Onze 'Schatkamer des Rijks' heeft weer belangrijke aanvullingen op het krantenbestand gedaan; ook Indië is weer ruim vertegenwoordigd. Er is dus weer tal van nieuws te vinden.
Dit jaar moet de negen miljoen worden bereikt.
Prachtig nieuws van de heer Bijl; ik zal even de link erbij plaatsen:
http://kranten.kb.nl/
Het handigst te gebruiken zoekscherm staat hier: http://kranten.kb.nl/search ; (beeld)citaat:

Het juiste "zoekgereedschap" (belangrijk zijn vooral de zoektermen die zijn samengesteld door een paar trefwoorden tussen aanhalingstekens, en het koppelen van zoektermen door het woordje NEAR) vindt u hier: http://kranten.kb.nl/help/search-simple-wildcards ; (beeld)citaat:

Als u deze bron misschien nog niet kende, is het echt de moeite waard
om die voortaan óók te gaan gebruiken:
de KB-collectie is echt een goudmijn voor genealogen! 
Veel succes met uw onderzoek,
met vriendelijke groet,
Dimitri Vlas
Een buitengewoon nuttige bron, zeker ook voor genealoog. Ik heb mijn kwartierstaat enorm kunnen vullen met allerhande advertenties, artikelen en familieberichten. Voor Zeeland is ook de site
www.krantenbankzeeland.nl van harte aan te bevelen. Ik vond er zelfs en reportage over het 60-jarige huwelijksfeest van mijn over-overgrootouders in 1948 mét twee verloren gewaande portretfoto's van deze voorouders !
Voor mensen met Indische voorouders is de krantencollectie eveneens erg nuttig. Ik vond via de thans online gezette update een langgezocht bewijs voor een filiatie in de kwartieren van mijn kinderen !
Vooral gezien het ontbreken van een degelijke burgerlijke stand van Indië zijn de vele familieadvertenties in de krant erg nuttig.
Dat is aardig om te vinden. Soms zijn er ook gewoon hele kleine maar grappige dingetjes. Gevonden voorwerpen is een leuke categorie, de mensen brachten de kleinste kleinigheid nog naar de politie: een kinderbeursje met een sleuteltje en tien cent. Ik kwam dat eens tegen; dan staat er een adres, waar de eigenaar dat weer kon halen. Heel veel later kwam ik er weer via persoonskaarten achter welk gezin daar woonde.
Nu ziet de politie je aankomen; ze wijzen naar hun hoofd 
.
Iemand anders vond een keer een advertentie: de poes was weggelopen, nooit meer teruggezien (heeft zich verstopt in de KB misschien...)