stamboomforum

Forum logoArchiefinstellingen, bronnen en inventarissen » Opvragen overlijdensakte opgelost



Profiel afbeelding
Beste forumleden, Ik zou graag opzoek gaan naar de voorouders van mijn oma. Ik weet echter niet zeker waar ze geboren is (ik vermoed Hannover) en waar ze getrouwd is met mijn opa. Er was geen goed contact toen ik oud genoeg was om dat te vragen. Nu wil ik haar overlijdensakte opvragen, daar zou toch haar geboorteplaats en de namen van haar ouders op moeten staan. Voor het opvragen van een akte is, ook voor familie, een dwingende reden nodig. Ze is in 2001 overleden in Zaanstad. Heeft iemand ervaring met wat voor reden het best kan worden opgegeven in deze situatie?

Jeroen Bosch Ams - 8 mar 2019 - 19:47

Een van de mogelijkheden is het aanvragen van een persoonslijst via het CBG. Niet gratis. Daarop in ieder geval haar geboortedatum en -plaats en de namen van haar ouders en de huwelijksdatum. https://cbg.nl/diensten/uittreksels-pkpl/

Overigens diverse gemeentes hebben een verschillend beleid blijkbaar:

https://www.denhaag.nl/nl/akten-en-verklaringen/akten/overlijdensakte-aanvragen.htm

https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?productid=%7B99E8C6CB-EA65-417B-9E54-30DA74C65B0E%7D

mvg-Ben

Ben Wegman - 8 mar 2019 - 20:33 (laatst bijgewerkt 8 mar 2019 — 21:26 door auteur)

Dankjewel Ben. Ik ga het via CBG proberen.

Jeroen Bosch Ams - 9 mar 2019 - 12:21

Jeroen, persoonskaarten via het CBG hebben een minimumtarief. Als je toch wat aanvraagt, kun je (bijna) net zo goed twee aanvragen!  Dus als je nog een knelpunt hebt...

Petra - 9 mar 2019 - 14:54


Hi Petra, Dankjewel, ik zag het. Ik ga inderdaad meerdere persoonskaarten aanvragen.

Jeroen Bosch Ams - 9 mar 2019 - 20:55







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu