Mevrouw Pach,
> Je kunt alleen maar aangeven of het klopt of niet. Ik heb nu al twee personen die wel in het JM staan, maar de lijst van Gen.online geeft geen mogelijkheid dat te vermelden.
Als Genealogie Online heeft gevonden dat een persoon op het Joods Monument staat wordt er een Klopt dit? vraag gesteld.

Als Genealogie Online niet heeft gevonden dat een persoon op het Joods Monument staat dan kunt u dat alsnog aangeven:

Ook kunt u een persoon in uw publicatie (die Genealogie Online heeft gemist) als WO2 slachtoffer aanmerken en daar één of meer bronnen aan koppelen.
> Verder is er dus de vraag of het klopt dat betrokkene vermeld wordt in de Staatscourant. Daarbij is een scan gevoegd van die publicatie. Dus dat klopt m.i. altijd.
Genealogie Online put uit diverse bronnen en geeft dan een suggestie. Aan u, de auteur wordt gevraagd om het te controleren, want dit geautomatiseerde proces van WO2 slachtoffers vinden is niet 100% perfect. Vooral bij sommige veel voorkomende namen kan Genealogie Online het mis hebben. U bent de expert en heeft daarom de beslissende stem.
> de slachtofferlijst WOII bevat niet alleen Joodse slachtoffers; de omschrijving van wie als slachtoffer wordt beschouwd is heel ruim.
Klopt. De volgende definitie van een WO2 slachtoffers wordt er gehanteerd:
- burgers en militairen die in de strijd met de vijand of door hun handelingen of houding tegenover de vijand het leven hebben verloren;
- mensen die tijdens de door de vijand opgelegde internering of vervolging overleden zijn;
- mensen die zijn omgekomen door oorlogsgeweld zoals een beschieting of bombardement.