stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Frederik Herman Hornung uit Batavia



Profiel afbeelding

De epiloog zal op dit moment geen nieuwe gezichtpunten weergeven Hendrikjan en Leo. Nu op de akten zelf de namen bekend zijn geworden waardoor de relaties tussen personen vast staat, lijkt me dat deze topic gesloten kan worden waarvoor ik jullie zeer erkentelijk ben.

Neemt niet weg dat dit slechts 1 van de vele vragen is die ik heb in deze Indische stamboom Hornung, waar dan ook nog de achternaam Frans aan te pas komt waarmee onze Herman Frederik getrouwd was. De grootouders van mijn echtgenote dus.

Maar telkens een beetje maakt ook een heleboel. Ik denk dat vele Indischen met het zelfde probleem worstelen te weten de toegankelijkheid van de officiele akten. Laten we hopen dat dit ooit inderdaad op CD gezet gaat worden en beschikbaar voor de onderzoekers.

Leo en Hendrikjan, bedankt voor deze ronde.

Met vriendelijke groet,

Wim

Wim - 1 sep 2010 - 10:24

Leo,

Toch nog even een vraag voor de duidelijkheid. Je geeft aan dat de ouders van Andries Frederik Hornung (1825) zijn Johannes Jacobus Hornung en de inlandse vrouw Melati. Heb je deze namen van de trouwakte van Andries Frederik dus bevestigd. Vader Johannes Jacobus is na Melati nl. ook getrouwd geweest met een Chinese vrouw Ning Tjang en als derde en laatste met Maria Jacoba Wilhelmina Jacobsz in 1834. De grenzen van de eerste twee relaties zijn moeilijk aan te geven.

Met vriendelijke groet,

Wim

Wim - 1 sep 2010 - 13:46

Wim,

De informatie over de ouders van Andries Frederik Hornung heb ik niet uit zijn huwelijksakte met Toorop, doch uit de door mij opgestelde (voorlopige) genealogie Toorop.

In deze genealogie staat uiteraard Johanna Charlotta Eugenie Toorop centraal, maar van haar echtgenoot Andries Frederik Hornung zijn ook de ouders vermeld (zoals dat in een goede genealogie hoort), dus vandaar dat ik die ouders als nr. I heb vermeld.

De Mormonen hebben inderdaad enige verfilmingen van de BS te Rembang (zie de site:   www.familysearch.org )

Op de homepage klik je 'Library' aan; dan 'Library Catalog'; dan 'Place Search' en dan vul je bij 'Place' in: Rembang en bij 'Part of' vul je Indonesia in; klik daarna op 'Search'.

Het programma komt nu terug met het resultaat, nl. 'Indonesia, Jawa Tengah, Rembang (kab.)

Als je die link aanklikt, klik je in het daarna verschijnende scherm de blauw-onderlijnde link aan. De onderste van de drie resultaten (BS 1817-1859) klik je aan, waarna je 4 resultaten krijgt.

Als je nu rechtsboven de tekst 'View film notes' aanklikt, zie je in detail wat er op die films staat.

De hiervoor beschreven handelingen kun je dus voor alle plaatsen doen!

Maar goed, ik heb die flims dus nooit bekeken, maar misschien staat de geboorteakte of de huwelijksakte van Andries Frederik er ergens op.

Hopelijk heb je hier wat aan.

Leo.

P.S. Ik denk inderdaad dat we dit topic kunnen sluiten. Zodra ik iets van het echtpaar Frans / De Keijzer weet, antwoord ik je bij dat topic.

leo48 - 1 sep 2010 - 17:53

Hartelijk dank voor deze uitleg Leo. Ik zal FamilySearch er op na gaan slaan.

Met vriendelijke groet,

Wim

Wim - 2 sep 2010 - 11:58

Sinds kort ben ik de stamboom aan het verkennen van mijn grootmoeder: Flora Annie Hornung (geb. 7 juli 1918 te malang, overl. 21 november 1990 te Noordwijkerhout). Haar grootmoeder is ene Anna Hornung, die in een eerder topic wordt genoemd als de erkende dochter (1878) van Herman Frederik Hornung en Jet Toorop. Mogelijkerwijs is Anna een dochter van de zoon van Herman Frederik, die hij voor zijn huwelijk heeft verwekt en later is erkend door zijn ouders. Kan iemand met iets meer vertellen over deze Anna?

Klopt de erkenning van Anna door Hornung/Toorop? En wie zijn dan haar echte ouders? Is zij ooit getrouwd? Naar het schijnt heeft ze in ieder geval een zoon gekregen: Heinrich Hornung (vader onbekend).

Priscilla Kramer - 17 nov 2013 - 21:33

Mijn familienaam is tegenwoordig Horninge.

echter eigenlijk dit Horning. Bij de geboorte van mijn overgrootvader in 1839 is de "e" er achter gekomen.

deze "tak" van de familie Horning kwam uit Den Haag. er zijn ook in de 9e eeuw grote groepen met de naam Horning in Rotterdam/ arnhem-Nijmegen en Haarlem/ alkmaar/ den helder.

de relatie van deze familie 'takken' kan ik niet vinden. wie kan mij helpen ?

het lijkt erop dat de oorvader uit Haren uit het Münsterland kwam Maar er zijn meerdere Ha(a)ren's 

wie weet raad?

Herman Horninge

Herman Horninge - 29 aug 2017 - 20:07

U geeft onvoldoende handvatten. Wie is die voorvader die ergens in 1839 geboren is - en waar?

G.Karssenberg - 29 aug 2017 - 21:53

Mijn overgrootvader is jan leonard Hubert Willem Horninge geboren november 1839 te sittard

 

zijn vader was Wilhelmus ( Willem) Horning, geboren 1789 te den haag en was visiteur der in en uitgaande rechten bij de douane

Herman Horninge - 29 aug 2017 - 22:10

@ Herman Horninge,

Ik zie geen directe aanknopingspunten wat uw vraag betreft met de oorspronkelijk discussie. Uw vraag gaat vooralsnog over een andere familie (Horning/Horninge, en niet Hornung).

Ik denk dat u uw vraag beter als nieuw item op het forum kunt zetten, teneinde meer (of betere) reacties van de forumleden te kunnen ontvangen. NU lift u mee op een andere vraag. Kies daarvoor het subforum genealogie algemeen of  subforum gezochte en onderzochte familienamen. Wilt u svp wel iets meer bekende gegevens verstrekken? 

mvg-Ben

Ben Wegman - 29 aug 2017 - 22:33


Ik weet niet of dit forum nog actief is. Mijn vader, Ronald Chester Wawer had als moeder Maria Sophia en als halfbroer Jan Hornung die volgens mij rond de 30 jaar geleden is overleden in Amsterdam. Ik ga later nog eens alle reacties doornemen om te zien of ik nog iets kan bijdragen.

Ferdinand

Fred Wawer - 1 jan 2019 - 18:21







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu