stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Binkhuijsen (Ned Indie)


Profiel afbeelding

Ik denk dat er hier een vergissing gemaakt is met de naam Barneveld. Volgens mij is moet het Groeneveld i.p.v. Barneveld zijn, hetgeen ook zou kloppen met de geboortedatum rond 1900. Mevrouw Barneveld had als voornaam uitsluitend Geertruida.

Bruidegom: Jan Gottliep Binkhuijsen
Bruid: Charlotte Gertrude Groeneveld
Plaats (residentie): Malang (Pasoeroean) Datum: 27-02-1899
Opmerking(en):  
Bijregister:   RA jaar/bladzij: 1900/339
 

Erik Franken

ik heb de stamboom Binkhuisen opgezet. de oorsprong is ene Jan Dirk Brinkhuijsen geb. 1735 uit Geldenstein, tr Angelena Dorothea Elisabeth Ostermeijer geb 1735 uit Menslage. beiden begr in Amsterdam. zoon Jan Brinkhuijsen is met VOC op het schip "Gerechtigheid" naar Batavia gegaan. in de 4de generatie is Johan Willem Frederik Binkhuijsen bij besluit van de Vice President in Ned. Indië en overeenkomstig 's Konings machtiging aan deze persoon een naamswijziging gegeven op 4 januari 1845: Johan Willem Frederik Barneveld Binkhuijsen, inhoudende dat de naam van de moeder is toegevoegd. u kunt van mij de stamboom per email toegestuurd krijgen. 

Ron Mayer

Hoi,

Ik zou graag de stamboom ontvangen. De tak van de familie weet van de naamsverandering (daar is een melding van in de Javabode) en verder ging het verhaal ook in de familie. Wat ook in de familie bekend is is dat de stamvader halverwege de 18e eeuw naar NI is gegaan.

De nazaten van de mij bekende tak van de Barneveld-Binkhuijsens wonen in Duitsland, Veldhoven, Heemstede, Haarlem, Rotterdam, Amsterdam en Heiloo en (voor overlijden, begraven in Driehuis) in Beverwijk.

Dus: graag de stamboom mailen: berts@xs4all.nl.

 

Mvrgr,

Bert Schuur

Bert Schuur

Bests Ron,

Mogelijk is mijn reactie niet door jou ontvangen, maar ik zou graag de stamboom ontvangen.

Met vr.gr.,

Erik Franken

erikfra@msn.com

Erik Franken

Jan Gottlieb Binkhuijsen geb.1799, overl. 1860, Geertruida Barneveld geb. 1807, overl. 1872. zij kunnen dus nooit een dochter in 1900 hebben gekregen. ik ben wel benieuwd wie Eugenie Wilhelmina Amelia Binkhuijsen is. ook de naam Winston Hercules Seth komt mij onbekend voor in de stamboom van Binkhuijsen

Ron Mayer

Beste Ron, zolas al in een eerdere reactie aangegeven moet het Groeneveld i.p.v. Barneveld zijn. Eugenie Wilhelmina Amalia was een dochter van Jan Gottlieb, zoon van Willem Gottlieb,  en Charlotte Gertrude Groeneveld.

Van Winston Hercules Seth kan ik je alleen zeggen dat hij 20 april 1902 te Soerabaja werd geboren. Hij trouwde te Soerabaja met Alexandra Panoff (26 juni 1926) en scheidde te Soerabaja van haar op 24 februari 1928. Hij was vervolgens partner van bovengenoemde Eugenie Wilhelmina Amalia Binkhuisen tot haar dood op 21 augustus 1937. Hij overleed op 17 oktober 1945 te Soerabaja. 

Erik Franken

Ron, het huwelijk Seth-Binkhuijsen was niet zo geweldig, want Winston Seth & Alexandra Panoff kregen in jet jaar van zijn scheding reeds een zoon in oktober 1928, geboren te Soerabaja. Uit de overlijdensadvertentie van februari 1931 van Jan Gottlieb Binkhuisen maak ik op dat Seth en Binkhuijsen getrouwd waren (datum mij niet bekend).

Erik Franken

Sorry, ik bedoelde natuurlijk het huwelijk Seth-Panoff.

Erik Franken


Volgens mijn grootvader is Winston Hercules Seth (zoon van Bernard Philip Seth en Johanna Catharina Beerman) ook getrouwd (7 jan 1941) met Wanda Jane Gout (* 9 dec 1915, Soerabaja)

dave goutPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!