stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Nieuwe website Regionaal Archief Tilburg: ga er eens kijken en geef feedback!Profiel afbeelding

'T is prachtig. Mooie resolutie van de akten. Fijn zoeken en zo. En snel genoeg. Je kan altijd wel meer functionaliteit willen maar dit is een voorbeeld voor andere archieven.

A.P. Tevel - 16 jul 2015 - 11:29

Beste Dennis,

Bedankt voor je reactie. Het downloaden van de hele akte in eens is inderdaad nog niet mogelijk. Daar gaan we wel werk van maken.

Dat de resolutie van de download via de selectietool van mindere kwaliteit is, dat bestrijd ik. In alle gevallen wordt van hetzelfde bestand een deel geknipt, of het hele bestand gedownload. Als je een voorbeeld hebt van de slechte resolutie dan ontvang ik die graag.

Groet,

Luud

Luud de Brouwer - 16 jul 2015 - 12:12

Beste A.P. Tevel,

Dank voor het compliment. We staan altijd open voor suggesties die het beter kunnen maken.

Groet,

Luud

Luud de Brouwer - 16 jul 2015 - 12:13

Persioonlijk vond ik de oude site handiger, vooral het vinden van de Nadere Toegangen (word documenten) lukt me nu niet meer., vroeger wel.

Annemarie57 - 16 jul 2015 - 13:34

Hallo Luud

Als ik via de selectietool de gehele akte selecteer en download, heeft hij een resolutie van 1000x773. (Of ik doe iets verkeerd). Ik krijg deze resolutie niet hoger.

Bij de oude site waar je complete aktes kon downloaden had ik bijvoorbeeld een resolutie van 5416x4021. Zeker bij de handgeschreven oude aktes zijn ze dan een stuk makkelijker te lezen.

Nog even een andere vraag. Op de oude site had je ergens een optie 'inzien van bronnen' waarmee je meteen naar de boeken kon. Een erg handige functie. Is die nog beschikbaar? Ik kan hem nl niet vinden.

Groetjes,

Dennis

Dennis van Hooff - 16 jul 2015 - 15:24

Beste Annemarie,

De nadere toegangen hebben inderdaad een andere plaats gekregen. Die staan nu niet meer allemaal in een grote bak, maar zijn ondergebracht in de archieven waar ze bijhoren.

Dus de regesten op de protocollen van de schepenbank van Oisterwijk vind je bij "zoek in archieven", zoek op bv. schepenbank Oisterwijk, klik het archief aan en ga onderaan zoeken in de inventaris bij de betreffende inventaris nummer. Als je bij het inventarisdeel bent aangekomen dan zie je daar ook een zoekveld. Dat zoekveld bied je de gelegenheid om te zoeken in de beschrijvingen én in de nadere toegangen die daaronder hangen. 

Het is er dus nog wel, maar zit iets verder weg en is opgesplitst per archief.

Als je opzoek bent naar de nadere toegangen op de schepenbank van Tilburg dan moet je geduld hebben. Die inventaris is in bewerkeing en zal pas begin 2016 weer beschikbaar zijn.

Ik hoop dat je zo toch je weg weer vindt naar de informatie die je zoekt.

Greot,

Luud

Luud de Brouwer - 16 jul 2015 - 16:56


Hallo Dennis,

Ok, dat is inderdaad een verschil. Uiteindelijk geloof ik niet dat het veel uitmaakt voor wat betreft de raadpleging op een scherm, maar het is een behoorlijk verschil in formaat. Hoe dan ook, we werken er aan om dat downloaden weer ingebouwd te krijgen.

Voor wat betreft de pagina "Inzien van bronnen", daar werken we ook aan om die terug te krijgen in de website. Het zal vermoedelijk niet al te lang meer duren voordat je die terug ziet.

Groet,

Luud

Luud de Brouwer - 16 jul 2015 - 16:59Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu