stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Geschiedenis-Online-Prijs, februari 2013 : wat dacht u van een stem op GenVer !?



Profiel afbeelding

Beste forumgenoten,

't Is vast al eerder aan bod geweest hier, maar wat ons betreft kan het niet váák genoeg gemeld worden: de Geschiedenis-Online-Prijs

Het Nationaal Archief, de website Archieven.nl en het 'Historisch Nieuwsblad' schrijven elk jaar een wedstrijd uit rond het thema 'Wie verzorgt de beste historische website van het afgelopen jaar?'.

Wat vindt ù ervan? 

Zie de wedstrijd-site:
"De prijs is in het leven geroepen om uiting te kunnen geven aan de waardering voor een goed toegankelijke historische website. Als een website goed toegankelijk is en een goede ontsluiting van de historische informatie bewerkstelligt dan zullen bezoekers van de website meer vinden, langer blijven en eerder terugkomen. Daarnaast willen de organisatoren met het uitreiken van deze prijs geschiedenis op internet stimuleren."

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

U bent natuurlijk geheel vrij in wat volgens u de beste website over geschiedenis in 2012 was....Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

(en het is niet mijn gewóónte om stemadviezen te geven, dus bij de Tweede-Kamerverkiezingen hoort u niets van mij!) - maar mocht u nou zelf helemaal niets kunnen bedenken, dan wil ik u best een suggestie aan de hand doen: "ons aller" onvolprezen website GenVer.nl !

 

GenVer maakt al jaren op een voorbeeldige manier historische bronnen toegankelijk,

namelijk de afbeeldingen die FamilySearch heeft gemaakt uit de Nederlandse registers van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters. Daarmee doet GenVer het werk dat eigenlijk de Nederlandse archieven zouden moeten doen!! 

(De wet verplicht hen immers letterlijk tot het "in goede, geordende en toegankelijke staat" houden of brengen van archiefbronnen; maar die archieven laten liever hun oren hangen naar WieWasWie en haar "business-model", zijn uit op uw geld, en spannen samen om met FamilySearch af te spreken, dat hun beeld "op zwart gaat" ; dat wil zeggen dat GenVer opeens uitzicht zou bieden op helemaal níets: stelt u zich dat eens voor, een drama!!)

GenVer is daarbij een vrijwilligersproject, en vraagt ook geen vergoeding voor haar prachtige diensten. Het brengt op een heel gemakkelijke, laagdrempelige, gebruikersvriendelijke manier de geschiedenis dichterbij... en dat is héél welkom, in een snelle wereld en een tijd (hoe positief dat ook is) van globalisering en individualisering, waarin veel mensen een drempel voelen voor het onderwerp "archieven & erfgoed", en het contact met de algemene, grote geschiedenis en hun persoonlijke herkomst en geschiedenis een beetje zijn kwijtgeraakt.  

GenVer betekent een groot geluk voor de genealoog en historisch onderzoeker:

de sleutel tot héél veel moois...

GenVer brengt uw genealogie naar u toe! 

Kortom: naar mijn bescheiden mening Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 verdient GenVer een lintje, 

en zéker ook die Geschiedenis-Online-Prijs!

Dus als u, net als ik, rádeloos bent bij zoveel keuze tussen de websites voor die Geschiedenis-Online-Prijs, maar -aan de andere kant- denkt dat GenVer wel een uitstekende keuze zal zijn:

geef dan uw steun aan degene aan wie u vast heel veel te danken heeft: GenVer!

GenVer staat nu in de top15 voor de publieksprijs, maar dat kan nog véél beter!!

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Dus: GenVer voor die Geschiedenis-Online-Prijs... "Yes, we can!" Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Ook uw stem? Gaat u dan naar  http://www.geschiedenisonlineprijs.nl/?url=www.genver.nl !

Met vriendelijke groet,

Dimitri Vlas

Dimitri Vlas - 6 feb 2013 - 15:31







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu