stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Workshop basisbeginselen van genealogisch onderzoek en Indische familieonderzoek



Profiel afbeelding

In de televisieserie Verborgen Verleden proberen bekende Nederlanders te achterhalen wie hun voorouders zijn en waar zij vandaan kwamen. Opvallend vaak leidt de zoektocht naar Nederlands-Indië, het huidige Indonesië. Vermoedt u ook een Indische familiegeschiedenis, wilt u weten hoe het precies zat met uw voorouder in Indië over wie spannende verhalen de ronde gaan of ben je benieuwd wie de personen op die oude familiefoto zijn, geef u dan op voor de workshop Familiegeschiedenis (genealogie) in het Joods Historisch Museum.

Onder begeleiding van medewerkers van de Indische Genealogische Vereniging (IGV) maakt u kennis met de basisbeginselen van genealogisch onderzoek en Indische familieonderzoek en zet u een eerste stap in het uitzoeken van de eigen familiegeschiedenis in voormalig Nederlands-Indië. De workshop staat in het teken van verhalen uitwisselen, wegwijs worden in diverse bronnen en zelf actief aan de slag gaan. De workshop wordt ingeleid door genealoog en archiefmedewerker Harmen Snel (Stadsarchief Amsterdam) en Roel de Neve (IGV). De workshop is een aanzet tot verder familieonderzoek. U wordt gevraagd van te voren al een aantal gegevens uit te zoeken en aan te leveren.

Locatie: Auditorium JHM, Nieuwe Amsterstraat 1, 1011 PL Amsterdam
Toegang: entreebewijs Joods Cultureel Kwartier
Deelname workshop: entreebewijs Joods Cultureel Kwartier + 5 EUR (aanmelding vooraf verplicht)
Datum / Aanvang: 18 januari 2015 / 14.00 uur
Doelgroep: Deze workshop is toegankelijk voor iedereen met een (vermoedelijke) voorouder uit voormalig Nederlands-Indië. In het bijzonder voor degenen met een joods-Indische achtergrond.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via evenementen@jhm.nl. Voor deelname aan de workshop is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Mocht u niet actief deelnemen dan bent u eveneens van harte welkom om het evenement bij te wonen

Ger Lange - 23 nov 2014 - 19:00







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu