stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Nieuw Project Online: Stadsarchief Deventer ? Bevolkingsregisters 1811-1940



Profiel afbeelding

Bij velehanden.nl is gisteren een nieuw project toegevoegd, nl. de bevolkingsregisters van het stadsarchief Deventer. Hieronder de informatie zoals overgenomen van de website:

Bevolkingsregisters

In dit project vraagt het Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek Deventer (SAB) uw hulp bij het ontsluiten van de bevolkingsregisters van Deventer (1829-1940) en op termijn ook die van Diepenveen (1840-1939) en Bathmen (1811-1937). Bevolkingsregisters geven inzicht in de gezinssamenstelling, informatie over beroepen, woonadressen en eventueel de plaats waar men oorspronkelijk vandaan kwam. Hierdoor zijn de Bevolkingsregisters niet alleen interessant voor genealogen, maar ook een belangrijke bron voor sociologisch en historisch onderzoek.

Werkzaamheden

Deelnemers aan het project wordt gevraagd om de naam, geboortedatum en geboorteplaats op de Bevolkingsregisters in te voeren. Op dit moment zijn de Bevolkingsregisters deels al online beschikbaar, maar nog niet doorzoekbaar op ‘naam’. Na afloop van dit project is het mogelijk de Bevolkingsregisters ook op naam doorzoekbaar te maken. Dit maakt het mogelijk dat iedereen die onderzoek doet naar Deventer bewoners en hun verblijfplaatsen eenvoudiger gebruik kan maken van de informatie. Op deze manier zal informatie te vinden zijn die inzicht geeft in de gezinssamenstelling, informatie geeft over beroepen, woonadressen en eventueel de plaats waar men oorspronkelijk vandaan kwam.

Waarom meedoen?

Met dit project kunnen deelnemers helpen bij het doorzoekbaar maken van de registers door het invoeren van de naam, geboortedatum en geboorteplaats. Voor ingevoerde pagina’s kunnen punten verdiend worden. Met het punten tegoed is het mogelijk kortingscodes te printen die recht geeft op korting op de aanschafprijs van diverse publicaties via de webwinkel van SAB op www.sabinfo.nl (kies voor Publicaties). De korting is uiteraard afhankelijk van het aantal verzamelde punten.

Enthousiast geworden?

Ga dan nu meteen naar de project pagina Stadsarchief Deventer – Bevolkingsregisters 1811-1940 en doe mee!

Frederik - 11 jun 2013 - 17:43







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu