stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » De "monitor" functie van wie was wie is verbeterd.



Profiel afbeelding

Het was toch enigszins verrassend. Voorheen kon je dus een zoekopdracht als favoriet markeren en dan kwam er bericht van wijzigingen. Alleen had je er niets aan; de zoekresultaten waren dan bijv. van 200 naar 205 gegaan, maar je wist niet welke die 5 nieuwe dan waren. Dat was nergens aan te zien.

Nu zie ik ineens een melding dat er op een naam enkele nieuwe gegevens zijn en over welke personen het gaat. Dat is een vooruitgang.

Leo Bijl - 27 feb 2013 - 11:15

website wiewaswie daar ben ik nog mee bezig ook betreft favorieten, enz., vergeleken met mijn eigen achternaam op de site genealogieonline - geboortes aangetroffen na 1902 betreft de plaats Maassluis, vergeleken met bijvoorbeeld familysearch en genealogieonline betreft personen geboren in de plaats Maassluis, geprobeerd na te gaan op wiewaswie met wat vroeger was op genlias tot 2013.

Macy - 27 feb 2013 - 12:39

Macy,

Op de site www.genver.nl, vind je op de beginpagina een aantal tips.

Eén van die tips heeft de naam:

"Wat zat er in Genlias? Een overzicht van alle t/m 2012 aanwezige indexen."

Dan kun je bij de plaats Maassluis zien dat de geboorteakten gedurende de periode 1811-1902 terug te vinden waren bij Genlias.

Vriendelijke groet,

Maria Leclair.

Maria Leclair-Husken - 27 feb 2013 - 17:08

Hier ook: http://www.genealogieonline.nl/genealogische-databank-maassluis/

Ook te vinden via de site van de archiefdienst zelf; misschien heeft het archief dit zelf samengesteld, met hulp van bezoekers, maar dat weet ik niet. Het ziet er wel heel gedegen uit.

Leo Bijl - 27 feb 2013 - 17:32

Veel dank voor uw reactie, inmiddels nogmaals genver.nl, betreft Maassluis echt alles opnieuw bekeken op familysearch, nog geen geboorteaktes jaar 1904. Betreft genlias overzicht, dat heb ik aangeklikt en dan ontvang ik via downloaden een overzicht met provincies op deze pagina > http://www.genver.nl/index.htm

Linksonder hoofdstuk Tips, o.a. Wat zat er in GenLias , dat is precies wat ik heb aangeklikt, dat is die titel met een overzcht in kolommen, de eerste kolom is die met provincies, kolommen met totaalcijfers.

Onder de totalen van Nederlandse provincies volgen Formosa, etc., met daarna: Totaal generaal.

Geboorteaktes en indexen van Maassluis heb ik alleen maar gevonden momenteel op wiewaswie en familysearch tot en met 1902. En op genealogieonline schema's in genealogische databank Maassluis dat is dan kennelijk momenteel daarop genoteerd geboorteakten 1811 t/m 1908.

Bij profiel met wapen van Maassluis > http://www.stamboomforum.nl/profiel/48186

Samengevat, er is verschil bij bronnen van indexen en scans van aktes op de sites genver, geneaknowhow, wiewaswie, genealogieonline, waarbij op familysearch ook tienjarentafels zijn is handig en dan lijkt het alsof misschien ook geboorteaktes indexen voor het jaar 1904 daarbij is, gezocht maar dat is niet het geval. Op de site wayback machine zoeken kan men genlias invullen maar dan wordt doorgeschakeld naar wiewaswie.nl.

Tenslotte nog de archieflinks gevonden op deze pagina van het archief in Vlaardingen incl. Maassluis, dat is ook incl. geneanet.org > http://www.vlaardingen.nl/stadsarchief/Archieflinks/id_121421

Voorts gevonden > http://www.vlaardingen.nl/stadsarchief/Maassluis/id_10369350

Ook incl. namen zoals Bubbeson exacte spelling momenteel 186 vermeldingen vanaf 1672.

http://balie.vlaardingen.nl/isis/nieuw.htm

Stadsarchief Vlaardingen ISIS > http://balie.vlaardingen.nl/isis/sisis.dll/criteria?lang=N

Dat is dan indien met onder andere zoekt bij Vlaardingen en die achternaam, waarvan ook veel aanwezig is in andere plaatsen zoals Delft en Rotterdam, met spellingsvarianten. De weduwe Maria Kazenbroot - Bubbeson was de laatste persoon in Nederland met achternaam Bubbeson. 

Macy - 28 feb 2013 - 01:43

Citaat:

Samengevat, er is verschil bij bronnen van indexen en scans van aktes op de sites genver, geneaknowhow, wiewaswie, genealogieonline

Veel gemaakte fout (indexen en scans):

Zo worden we bij de banken ook gehacked; kijk altijd naar in dit geval:

http://www.stamboomforum.nl/actualiteit/2/43061/0/de_monitor_functie_van_wie_was_wie

http adres en dan zie je waar het echt staat!!!!

Op genver, geneaknowhow, wiewaswie, genealogieonline staan geen actes; je wordt er alleen maar naartoe gelinked, dus daar staan alleen de indexen en  niet de scans.

Misschien zit daar het verschil, hoe er wordt gelinked met de index.

Herman - 28 feb 2013 - 08:57

Macy,

Even nog over je opmerking: 

 

Linksonder hoofdstuk Tips, o.a. Wat zat er in GenLias , dat is precies wat ik heb aangeklikt, dat is die titel met een overzcht in kolommen, de eerste kolom is die met provincies, kolommen met totaalcijfers.

Onder de totalen van Nederlandse provincies volgen Formosa, etc., met daarna: Totaal generaal.

Als je onderaan het overzicht op Zuid-Holland klikt krijg je alle plaatsen te zien die opgenomen waren in Genlias van Zuid-Holland. Dus je moet nog iets doorklikken om alle plaatsen in de provincies tevoorschijn te halen. Succes ermee!

Maria Leclair-Husken - 28 feb 2013 - 11:20

@ Maria, Reuze bedankt eindelijk gevonden en het gewenste resultaat gevonden over genlias tot wiewaswie daarna sinds 2013. Op de site > http://archive.org/web/web.php

> http://web.archive.org/web/*/http://www.genlias.nl/

Dan klikt men daarop en dan verschijnt deze tekst:

 

  De website www.genlias.nl is per 1 januari 2013 offline. De functie van landelijk genealogisch platform is vanaf die datum overgenomen door de website WieWasWie.       The Genlias website is offline as of January 1st. 2013. The role of national genealogical platform has been taken over by the website WieWasWie.  

 

En vervolgens verschijnt automatisch vrij snel daarna > https://www.wiewaswie.nl/

De sitemap is handig maar niet onderwerp genlias, misschien toch wel op die site aanwezig, wie het weet toevallig, deze pagina ken ik al: > https://www.wiewaswie.nl/sitemap/

In ieder geval bekend dat het overzicht van genlias te vinden is op website genver.nl,

niet te verwarren met genver2.nl, etc.etc. Met vriendelijke groet, Macy

Macy - 28 feb 2013 - 14:20

Ik ben uitermate TEVREDEN over WIEWASWIE.NL en ik hoop dat ze snel voor 100% operationeel worden. Ik kan er niet op wachten. Een GEWELDIGE site, uniek in zijn soort, tenminste voor mij

Uitgeschreven lid - 28 feb 2013 - 20:21

Het is helaas nog niet mogelijk voor alle computers zoals de "niet Intel Mac computer" alles te zien op de site wiewawie.nl, dat is doorgegeven in 2012 aan de helpdesk van wiewaswie.nl, tevens telefonisch contact gehad daarover maar helaas is dat probleem tot heden nog niet verholpen. Daar heeft men geen last van met windows of "iMac Intel computer". Waar ik het over heb is Stamboom bouwen, als men de stamboom wil bekijken dan moet men Silverlight van Microsoft installeren. Voor de Mac G5 is alleen versie 1.0 beschikbaar en deze werkt niet. Updated is niet mogelijk. Met andere woorden, wiewaswie.nl, is nog niet voor iedereen met alle mogelijkheden beschikbaar. Het geslacht indien onbekend kan ook niet worden gepubliceerd in de resultaten van stamboom bouwen; koppelen van personen dus meer bewerkingsmogelijkheden voor stamboom bouwen kan alleen met de nieuwe computer, echt niet met de oude computer en dat probleem is niet vermeld op wiewaswie.nl. Deze bijdragen zijn opbouwend bedoeld, daarvan is men bij wiewaswie en cbg op de hoogte.

Macy - 28 feb 2013 - 23:07


Probleem met de monitorfunctie van wiewaswie.

 

Er gaat bij mij iets niet goed met de e-mailnotificaties bij de updates van mijn opgeslagen zoekopdrachten bij wiewaswie. Ik krijg wel bericht dat er documenten zijn aangepast maar daar staat niet bij op welke van mijn opgeslagen zoekopdrachten/favorieten dit slaat. Terwijl ik op nogal omslachtige wijze  heb vastgesteld dat er wel aanvullingen waren op een van mijn opgeslagen favorieten.

 

Tot 15 februari  jl. stond er bij de e-mailnotificaties van updates steeds wel bij op welke zoekopdrachten/favorieten dit sloeg. Maar dan stond er helaas geen linkje onder de namen. Dus was het zoeken naar een speld in de hooiberg.

Ik heb hierover diverse malen gemaild met de helpdesk maar blijkbaar is mijn probleem niet erg duidelijk voor de helpdesk of is het probleem niet gemakkelijk op te lossen. Ik heb op aanwijzingen van de helpdesk van wiewaswie een nieuw proefabonnement afgesloten en het oude account laten verwijderen. Maar dat gaf geen beter resultaat.

 

Mijn vragen aan het stamboomforum:

1.       Zijn er leden die wel e-mailnotificaties van updates van zoekopdrachten met een linkje van de recente updates onder de gezochte naam ontvangen? Oftewel: werkt het systeem echt?

2.       Zijn er leden die het probleem herkennen?

3.       Heeft iemand suggesties om mijn probleem op te lossen?

 

Bij voorbaat mijn dank voor het meedenken!

willy - 5 apr 2013 - 19:56







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu