stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Inzien van een niet gepubliceerde doctoraalscriptie opgelost



Profiel afbeelding

In verband met een historisch onderzoek ben ik op zoek naar een doctoraal scriptie, van Max Beekhuis. getiteld "Bezit verkocht".

Wie weet hoe ik een kopie van deze scriptie kan bemachtigen.

J. van der Linden - 6 jul 2017 - 10:39

Ben Wegman - 6 jul 2017 - 11:05

Ik denk dat het het efficientst is de schrijver via een sociaal netwerk ofzo te contacteren. In de regel vinden mensen t erg leuk als hun scriptie wordt gelezen :)

Willem R. J. Vermeulen - 6 jul 2017 - 11:06

Bedankt voor die twee tips. Ja Ben dat is bewuste scriptie, maar ja je leest het niet even in 1 dag, dus zal ik met mijn fotocamera op pad moeten, tenminste als ik het kan fotograveren. En Willem bedankt ik heb wel geen face boek, maar het is een goede optie.

J. van der Linden - 6 jul 2017 - 11:10

Hier staat zijn email-adres: https://doxis.nl/author/max-beekhuis/

Jan Clavaux - 6 jul 2017 - 11:37

Bedankt ik had dit inmiddels ook gevonden en heb hem een mailtje gestuurd, maar evengoed bedankt voor het meedenken

J. van der Linden - 6 jul 2017 - 11:42

U heeft heel veel kans door gewoon een universiteitsbibliotheek binnen te gaan. Net als elke bibliotheek mag je daar gegevens inzien. Nu is het voor mij uiteraard lang geleden, dat ik daar geregeld onderzoek deed. Je moest alleen een fotokopie betalen wanneer je enkele bladzijden moest kopieren. Ik adviseer dit gewoon te doen. In Amsterdam heeft men in de bibliotheek van de gemeente universiteit vastwel het betreffende boek.

Harry van Deelen - 10 jul 2017 - 18:34

Als ie niet gepubliceerd is dan ligt-ie niet in elke Universiteitsbibliotheek, hooguit bij de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit waar is afgestudeerd.

Het is betreft geen promotie onderzoek begrijp ik, dan is het vaak een publicatie die gewoon is uitgegeven en op meerdere plekken beschikbaar is. Mijn afstudeerscriptie ligt ook alleen maar in Leiden en bij het archief in Delft en bij het CBG, dus ook zeer beperkt.

Annemarie57 - 10 jul 2017 - 18:43

Heb inmiddels contact gehad met de auteur en zijn scriptie is in het NA in Den Haag en in het Westfries Archief in Hoorn. Dus ik kan daar de doctoraalscriptie in zien. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor het meedenken. 

J. van der Linden - 11 jul 2017 - 04:56


Mooi dat je een oplossing gevonden hebt!Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Annemarie57 - 11 jul 2017 - 12:51







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu