stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Bronnen voor familie-onderzoek Nederlands Indie.Profiel afbeelding

Verwerkt. Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ben Wegman - 7 sep 2019 - 15:26

Is deze bekend?

https://books.google.nl/books?id=OM1eAAAAcAAJ

The Java half-yearly almanac and directory for 1815 Hubbard, 1815

https://books.google.nl/books?id=2YVVAAAAcAAJ

The Java Annual Directory and Almanac for 1816, A.H.Hubbard, 1816

-Bart- - 10 sep 2019 - 14:05

Nee, Bart. Maar ik ben aan het denken hoe e.e.a. beter toegankelijk te maken. Wellicht via een symbaloo pagina https://www.symbaloo.com/home/mix/genealogielinks1

mvg-Ben

Ben Wegman - 10 sep 2019 - 14:16 (laatst bijgewerkt 10 sep 2019 — 17:20 door auteur)

Ziet er wel leuk uit, veel bekende plaatsen voor mij.

Voor Indische links alleen al kun je zo'n scherm vol bouwen. Kun je d'r ook makkelijk een korte uitleg bij maken? Wat op dit forum prima kan...

En verder: moet altijd up-to-date worden gehouden, da's vaak nog het grootste bezwaar en/of het meeste werk.

-Bart- - 10 sep 2019 - 15:16


Ik ben onlangs gestruikeld over een nogal interessante bron op Familysearch. Het gaat om Europeanen en Indo-Europeanen die rond 1950 Indonesisch staatsburger zijn geworden. Ook kom je zo nu en dan Inlandse dames onder hun eigen (voor- of achter)naam tegen als weduwe van een (Indo-)Europeaan. E.e.a. is 7 maart j.l. verschenen op de Website https://www.uitdeoudekoektrommel.com/ .

https://www.uitdeoudekoektrommel.com/onder-de-aandacht/onder-de-aandacht-nationaliteitsbewijzen-nederlands-indie/ 

Een quote:

"Het betreft de registratie van het Ministerie van Justitie uit 1950-1951 met akten van Nederlanders, die het Indonesische staatsburgerschap hebben gekozen. De meeste akten geven de naam, geboortedatum en -plaats van elke burger. Daarnaast bevatten veel certificaten ook de huwelijksdatum en -plaats, de geboortedatum en -plaats van hun echtgenoot, kinderen, ouders en grootouders. De akten zijn opgemaakt in het Maleis.

In het eerste boek vindt u een overzicht met vertalingen van Maleise woorden en enkele exemplaren van documenten in het Nederlands vertaald. U kunt zoeken op alfabetisch volgorde van achternaam: A-Boel, Boellaard-D, E-Ferdinandus, Ferdinandus-J, K-Metaal, Metaal-N, O-Rooze, Rooze-S en T-Z."

Een snelle invertarisatie leert dat het primair om zo'n 5000 personen gaat, en als aanhang, kinderen en voorgeslacht meegerekend worden een veelvoud daarvan. Ik heb geen index gevonden, maar de alfabetische volgorde is naar mijn ervaring vooralsnog uitstekend; in 5 tot 10 minuten heb je gevonden wat je zoekt, of stel je vast dat de betreffende persoon hier vermoedelijk niet te vinden is.

-Bart- - 9 mar 2021 - 11:39 (laatst bijgewerkt 9 mar 2021 — 16:50 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu