stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Nieuwe Service van WieWasWieProfiel afbeelding

Op de website van WieWas Wie kan ik nu ook al dames bij mij in de regio bekijken!

Het blijk een advertentie van Google te zijn maar toch....

F.E. van der Burg - 21 dec 2012 - 17:43

Juist daar bouwen ze nu al die nieuwe sites (new function looks) voor.

De extra functionaliteit is bedoeld voor commercie en irritant voor de gebruiker.

Let maar eens goed op bij sites die recent zijn veranderd, dan zie je dat soort dingen vaker.

In dit geval gaat daar dus ons belasting geld in zitten.

In plaats van wie, wat, waar, waarmee en waarvoor goed te definieren worden we met deze ..... opgezadeld, i.p.v. functionaliteit m.b.t. zoeken en vinden.

Herman - 21 dec 2012 - 22:37

Zoeken in WWW??

Daar moet voor betalen. Met eenvoudig zoeken kom je niet ver!!!

J.H. te Wierike - 24 dec 2012 - 16:44

goed altenatief is BHIC en de site archief Eindhoven.

Wim van Tongerloo - 24 dec 2012 - 22:13

Genlias is al een week uit de lucht geweest Een proef??? Dat is niet zo'n beste beurt. Beloven en toch iets doen wat niet is afgesproken. Het lijkt erop dat niemand zich wat van de Genealogen aantrekt. Het NGV zegt tevreden te zijn met het resultaat maar ik ben dat zeker niet. Het nakijken vergt in WWW veel tijd en lijkt geenzins op de uitvoering zoals we dat van o.a.Genlias kennen.  Wat WWW toevoegt zijn diverse aktes waarvan er naar mijn schatting minstens 30% niet of  nauwelijks leesbaar zijn en die je misschien kunt vinden na een verwijzing naar de archieven. Juist het werken met invulling van twee namen maakte Genlias zo specifiek.  Alle Kinderen van een echtpaar konden met een muisklik worden opgezocht. Kortom grandioos. Weliswaar was alles alleen te vinden vanaf ongeveer 1795 maar toch. Datums van overlijden waren direct beschikbaar voorzien bron en al. Later kon je de stukken gemakkelijk verifieren met die uit de archieven.   Ik heb het zo niet gezien in WWW.  De zoekresultaten zijn matig en vaak ook nihil. Zelfs als we betalen, haalt  het niet bij Genlias. Dat gaan we missen. Ik hoop dat de diverse Archieven haar eigen bewerkingen gaan verfijnen en verbeteren. Ik ben de eerste die daarin gaat kijken. En..... als u denk bij een archief terecht te kunnen, kijk dat even onderaan WieWasWie. Bijna alle bekende archieven doen mee!!! Ook het Brabants archief.  

Elly - 27 dec 2012 - 13:43

BHIC doet ook mee met WieWasWie

Elly - 27 dec 2012 - 13:44

We moeten trouwens ook bij ons zelf te rade gaan. Kijk eens in de priveinstellingen van uw publikatie programma!

Het is zeer waarschijnlijk dat u toestemming heeft gegeven om uw stamboom te mogen kopieren met alles erop en eraan en aan iedereen. Ik heb daar geen moeite mee zolang het niet commermcieel wordt gebruikt en de mensen ook  betrokken zijn bij een bepaalde stamboom.

Deze stambomen zijn uiteindelijke samen tot stand gekomen en dat is naar mijn mening goed.

Geld verdienen doe je voor eigen werk. Niet om de zakken van anderen te vullen en anderen te laten werken.

Ga dan een boek schrijven en verkoop dat. Dan kunnen mensen ervan profiteren als ze dat willen betalen.

Elly - 27 dec 2012 - 14:01

Ben het helemaal met Elly eens, wiewaswie is drie keer niks, ben benieuwd of het een succes wordt. Geef mij maar Genlias, gemakkelijk en overzichtelijk.

Lucie Bomers - 27 dec 2012 - 16:04

Ook ik ben er helemaal mee eens.

Misschien moeten we onze ongenoegens maar massaal naar helpdesk@wiewaswie.nl mailen, ik heb al een paar maal een mail gestuurd.

Wat mij betreft mag alles betaald zijn, ook de functies die nu gratis zijn zolang de functies die in Genlias zitten/zaten allemaal maar wel gratis zijn.

Jan Deters - 27 dec 2012 - 16:56

WWW is (tot nu toe) een waardeloze site, zelfs de gegevens die nu in Genlias staan zijn niet volledig overgenomen. Ik heb de NVG al teruggemaild dat ik hun opstelling fout vind en als WWW zo waardeloos blijft ik zal stoppen met genealogie en mijn lidmaatschap van het NVG zal opzeggen

Alex Langerak - 28 dec 2012 - 12:49

Ik heb de NGV ook een brief geschreven en opgezegd.

Het is belachelijk dat ze in zee gaan namens ons met WWW

Bovendien heb ik gehoord dat de rechten zijn overgegaan naar de Mormonen.

Elly - 28 dec 2012 - 14:35

Jan je hebt gelijk. We moeten klagen anders wordt het niks.

Ik vraag me alleen af bij wie?

De archieven dragen de rechten over. De aktes komen in eerste instantie niet van hen maar van de mormonen en als dat niet lukt van een archief.

Het archief can de Mormonen is ongetwijfelf beter geregeld. Het is dus zaak dat onze archieven beter hun best doen.

WWW valt onder het CBG den Haag. Voor de gewone man geen gemakkelijk archief. Misschien die aanschrijven?

Elly - 28 dec 2012 - 14:39

Wat denkt u/je van alleen halen niet via wiewaswie, maar bij de archieven zelf of via FS, dan stopt het echt wel een keer!

Herman - 28 dec 2012 - 14:45

Ja, dat kun je ook proberen. Maar dat hoeft andere akties niet in de weg te staan.

Wel een tijdrovende klus bij sommige archieven. Zeker als ze nog niet online zijn.

Hoop dat iedereen goed ter been is!

Elly - 28 dec 2012 - 14:59

Inderdaad, juist het kunnen zoeken op twee namen tegelijkertijd, met de mogelijkheid tot het invullen van slechts de eerste drie letters voor meerdere naamvarianten, is een enorm pluspunt van Genlias, dat het zoekwerk efficienter en daardoor vruchtbaarder maakt. Kortom, een onmisbare functionaliteit! De afwezigheid ervan betekent een flinke en onbegrijpelijke stap terug..

Vincent - 28 dec 2012 - 14:59

Vincent,

Helemaal gelijk!

Op WWW zeggen ze dat die functie erook komt. Maar waarchijnlijk wel betaald.

De vraag is dan ook nog of je de gehele familie zo maar kunt vinden.

Ik denk het niet!!!

Elly - 28 dec 2012 - 15:03

Ik zie dat je op www als je geregistreerd en ingelogd bent (gratis) op diverse pagina's feedback kunt geven.

Nou die heb ik gegeven, dik in het rood dus. Vooral de pagina met de zoek functie.

Jan Deters - 28 dec 2012 - 19:59

WWW maakt het waar !!!

Geheel in de stijl zoals we zo langzamerhand gewend zijn, geeft WieWasWie nu de schuld aan de archieven. WWW heeft dit allemaal niet gewild, maar ja, die archieven, hè.

Als WWW werkt dan is de pagina zo groot en vol met leeg/wit dat er gescrolled dient te worden om alles te lezen. Mijn klacht daarover:

 

In elk overzicht van bijv. het huwelijk zitten zoveel lege regels en/of blank gebied dat er gescrolled moet worden om een overzicht te kunnen lezen; dat is overbodig en funest voor een aandoening als RSI; het beeldscherm op 75% zetten maakt het lezen te ingewikkeld; al met al een zeer vervelende ervaring, ik zie op deze pagina meer wit dan letters; het zou me een waar genoegen zijn als dit binnenkort kon worden aangepast.   Het antwoord: Bij het bouwen van de website is zoveel mogelijk rekening gehouden met richtlijnen die er voor moeten zorgen dat de website zo toegankelijk mogelijk is. Dat betekent niet dat de layout nooit meer wordt aangepast, maar op dit moment moeten we ons eerst op een aantal andere onderdelen van de website richten.   Mijn reactie: Ik vraag me af welke richtlijnen u bedoelt als zaken als gezondheid en overzichtelijkheid daar niet onder vallen? U heeft ons toch een Beta voorgeschoteld als DE oplossing voor wat prima functioneerde. IK vraag me echt af van wie dat dan moet, vast niet van de gebruikers, maar van wie dan wel?   En dan komt de aap uit de mouw: het ligt niet aan ons maar aan hen: Het uit de lucht halen van Genlias was geen beslissing van WieWasWie. Dat werd besloten door de aan Genlias deelnemende archieven. Om het verdwijnen van Genlias op te vangen moest WieWasWie met een betaversie live gaan. Met behulp van feedback van de gebruikers proberen we de website nu stap voor stap te verbeteren   Vooral die laatste uitnodiging zal ik volop gaan gebruiken, want onder elk opgezocht record vraagt WWW om feedback via Opmerkingen; Ik vul dit standaard met: In dit overzicht van het huwelijk zitten zoveel lege regels en/of blank gebied dat er gescrolled moet worden om een overzicht te kunnen lezen; dat is overbodig en funest voor een aandoening als RSI; het beeldscherm op 75% zetten maakt het lezen te ingewikkeld; al met al een zeer vervelende ervaring, ik zie op deze pagina meer wit dan letters; het zou me een waar genoegen zijn als dit binnenkort kon worden aangepast   Mvrgr Joop

Joop Giesendanner - 22 jan 2013 - 09:59

U heeft helemaal gelijk.

Omdat WiewasWie de schuld geeft aan de medewerkende archieven heb ik Archief Haarlem gebeld.

Daar werd Genlias verwerkt. Allemaal bellen dus.

Als je iets vervangends aanbiedt, denk je en zo hoort het ook,  dat het beter wordt. Hoezo beter en voor wie. Het is gewoon gebakken lucht. Je hebt er niets aan. At en toe gaan ze zelfs uit de lucht meestal in het weekend.

Nu wordt gemeld dat ze aan het laatste gedeelte van Noord Holland werken. Hoezo. Ik kan het eerste gedeelte niet eens vinden.

Je bent blij als je een naam vind en dan moet je naar een archief en vervolgens wachten op een email.

Als je een hele familie wilt bekijken, ben je een dag kwijt en je weet ook niet of je alles hebt.

De NGV vond dit allemaal zo mooi dat ze akkoord zijn gegaan. Hoezo. Ik was lid van hen om van collega genealogen iets gemeensvhappelijks te vinden. Nu blijken ze door dat lidmaatschap voor mij hun mening te geven. Met welk recht! 

We hebben helemaal niets. Misschien was dat ook de bedoelong want de mensen die alle archieven MOESTEN afgaan, doet het zeer dat het nu grotendeels op internet staat. Zij hebben het gezien en in de internet versies zitten fouten.

Beste mensen overal zitten er fouten in. Ook in de archieven.

Genlias gaf de aktenummer. Je kon die opvragen om te kijken als je dat nodig vond.

Ik ga nu gewoon weer werken via de archieven. Het archief in Alkmaar heeft haar website vernieuwd, Archief Waterland was altijd al een goed archief., Westfriese families is een goede site. Het duurt allemaal wel wat langer maar je kunt er van op aan. NU maar hopen dat de archieven niet besluiten om de digitale archieven te sluiten!!!!!!!!

Elly - 22 jan 2013 - 12:02


WWW is hopeloos slecht:
* inderdaad belachelijk veel blaco ruimte waardoor geen overzicht: veel heen- en weer scrollen

* veel personen die wel in Genlias zaten en ook nog steeds in de provinciale bibliotheken staan nog steeds niet in WWW (BHIC bevestigde dat !!)

* vaak vind je niets bij invoer 2 personen, maar wel bij 1 van de 2 (dus dat klopt niet; heb ik al gemeld bij WWW)

* volgorde van resutaat is onduidelijk, elke keer weer moet je eerst alles op jaar zetten

* soms tonen ze ook de originele akte, maar daar heb je niets aan want die is zo klein dat je hem niet kan lezen

* etc

Goed idee

* constant commentaar geven als er iets niet deugt,

* lidmaatschappen opzeggen van de genealogische verenigingen (vooral CBG). Ik heb opgezgd bij CBG, NGV en Ons Voorgeslacht.

* zoek bij provinciale en stadsarchieven (everzicht op http://start.portal4you.nl/Genealogie-Archieven.htm)

Alex Langerak - 22 jan 2013 - 12:36Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu