stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Ontwikkeling van de kwartiertijdbalk



Profiel afbeelding

Wat krijg je als je een kwartierstaat combineert met een tijdbalk?

De kwartiertijdbalk!

Lees er over op mijn weblog: Ontwikkeling van de kwartiertijdbalk

Ben benieuwd wat u van deze nieuwe genealogische weergave vindt.

mvg,

Bob Coret

Bob Coret - 3 jun 2013 - 17:14

Een interessante ontwikkeling. Zo krijg je een mooi inzicht hoe de generaties uit elkaar gaan lopen in de tijd. Alleen lijkt het me wel aan te bevelen om meer kleuren te gebruiken dan de vier in prototype 2.

De performance in Internet Explorer is trouwens abominabel, in Google Chrome stukken beter.

Stefan Lambregts - 4 jun 2013 - 18:29


Stefan,

De generatie kleuren had ik nu inderdaad herhaald (er waren 4 kleuren), maar die kan ik heel eenvoudig uitbreiden, zie bijv. http://lab.coret.org/pedigree-timeline/v3/   In deze versie heb ik ook de verbindingslijnen over de "levensbalken" heen laten lopen (met enige transparantie) om te kijken of dat het duidelijker maakt (suggestie van een andere gebruiker).

Performance is het grootste struikelblok, bij grotere kwartierstaten merk je dat (was ook wel de bedoeling van het tweede prototype om te kijken hoe schaalbaar de huidige techniek is). Denk enerzijds dat code optimalisatie was soelaas biedt, of anders een limiet op aantal generaties. Ik wil wel bij een webweergave blijven en niet switchen naar Flash of PDF.

Bob

Bob Coret - 4 jun 2013 - 23:19







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu