stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Oproep! Help de Goudsche en Schoonhovensche Courant beter digitaal toegankelijk te maken!Profiel afbeelding

Onlangs zijn de Goudsche en Schoonhovensche Courant uit de periode 1862 tot 2005 in hun geheel gedigitaliseerd. Vanaf 1 juli a.s. is het mogelijk om op de website van het Streekarchief  in deze kranten te zoeken en bladeren. Voordat het zover is moeten de scans van de kranten nog wel gecontroleerd worden op de juiste datum. En daarbij kunnen we uw hulp gebruiken! 

Hoe werkt het?

U kunt op elk gewenst tijdstip vanuit uw eigen huis aan het werk. Het enige wat u nodig heeft zijn een computer met internetverbinding en natuurlijk zin om deze klus te klaren. Met uw inzet kunnen we de kranten optimaal toegankelijk maken. Op vrijdag 29 mei om 11 uur wordt er een korte instructie gegeven in de Chocoladefabriek. In verband met deze instructie gaat onze voorkeur uit naar vrijwilligers in de regio. U kunt tijdens de instructie op 29 mei het indexeren uitproberen en eventueel vragen stellen. Daarna kunt u thuis zelf aan de slag.
Als dank voor het meewerken krijgt u een vip-uitnodiging voor de officiële lancering van de gedigitaliseerde kranten op de website. Aanmelden kan via Info@samh.nl 

Wilt u nog meer informatie? Neem dan contact op met Tom Kuipers of Coretta Bakker-Wijbrans via 0182-521821 of via bovengenoemd e-mailadres.

Coretta Bakker-Wijbrans (SAMH) - 23 mei 2015 - 14:04


Bijzonder leuk project!

Pieter-Jan - 27 mei 2015 - 12:36Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu