stamboomforum

Forum logoNieuws en updates » Registreren bij Familysearch noodzakelijkProfiel afbeelding

Beste JP,

Overweegt u om u niet te laten registeren dan? Het is niet verplicht hoor!

Alleen het kosteloos inzien van miljoenen akten, waarvan vele anders moeizaam verkrijgbaar zijn, moet u dan helaas missen. Voor niks gaat de zon op...

Mvg,

Vincent

Vincent - 30 nov 2017 - 17:16

Lijkt me niet zo vreemd als de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen ook wat wijzer wordt van ons speurwerk. Immers een van de grote taken binnen deze kerk is het naspeuren van familiestambomen opdat voorvaderen alsnog postuum kunnen worden gedoopt! Binnen deze kerk is in den beginne een vaststaand quotum bepaald dat uiteindelijk in de hemel mag komen, dus zorg dat je familie er bij is. De stichter, Joseph Smith had tal van visioenen en een speciale bril.

Vroeger werden jonge Mormoonse mannen uit Amerika naar Europa gestuurd om vlijtig bevolkingsregisters en archivalia uit de spitten en op kaartjes te zetten. Als je op bezoek in Salt lake City ergens je naam en adres had achter gelaten kon je met een bezoekje thuis vereerd worden, maar dat heb ik nooit meegemaakt. Tegenwoordig hebben Nederland en België geloofsgemeenschappen van minder dan 10.000 mensen, dus de kans op bekeringsbezoek is erg klein.

Een leuke anecdote: Toen wij in de jaren zeventig door West Amerika trokken kregen wij op een zondagmorgen zware panne met de auto. In the middle of nowhere in Utah. In het pré-mobieltjes tijdperk. Echter wij werden door een zeer down-to earth- jonge vrouw gered die op weg was naar de kerk. Als Mormoonse vond ze het belangrijker ons uit de brand te helpen dan naar de kerk te gaan. Dus auto weggesleept en wij naar het eerste het beste plaatsje met hotel en garage. Op maandagavond konden we verder. Het viel dus wel mee met die bekeringsdrift. Internet is nu eenmaal een medium dat je kan manipuleren, daar heb je de Mormoonse kerk niet voor nodig.

Houdt moed!

 

Marie-José Verheugen

Marie-José Verheugen - 3 dec 2017 - 00:07


En niet alleen bevolkingsregisters @ Marie-José ook de burgelijke stand werd verfilmd. Na de tweede wereldoorlog hebben de Mormonen contracten afgesloten met de archieven. Je kunt ook zien aan de datum op begin van de rol wanneer de film is gemaakt.

ien lejeune - 3 dec 2017 - 12:25Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu