stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Tip: Archief Amsterdam online doorzoeken



Profiel afbeelding

Bij mij nog steeds; mozilla firefox blijft eeuwigdurend zoeken naar geselecteerd scandocument dat maar niet kan worden/wordt geladen in de viewer.

Martin Jongkoen - 13 jul 2017 - 12:03

Probeer het eens met Internet explorer. Ik heb het ook een keer gehad met Google Chrome; had te maken met een invoegtoepassing (flash).

mvg-Ben 

Ben Wegman - 13 jul 2017 - 12:07

  • Bij gebruik Microsoft Edge (opvolger Explorer) krijg ik eerst de vraag of ik Adobe Flash 10 (al dan niet eenmalig) wil installeren. Dan komt uiteindelijk wel het gescande document. N.B.:  Volgens mij heb ik Adobe Flash 10 eerder geïnstalleerd.
  • Is dit een verkapte optie van Microsoft om weer het monopolie - i.s.m. Europse Regels - op haar zoekprogramma te verkrijgen?

Martin Jongkoen - 13 jul 2017 - 12:34

Bij mij was het met google/chrome. Mogelijk heeft men in Amsterdam iets gewijzigd in de loop der tijd oid.

mvg-Ben

Ben Wegman - 13 jul 2017 - 12:48

@ Martin

Heb je in Edge bij geavanceerde instellingen 'Adobe Flash Player gebruiken' aan staan?

Frank Fransz - 13 jul 2017 - 15:37

Hallo Frank,

  • Toen ik een aantal jaren geleden problemen kreeg met Explorer (Vicieuze Cirkel: Gemeld werd, dat een bestand ontbrak en bij opnieuw installeren, werd gemeld dat het al geïnstalleerd was, etc. etc. etc.) ben ik probleemloos en tot volle tevredenheid overgeschakeld op Firefox. Ik heb dan ook geen enkele behoefte om nu permanent over te schakelen op Edge.
  • Heb wel net naar de instellingen (nergens zie ik geavanceerd) gekeken en daar wordt gemeld dat een ADOBE uitvoeringsprogramma (exe) is verwijderd of verplaatst. Ik weet van niets, maar het komt me wel weer bekend (zie vorige punt) voor.

Martin Jongkoen - 13 jul 2017 - 15:59

  • Afgelopen weken verscheen op de Amsterdamse site het bericht, dat tot 19 februari 2019 (vandaag) de archiefkaart-optie buiten gebruik was gesteld. Er werd aan gewerkt.
  • Wat ik helaas al verwachtte is nu de praktijk, t.w. zoekfunctie over alle Amsterdamse Indexen heen werkt niet meer. Zie: https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/zoek/index.nl.html
  • Privacy stroke again?!

Martin Jongkoen - 19 feb 2019 - 13:38

@ Martin,

 

Stuur even een berichtje naar stadsarchief Amsterdam met het bericht dat de oude link naar alle indexen gelijk doorzoeken niet meer werkt. Wellicht hebben zij een passend antwoord. Zij hebben ook de oorspronkelijk link uit deze vraag doorgegeven.

mvg-Ben

Ben Wegman - 19 feb 2019 - 13:47

Hallo Ben,

Voordat ik een mail wilde voorbereiden, heb ik opgezocht hoe de oorspronkelijke tip van het Amsterdamse Stadsarchief luidde. N.B.: Later is hier één of meerdere keren een nieuwe link geplaatst, die ik gebruikte en sinds 19/2 (vandaag) niet meer werkt.

Als ik de oorspronkelijke link uit onderstaand bericht gebruik en mijn eigen zoekterm i.p.v. Maarseveen gebruikt, blijkt je wel over alle Amsterdamse indexen heen te kunnen zoeken:

"Gegroet,

Ik heb met het Stadsarchief gemaild en zij gaven mij een tip om in ALLE indexen tegelijk te zoeken:

Geachte heer De Rooij,

Hartelijk dank voor uw compliment. We doen ons best om aan de indexen steeds meer bronnen toe te voegen. Dit vraagt inderdaad onder andere om meer mogelijkheden m.b.t. het zoeksysteem. Momenteel zijn wij een bezig met het ontwerpen van een geheel nieuwe website. Het zoeksysteem zal dan ook veranderen. Deze verandering zal nog wel enige tijd op zich laten wachten. Tot die tijd is er wel een trucje om in één keer door alle indexen te zoeken.

U zoekt in bijvoorbeeld de Archiefkaarten op de gewenste naam (ik heb gezocht op de naam Maarseveen). Klik op toon resultaat. In het internetadres erboven staat:
http://stadsarchief.amsterdam.nl/archieven/archiefbank/indexen/archiefkaarten/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=maarseveen&x=1&z=a
Bijna achteraan staat maarseveen&x=1. Als u de 1 veranderd in 0 kunt u door alles in eén keer zoeken.
Dus:
http://stadsarchief.amsterdam.nl/archieven/archiefbank/indexen/archiefkaarten/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=maarseveen&x=0&z=a

Hopelijk lukt het op deze manier.

Met vriendelijke groet,
Karin Maarseveen-Helderman

Stadsarchief Amsterdam | Publieksdiensten
Tel: 020 - 25 11 511 email: info@stadsarchief.amsterdam.nl
http://stadsarchief.amsterdam.nl


Ik heb dat 1 keer gedaan en die url in mijn favorieten gezet, zodat ik alleen de naam hoef te wijzigen.

met genealogische groeten

Leon de Rooij

Reageer Rapporteer

Leon de Rooij - 10 mar 2017 om 15:01"

Martin Jongkoen - 19 feb 2019 - 15:17

Paar minuten later luidt het, dat de pagina niet is te bereiken!

Martin Jongkoen - 19 feb 2019 - 15:20

Ik heb e.e.a. nog eens bekeken en de link een beetje aangepast. Volgens mij werkt het

https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=&x=0&z=a

mvg-Ben

Ben Wegman - 19 feb 2019 - 17:16

Ik heb ooit deze link opgeslagen bij mijn favorieten en die doet het nog steeds. Deze link wijkt een beetje af van de link die Ben hierboven plaatste.

Johanna C. - 19 feb 2019 - 17:37

Beste Ben Wegman en Johanna C.,

  • Jullie beide linken werken wel resp. even goed. Bedankt!
  • Vreemd is dat de oorspronkelijk door het Amsterdams Archief gemailde link nog steeds als resultaat (h/g)eeft "oorspronkelijke pagina niet te bereiken". Terwijl dit vanmiddag een paar minuten eerder wel een goed resultaat gaf, t.w. net als bij jullie linken.

Martin Jongkoen - 19 feb 2019 - 19:57 (laatst bijgewerkt 19 feb 2019 — 19:58 door auteur)

Hartelijk dank voor de link, deze werkt uitstekend. Alleen om bij de akte te komen is een stapje verder, bij mij geeft hij dan weer aan "wachten op vieuwer".

Wie weet een oplossing?

Hans

Hansvanreenen - 19 mar 2019 - 17:52

@Hans, indien het probleem zich voor doet met Firefox zie mijn item hier helemaal onderaan.

Peter S - 19 mar 2019 - 18:05


Vermoedelijk krijg ik via onderstaande tip onder een ander item bij het aanklikken van geselecteerde scan die tegenwoordig prompt om mijn beeldscherm. Staat mij bij dat je gebruikersnaam met wachtwoord elders wordt opgeslagen, maar kan zijn dat ik nu 2 zaken met elkaar verward.

"...Je vindt het archief via de indexen in Amsterdam:

https://archief.amsterdam/indexen/ (en dan notariele akten zoeken, inloggen/registreren, en daarna zoeken op naam of datum.)

Groetjes, Bedet…"

Bedet - 10 feb 2019 om 22:08 (laatst bijgewerkt 10 feb 2019 om 22:11 door auteur

Martin Jongkoen - 19 mar 2019 - 18:15







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu