stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » NIEUW: Genealogie Werkbalk 2.0Profiel afbeelding

Nieuwe versie: 2.0

Er is weer een nieuwe versie van de gratis Genealogie Werkbalk beschikbaar. De hoofdfunctie van de Genealogie Werkbalk is de mogelijkheid om diverse Nederlandse genealogische bronnen direct op familienaam te doorzoeken. De lijst met doorzoekbare bronnen is weer uitgebreid. Mist u nog waardevolle genealogische, doorzoekbare bronnen, laat dit dan weten via een reactie op dit bericht. Uitbreidingen op deze lijst worden nu automatisch bijgewerkt in de in uw browser geïnstalleerde werkbalk!

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Een enkele functie is niet meer beschikbaar in deze versie 2.0 van de Genealogie Werkbalk: het in- en uitzoomen. Deze functie is echter standaard functionaliteit in browser en vindt u onder het menu Beeld (of View). De highlight-functie waarmee u de gezochte familiename automatisch in de pagina kunt markeren is nog steeds aanwezig. Nieuw is dat als u in een pagina een of meerdere woorden selecteert dit automatisch in de zoekbox wordt gezet zodat u snel door kunt zoeken op de betreffende term!

De Genealogie Werkbalk is nu ook meer dynamisch doordat diverse onderdelen automatisch worden bijgewerkt, zoals:

  • de nieuwste genealogische websites (onder de Stamboom Gids knop);
  • de nieuwste genealogische publicaties (onder de Genealogie Online knop);
  • de nieuwste genealogische discussies (onder de Stamboom Forum knop);
  • het nieuwste geselecteerde genealogische nieuws (onder de Nieuws knop), afkomstig van onder andere Blog Coret, het CBG, het NGV, HCC!Genealogie, archieven en andere bloggers.

Deze versie 2.0 heeft een andere technische basis waardoor de Genealogie Werkbalk werkt in meer browsers - Internet Explorer, Firefox en Safari (ook de nieuwste versies!) - en meer besturingssystemen - Windows, Mac en Linux!

Ga direct naar de downloadpagina (op de website communitytoolbars.com) om Genealogie Werkbalk 2.0 te downloaden!


Oude werkbalk verwijderen

Omdat deze versie van de Genealogie Werkbalk een andere technische basis heeft (de oude voldeed niet meer) dient u de oude versie zelf handmatig te verwijderen:

  • In Internet Explorer vindt u de de-installeer functie onder de Genealogie Werkbalk knop. Lukt het niet op deze wijze dan kunt u de oude versie ook verwijderen via Start > Configuratiescherm > Software (selecteer de Genealogie Werkbalk en klik dan op Wijzigen/verwijderen) of door de map C:\Program files\GenealogieWerkbalk te verwijderen;
  • Het verwijderen van de oude werkbalk in Firefox gaat eenvoudig weg via het menu Extra > Add-ons (selecteer de Genealogie Werkbalk en klip dan op De-installeren).

 

mvg,

Bob Coret

Bob Coret - 24 sep 2009 - 22:58

Geachte heer Bob Coret, Mag ik uw reactie op deze vraag s.v.p. Dat is: Kan ik ook gebruik maken van de Genealogie Werkbalk 2.0.

Die vraag stel ik omdat ik geen windows computer gebruik en ook geen gedcom. Bij de genealogische verenigingen waar ik lid van ben, zijn geen mensen die ik ken die daar verstand van hebben vooral ook omdat ik gewoon met de hand typ op een personal computer mac. Dus, als het wel kan dan lees ik wel verder en hoop dat u mij dan adviseert welke de eerstvolgende stap c.q. pagina is door mij te raadplegen. Bij voorbaat dank voor de genomen moeite! Marianne.

Deden-Kazenbroot - 24 sep 2009 - 23:05

Marianna,

> Kan ik ook gebruik maken van de Genealogie Werkbalk 2.0.

Ja! De Genealogie Werkbalk is een werkbalk die zich nestelt in uw browser. Deze versie van de Genealogie Werkbalk is ook beschikbaar voor een Mac (en Linux). Ga dus gerust naar http://www.genealogiewerkbalk.nl/ en klik op Toolbar Downloaden.

> Die vraag stel ik omdat ik geen windows computer gebruik en ook geen gedcom

De Genealogie Werkbalk heeft niets met GEDCOM te maken, het is puur een hulpmiddel om snel in genealogische bronnen op Internet te zoeken.

Genealogie Online (http://www.genealogieonline.nl/) is een website waar u gratis en eenvoudig uw genealogische gegevens op kunt publiceren, daarvoor dient u wèl een GEDCOM voor aan te leveren. Op de Mac zijn diverse stamboomprogramma's beschikbaar, zie de Software sectie in de Stamboom Gids (http://www.stamboomgids.nl/software/). Het opslaan van uw genealogische gegevens in een stamboomprogramma is erg aan te raden.

mvg,

Bob Coret

Bob Coret - 25 sep 2009 - 16:59

Geachte heer Bob Coret, Dank u wel voor uw snelle en uitgebreide reactie. Met genealogie-programma's en gedcom ben ik al bezig te experimenteren welk programma mij het beste bevalt. Dat is nog niet te vinden via internet; dat is toekomstmuziek. Met vriendelijke groet van Marianne (M.C.Deden-Kazenbroot).

Deden-Kazenbroot - 25 sep 2009 - 17:10

Marianna,

Misschien een overbodige vraag. Heb je je al ingeschreven voor het Subforum Genealogische Software?

Zie bovenaan de knop Subfora.

Jacobus - 25 sep 2009 - 17:19

Beste Jacobus, Dat alles zoals hierboven vermeld ga ik nu allemaal eens goed voor zitten om dat te bekijken. Ik ga aan de slag zodra ik binnenkort wat meer tijd kan vrij maken. Met dank voor de nuttige reactie, Marianne.

Deden-Kazenbroot - 25 sep 2009 - 17:29

Dag Bob, 

zoeken in Genlias werkt niet met de werkbalk. Ik krijg de mededeling "sessie verlopen" of "bad request"

vriendelijke groeten, Frank

Frank Kluizenaar - 26 sep 2009 - 09:38

Hallo Bob en Frank,

Bij mij geen enkel probleem in IE 8 of FF 3.5.3. Net even geprobeerd.

Met vriendelijike groet,

Ria

Ria Hendriks - 26 sep 2009 - 13:26

Safari 4.03 (mac os 10.4) geeft bovenstaande fout, firefox voor mac werkt wel

groeten Frank

Frank Kluizenaar - 26 sep 2009 - 20:22

Geachte heer Bob Coret, Hierbij deel ik mede dat het installeren goed is gelukt op de mac. In dit geval door middel van firefox installeren en daarna vastgesteld dat alles werkt. Prima van harte aanbevolen met vriendelijke groeten van Marianne (M.C.Deden-Kazenbroot).

Deden-Kazenbroot - 27 sep 2009 - 14:40

Geachte mevrouw Deden-Kazenbroot,

 

Nav uw bericht bij het 'Stamboomforum' en uw opmerking: '.... Met genealogie-programma's en gedcom ben ik al bezig te experimenteren welk programma mij het beste bevalt....'

U zou kunnen overwegen eens te kijken bij de site van Leister  ( http://www.leisterpro.com/  ), het genealogie programma Reunion, speciaal voor de Apple Macintosh. De demo is in het Engels, maar er is een Nederlandse taalmodule beschikbaar.

Mocht u vragen hebben, laat het weten.

 

Frans van Bodegom

Reunion HelpDesk

F.J. van Bodegom - 27 sep 2009 - 15:16

Geachte heer Frans van Bodegom, Uw website heb ik inmiddels ontdekt voor demo Reunion. Met vriendelijke groeten van Marianne (M.C.Deden-Kazenbroot).

Deden-Kazenbroot - 27 sep 2009 - 17:38

hoe kan ik de genealogie werkbalk insataleren ?

gr Willem

W.Krist - 13 nov 2017 - 17:01

Hallo,

ik kan met geen mogelijkheid de nieuwe genealogische werkbalk downloaden!

Wanneer de link klik krijg ik de melding dat de pagina niet gevonden kan worden!

Zowel niet met IE als met Firefox!!

Nog iemand dit probleem?

Dank u.

Irma

Irma Lommen - Salden - 17 nov 2017 - 12:49

Beste Bob,

Is het mogelijk om bij de zoekbare bronnen toe te voegen : "alle bronnen" ?

Of wordt dat te veel voor de server?

met vriendelijke groeten,

Leon

Leon de Rooij - 17 nov 2017 - 13:25

Het schijnt dat ik de enige ben die deze genealogische werkbalk niet kan downloaden.........begrijp niet waarom!!

Jammer ook dat meneer Corret niet reageert!

Irma Lommen - Salden - 19 nov 2017 - 14:34

Ook ik kan de werkbalk niet downloaden en installeren

m.vr.gr  Willem

W.Krist - 20 nov 2017 - 09:15


Ik kan de genealogie werkbalk ook niet downloaden. De URL waarnaar wordt verwezen om te downloaden werkt niet. Bob Coret doe er iets aan !

Wim L.M. Paternotte - 17 jul 2018 - 10:39Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu