stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Stadhuis Den Haag raakt akten kwijt



Profiel afbeelding

Je zou hopen dat het een vroege 1 april grap betreft, maar helaas vandaag al in de Telegraaf:

DEN HAAG - Honderden geboorte-, overlijdens- en huwelijksakten zijn kwijtgeraakt door blunderende ambtenaren van de gemeente Den Haag. Ook zijn ruim 500 officiële bekendmakingen nooit gepbuliceerd, terwijl dat wel had moeten gebeuren. Onopgemerkt heeft de administratieve puinhoop op het stadhuis een jaar kunnen voortduren.

De twee dozen met in totaal 277 akten van de burgerlijke stand zijn zoek geraakt tijdens het transport van twee stadsdeelkantoren naar het centrale archief op het stadhuis. Alle gebouwen van de gemeente Den Haag zijn zonder resultaat binnenstebuiten gekeerd. Het stadsbestuur deed gisteren aangifte van vermissing.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21427859/__Stadhuis_Den_Haag_blundert__.html

Frederik - 28 mar 2013 - 09:18

Hoi.

Dat is niet zo slim om deze dingen kwijt te rakenAfbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Piet.

Pieter van de Ruit. - 28 mar 2013 - 19:21

Gisteren op NU.nl stond dat de dozen inmiddels weer gevonden zijn.

Frits Warnaar - 29 mar 2013 - 14:15


Aktes van de burgelijke stand worden toch altijd in 2-voud opgemaakt? Eén exemplaar wordt volgens mij gedeponeerd bij de rechtbank.

Martin Jongkoen - 3 apr 2013 - 11:57







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu