. Men leest alleen als het hapklare brokken zijn, zonder al te veel denkwerk, zoekwerk of veel leeswerk.
Waar we vroeger nog weken op één detail studeerden om  een generatie verder te komen, denken velen nu "het zal wel" en nemen voor lief wat ze vinden.
Dat kan toch niet anders dan een verschraling worden genoemd ?

Natuurlijk willen bedrijven geld aan je verdienen. Niks mis mee. Maar vercommercialisering van allerlei terreinen vind ik een negatieve ontwikkeling.
MyHeritage verdient heel vet geld aan gegevens waar ze zelf geen enkele moeite voor hebben gedaan en met eenvoudige, kinderachtige software die vooral visueel aantrekkelijk moet zijn. Dat noem ik geen ondernemen, maar parasiteren, simpel. 
Met misleidende reclame : EUR 7 per maand, terwijl per jaar afgerekend moet worden, terwijl dat abonnement voor de serieuze genealoog al véél te beperkt is.
Prima als mensen daar in trappen, maar het wordt bedenkelijk nu MyHeritage zelfs doordringt in Genealogieonline en Aldfaer en de genealogische wetenschap daarmee

verwordt tot een Disneyachtig aardigheidje.


En vroeger was niet alles beter. Beslist niet. Maar bepaalde zaken zéker wel.
Niet iedere verandering is een verbetering.... 

Andr? Sijnesael - 9 mar 2015 - 10:48

Beste André, ik kan me redelijk goed vinden in je verhaal.

Het internet is natuurlijk niet echt vrij en neutraal, maar doet wel een poging. De commercie dient wel binnen bepaalde grenzen te blijven.

Dat de spanningsboog van de volgende generatie korter is denk ik niet, ik denk dat mensen altijd hetzelfde zullen zijn, alleen de omstandigheden veranderen en daar passen wij ons op aan. Er is veel meer informatie te verwerken dan vroeger dus daar krijg je hapsnap van, maar behoefte aan diepgang zal altijd blijven bestaan. Dat de genealogiemarkt overspoeld wordt met ongecontroleerde gekopieerde info is een feit en daarmee moeten toekomstige serieuze genealogen het mee doen.

Ik ben het niet met je eens dat ze kinderachtige software aanbieden die alleen visueel aantrekkelijk is. Juist door commerciële bedrijven en concurrentie wordt genealogische software beter en vooral gebruikersvriendelijker denk ik.

Een bedrijf levert gratis software en gebruikt in ruil daarvoor jouw informatie om indirect geld mee te verdienen. Duidelijke deal lijkt me.

Dat bijvoorbeeld Myheritage je constant probeert te verleiden een betaalde dienst van ze af te nemen is irritant, maar dat is alle reclame.

Ik ben bang dat privacy sowieso iets van de vorige eeuw is. Helaas. 

Ronk - 9 mar 2015 - 12:09

Ik kwam er van de week achter door de link" er zijn record matches en/of smart matches bij MyHeritage" dat er van mijn website ook veel foto's schaamteloos gejat zijn.

Er staat ook geen bronvermelding bij de foto's.

En dat er commercieel misbruik van wordt gemaakt.....Bah!!!!

Ik ben nu de foto's aan het vervangen door er een tekst/watermerk in de zetten, maar ook dan is het nog mogelijk details over te nemen.

Als mensen mij om een foto vragen wil ik die best sturen, maar zet er bij publicatie dan de bronvermelding bij.

vr. gr. Angelique

Angelique Kuster - 9 mar 2015 - 12:24

@Ron : toch denk ik dat men minder diepgang heeft dan zeg 20 jaar of langer geleden.

Ik zie het aan mijn eigen kinderen. Ze volgende een goede opleiding (HAVO en hoger) maar houden niet van lezen en als ze info tot zich nemen, is  het korte, hapklare info.
Niet dat ze niet goed geïnformeerd zijn, verre van dat, maar de echte diepgang is er niet meer.


Dit is een al lang sluipend proces. In de loop van de jaren 80 en 90 kwamen meerkeuze vragen bij examens etc steeds meer in zwang. Het schrijven en motiveren van antwoorden werd steeds zeldzamer en was naar mijn menig een aanloop naar het
steeds verder inkorten van informatie.

Dan MyHeritage. Het is niet gratis. Na een proefperiode mocht ik er alleen nog in als ik een abonnement van 85 euro per jaar nam. Ik kan er niet meer in kijken, want checkt op je IP adres. Met een proxy lukt het wel, maar dan is het hopeloos traag en werkt niet goed.
Het schaamteloos misbruiken van andermans info en foto's is al zeer dubieus maar
kennelijk legitiem.

Er is prima gratis software, ik noem Aldfaer, dat ik 13 jaar naar volle tevredenheid gebruik. 

Andr? Sijnesael - 9 mar 2015 - 12:29

André, ik dacht dat je Family Tree Builder bedoelde. Dat is wel gratis.

Die abonnementen van Myheritage zijn schreeuwduur en wat je er voor krijgt lijkt me niet de moeite waard. Mijn stamboom publiceer ik tzt wel ergens gratis. Zodra ze FTB betaald maken ben ik weg.

De samenleving verandert en mensen zijn van veel dingen een beetje op de hoogte. Toch maak ik me over toekomstige genealogen geen enkele zorgen. Sterker nog, ik denk dat digitalisering van archieven in de toekomst voor ongekende mogelijkheden gaat zorgen. Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ronk - 9 mar 2015 - 13:20

Van dat laatste ben ik overtuigd Ron. Voor mijzelf is het door gezondheid niet altijd mogelijk om archieven te bezoeken, dus doe ik dat digitaal en hoe meer er aan primaire en secundaire bronnen te raadplegen is, des te beter !
Ik ben altijd heel enthousiast als er weer nieuwe bronnen ontsloten worden en
controleer ook dagelijks geneaknowhow.net.
Ook familysearch kan op mijn warme belangstelling rekenen, vooral als de films van voormalig Nederlands Indië en Noord-Frankrijk online komen.


Aan ieder voordeel kleeft een nadeel en dat is in dit geval dat de verspreiding van fouten, aannames en verzinsels 100 x sneller gaat dan vroeger, toen ze hooguit via een uitwisselingscircuit op genealogische dagen etc werden verspreid.

Nu gaat dat heel snel via geneanet, genealogieonline.en Myheritage.
Ik heb diverse hardnekkige fouten in bijvoorbeeld Zeeuwse genealogieën (oa.Oostdijck) op talloze plaatsen zien opduiken, vaak met hetzelfde verhaaltje erbij, wat op kritiekloos kopieëren duidt. Je kunt er dan nog zo vaak op reageren en de bewijzen van de onjuistheid publiceren, morgen duikt dezelfde onzin-filiatie gewoon wéér op. 

Jammer, maar niets aan te doen. Colleteral damage zullen we maar zeggen, naast grote voordelen van digitalisering !
 

Andr? Sijnesael - 9 mar 2015 - 13:27

Wat  vervelend is dat als er fouten in je stamboom komen door smart matches die foutief zijn

dat je dat niet kenbaar kan maken  aan die schrijver van die fouten. je moet dan naar premium

dus betalen om kenbaar te maken dat er fouten zijn, die anderen ook weer overnemen.

Dat is waardeloos van Myheritage. Er is iemand die mijn overgrootvader koppeld aan de vrouw

van mijn grootvader lekker is dat ! En dan betalen om het er uit te halen.

Bob van der valk - 24 mar 2015 - 18:46


@Bob van der Valk.
Precies wat ik bedoel. Geld verdienen aan andermans gegevens én andermans fouten. 
Akelige Amerikaanse mentalteit die hier al veel te veel zijn intrede heeft gedaan.

MyHeritage maakt van genealogie een Disney-achtige aangelegenheid zonder de minste diepgang.
Helaas spreekt oppervlakkigheid velen tegenwoordig aan, van hoog tot laag en doet dit ook in de ooit zo
serieuze genealogie zijn intreden.

Andr? Sijnesael - 24 mar 2015 - 19:17







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu