stamboomforum

Forum logoArchieven en bronnen » Regters/Rechters/Richters/Rigters te Utrecht.

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding
Hallo, Neen hoor, de moed opgeven staat niet in mijn woordenboek. (Daarvoor ben ik vééél te nieuwsgierig). Het probleem is wel (een beetje toch) dat ik als Belgische niet echt alle Nederlandse steden ken. Bijvoorbeeld : Als jij me spreekt van "Opijnen" dan weet ik dat niet onmiddellijk te situeren. Geen probleem, ik zoek dat wel even op natuurlijk. En inderdaad, het zou kunnen dat de vader van Elisabeth van der Lee een zekere Willem van der Lee was. Ga ik direct even intikken en opzoeken.
Het zou inderdaad ook kunnen dat Bernardus Regters (Senior) al vóór 1769 in Utrecht woonde.
Iemand liet me weten dat twee van zijn kinderen te Utrecht werden gedoopt. (Wilhelmina in 1766 en Willem in 1768). Bernardus (Junior) werd geboren in 1762, maar zijn geboorte of doop zijn blijkbaar niet terug te vinden in Utrecht...
Er zijn dus nog wel enkele vragen op te lossen. Ik ben heel blij dat ik met jullie allen 's van gedachten kan wisselen, het is altijd prettig als mensen je bepaalde suggesties geven die je misschien verder op weg kunnen helpen. Bedankt. Karin.

Regters

Hoi Karin,

Ik heb 16 overleden Regters in Utrecht en bij geen een de geboorteplaats.
Ook bij een aantal geboren Friezen staat geen gb.plaats.
Dus dat heeft Genlias gewoon niet overgenomen. Dat vergroot de kans bij Bernardus Jr.

groet margreet

margreet

Hallo Margreet, Dat vergroot inderdaad de kans bij Bernardus Jr...
Zoals je wellicht gelezen hebt, heeft Ronald me aangeboden om 's te gaan kijken in het Utrechts Archief. Ik hoop dat hij er iets bruikbaars zal vinden...
Tjonge jonge... Soms denk ik : Waar ben ik toch aan begonnen. Ik had ooit 's gehoord dat wij uit Nederland afkomstig waren. Ik dacht : Dat interesseert me wel, ik zal dat 's "snel" opzoeken... Dat "snel" in ondertussen vijf jaar geworden. Eénmaal je de microbe te pakken hebt, wil je niet meer loslaten. Genealogie, het is een spannende en intrigerende bezigheid. In 1899 kwam een Nederlandse kermisreiziger met de naam Johannes Melchior Regters naar België. Daar ontmoette hij iemand. Hij huwde met haar en ze kregen kinderen. Eén van die kinderen was mijn overgrootmoeder. Ik kwam te weten dat Johannes Melchior afkomstig was uit Rotterdam en dat zijn voorvaderen afkomstig waren uit Utrecht... en nu is het dus verder zoeken... Wie weet waar we nog gaan uitkomen?
Groetjes aan jou en alle andere stamboomonderzoekers. Karin.

Regters

Groetjes Ronald

Ronald

Hallo Ronald, Hartelijk bedankt voor je email! Helaas stond je persoonlijke email-adres er niet bij.
Hier heb je alvast mijn email-adres : karin.regters@telenet.be
Groetjes, Karin

Uitgeschreven lid

Door opzoekingswerk, uitgevoerd door Ronald (aan wie mijn allergrootste grote dank) ben ik ondertussen te weten gekomen dat Bernardus Regters werd gedoopt te Schoonhoven. Zijn ouders waren Berend Regters en Willemina Scheer. Berend Regters was soldaat in het regiment van Maleprade. Hij huwde te Utrecht op 29/01/1732 met Willemina Scheer. Berend werd begraven te Schoonhoven op 17/12/1762. Willemina Scheer werd begraven op 25/03/1772 te Schoonhoven.
Nu ben ik natuurlijk razend nieuwsgierig om te weten waar de soldaat Berend Regters vandaan kwam.
Groetjes aan iedereen.
Karin.

Regters


Beste Karin,

Wellicht heb je al gevonden wat je zocht, maar jij hebt mij waarschijnlijk weer een stukje verder geholpen. Ik zoek de lijn Woudenberg uit en stuitte daarbij op Joanna Woudenbergh, gedoopt 6 juli 1757 te Amersfoort. Dochter van Petrus (Peter) Wou(den)bergh en Maria Voortman (fout gespeld Woortman). Heb je hier iets aan ?

Groet, Woudje

WoudjePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!