stamboomforum

Forum logoServicedesk » hoe komt mijn info op de site van myheritage? [opgelost]


Profiel afbeelding

Geachte mw.Lippens,

Mocht de opmerking van dhr. van Weezel juist zijn dan vind ik uw rol/ aanbod niet kunnen. Volgens mij is uw werkgever mans genoeg om dit zelf te doen.

mvg,

Johan Rijpkema

jrijpkema

Heer Rijpkema, dan heeft u mijn bericht niet goed gelezen. Ik ben bij niemand in dienst. Het moderatorschap doe ik vrijwillig, dus zonder enige vergoeding.

Yolanda Lippens

Mw, Lippens,

Dan blijkt de opmerking van dhr. Van Weezel onjuist te zijn. Wat ook weer heel vervelend is.

Het was niet mijn bedoeling om olie op het vuur te gooien maar puur feitelijk bezig te zijn. Ik trek daarom mijn opmerking in.

mvg,

Johan Rijpkema

jrijpkema

Is gewaardeerd heer Rijpkema, dank u wel.

Yolanda Lippens

Hallo Wim Vermeulen, je vraag verdwijnt volledig uit het zicht, nietwaar?! Jammer hoor, ik ben bang dat ie hier nooit wordt beantwoord.

Heb je jouw vraag en bemerkingen ook aan MyHeritage voorgelegd? Mocht daar ooit een interessante verklaring vandaan komen dan wil ik die ook graag horen. Ik heb mijn account bij hen verwijderd, ontvang dus ook geen matches meer, 2 dagen later werd ik door een vriendelijke Engels sprekende dame gebeld maar toen ik geen interesse bleek te hebben wenste ze me ‘a good day’. 

Staan jouw gegevens inderdaad ook op www.geni.com? 

Hoe dan ook, succes verder Wim - en de groeten. 

Joop van Dommelen

Beste Wim,
Los van de hele discussie in dit forum. Mijn ervaring is: Toen ik begon met genealogie zo'n 12 jaar geleden was dat met MH. Ik was er best blij mee.Toen de stamboom groter en groter werd heb ik een paar jaar een abonnement genomen. Ook toen de koppeling met Aldfear en genalogieonline tot stand kwam heb ik daar de nodige matches uitgehaald. Allemaal best positief. Ik had ook enkele foto's op MH geplaatst, gelukkig heel weinig, maar op een geven moment kwam ik op een Engelse genealogie site bij volkomen vreemden de foto's van mijn ouders tegen.
Nooit kunnen ontdekken, of er ook maar iets van een familie relatie met die mensen is. Vanaf toen heb ik op geen enkele genealogie site meer foto's geplaatst op een enkele onbelangrijke of reeds openbare foto na. En ja wat er ooit op MH van me gestaan heeft is integraal overgenomen in Geni.com veelal inclusief mijn details in de tekst.
Van genealogieonline heb ik tot nu toe niet gemerkt dat er data lekt naar beroepsorganisaties als MH. Ja, matches worden door vrijwel iedereen gebruikt, dus dat eigen onderzoek materiaal ook door andere onderzoekers wordt gebruikt is normaal. Waardoor het uiteindelijk via derden toch weer kan terechtkomen bij MH ! Overigens ook bij Ancestry.com en anderen bestaat het risico van commercieel gebruik van persoonlijke data.
Het zal wel niet meer te voorkomen zijn, dat data ook commercieel gebruikt wordt. Al je eigen dat van internet verwijderen is geen optie meer, dus zullen we er mee moeten leren leven en het zo goed mogelijk bestrijden, door op te letten waar je wat plaatst en resp. niet plaatst.

Ik vergeet haast, dat ik op een geven moment al mijn data van MH heb gehaald en de site definitief heb gestopt. Dus alles wat ik daarna heb aangevuld staat niet meer daar. Nog wel bij genealogieonline.nl en geneanet.org. Maar ik voer niet te vaak meer nieuwe upgrades in. Toch bang dat er commercieel gelekt kan worden.

Reginald Koe

Ik vergeet, dat ik op een geven moment al mijn data van MH heb gehaald en de site definitief heb gestopt. Dus alles wat ik daarna heb aangevuld staat niet meer daar. Nog wel bij genealogieonline.nl en geneanet.org. Maar ik voer niet te vaak meer nieuwe upgrades in. Toch bang dat er commercieel gelekt kan worden.

Reginald Koe

bedankt voor de info .

gr wim

wim vermeulen

Opnieuw veel geschreeuw en beschuldigingen om niets. Beste mensen, denk eerst zelf eens even na over de volgende drie zaken:

  1. Wie informatie geheimhouden wil, moet deze niet online zetten. Nooit en nergens. Net als in het dagelijks "offline" leven, kun je enkel geheim houden wat je aan niemand vertelt.
  2. De genealogische informatie waarover het hier gaat, is doorgaans niet ons intellectueel eigendom. Het zijn géén uitvindingen, maar gegevens die wij ook slechts in archieven of bij anderen hebben gevonden. De foto's die we gebruiken hebben we doorgaans ook niet zelf gemaakt. Wij hebben uitsluitend gegevens vergaard. Maken we nu bezwaar als anderen dat ook willen doen?
  3. Of het nu gaat om MyHeritage, Genealogie-Online, Ancestry.com of welke andere aanbieder dan ook, er zijn nu eenmaal nog altijd mensen op deze wereld die een inkomen moeten verdienen om van te leven. Om die reden is er maar weinig echt gratis in de wereld en daar lijkt mij ook niets op tegen. De aanbieders van genealogie-software willen graag méér verdienen door steeds betere faciliteiten aan te bieden en wij profiteren daar allemaal van. Natuurlijk kun je altijd ervoor kiezen om een product niet te kopen als het geen waar voor z'n geld biedt, maar protesteren tegen de kosten is een beetje mal. Dat doe je toch ook niet als je bij de bakker brood moeten afrekenen?

Al met al vind ik dat we ons op dit forum beter kunnen richten op onderwerpen die een echte bijdrage leveren dan steeds maar achterdochtig overal oplichters vermoeden. En nog even voor de complotdenkers: ik ben niet in dienst bij MyHeritage of enig ander bedrijf dat zich met genealogie bezig houdt, ik ben zélfs geen vrijwilliger. Wél sinds 2010 een tevreden gebruiker vanMyHeritage en kort daarna ook van Genealogie-Online en Geneanet (géén van alle gratis, maar wel waar voor hun geld).

Jan Verkade


Beste joop

Ikzelf denk ook niet dat ik er uit kom ,er zijn weinig reacties waar je wijzer van word.wel reacties maar die hadden niet allemaal met mijn vraag te maken,want mijn vraag was heel simpel ,hoe komen gegevens van mij op myheritage terecht hoewel ik ze er zelf niet geplaatst heb,dus gewoon een vraag .het ging mij er niet om dat mensen het niet mogen lezen ,anders had ik het niet op genealogie online gezet.En nee ik heb het niet aan myheritage voorgelegd .zelf ben ik een aantal jaren lid geweest en heb in 2016 opgezegd omdat ik vond dat ze te duur werden.Mijn stamboom staat er nog wel ,kan zelfs als [IK ] dat wil nog gewoon info invoeren ,is geen probleem,ook krijg ik nog steeds matches toegestuurd ,ik kan ze alleen nog bekijken op een vaal scherm [is normaal ],maar ze sturen nog wel matches met de woorden we hebben fotos voor u gevonden ,maar dat zijn wel fotos die ik zelf geplaatst heb dus niet van een ander afkomstig,dit vind ik een beetje pronken met andermans veren.En om te antwoorden op je vraag ,mijn gegeven s staan op myheritage /genealogie online /geneanet en aldfear,maar niet op geni .com .bedankt voor je reacties .

mvgr wim vermeulen

wim vermeulenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!