stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Persbericht: Plaats jouw steen: http://plaatseensteen.nl/Profiel afbeelding

Persbericht ingezonden door een forumlid met het verzoek om dit a.u.b. op het forum te plaatsen.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

" Op 7 mei 1945, twee dagen na de capitulatie, verloren minstens 31 mensen hun leven op de Dam in een kogelregen tijdens schermutselingen tussen Duitse soldaten en leden van de Binnenlandse Strijdkrachten. Het was het laatste grote bloedbad op Nederlandse bodem. Jarenlang was het aantal slachtoffers onduidelijk en was hun identiteit grotendeels onbekend.
Stichting Memorial 2015 voor Damslachtoffers 7 mei 1945 http://de-dam-zevenmei1945.nl/nl/ deed jarenlang onderzoek naar het schietincident en slaagde erin de namen van de doden te achterhalen. 
De stichting beijvert zich voor de totstandkoming van een memorial met de namen van hen die het leven lieten als gevolg van de schietpartij.
In samenspraak met curator Ronald van Tienhoven heeft de stichting de Amsterdamse studio Moniker opdracht gegeven om het gedenkteken te ontwerpen. Moniker heeft het voorstel gedaan om via Plaats een Steen het ontwerp online met een groot aantal deelnemers te ontwikkelen. 
Hiermee wordt herdenken een collectieve gebeurtenis, en identificeren de deelnemers zich nog intensiever met zowel de historische gebeurtenis als de slachtoffers.
De online campagne START NU en loopt tot februari 2016. De op plaatseensteen.nl geschreven namen zullen in een natuurstenen plaat worden gegraveerd. 
Op 7 mei 2016 zal het memorial op de Dam worden onthuld."

Plaats jouw steen:  http://plaatseensteen.nl/

Everardus Rollema - 7 jun 2015 - 12:05

Respect.
 

Jan K. (genealinks.tk) - 8 jun 2015 - 17:41


Toch nog de aandacht en respect die ze verdienen.

Hans van Ekelenburg - 18 jun 2015 - 10:58Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu