stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » I'm looking for information on the parents of Hendrik Bastiaan Kennedy - van Dam



Profiel afbeelding

Hoi Elizabeth,

wat leuk dit te lezen! Ik ben (net als jij dus :)) een directe afstammeling van Hendrik Kennedij en zeer geinteresseerd in HB Kennedy van Dam. Allereerst omdat hij er voor koos de achternaam van zijn moeder (Trijntje Kennedij, dochter van Hendrik) aan te nemen maar ook vanwege het feit dat hij boeken over spiritisme schreef en vertaalde (uit Duits en Engels). Er bestaan recensies van zijn boeken en een verwijzing naar een brief waarin hij vertelt over een seance waarin hij een verschijning ziet. 

Als ik me niet vergis was HB Kennedy van Dam eerst majoor in het leger (Nederlands-Indie). Spiritist en legerman, geen saai figuur dus! 

Hendrik (sr) was de zoon van de chirurgijn/barbier Carel Frederik Kennedij (ca 1730 waarschijnlijk geboren als Karl Friedrich Kennedi in Berlijn en overleden 1808 in Werkhoven). Hendrik was (samen met Jan van Dam) tapper/logementhouder in Werkhoven. 

Hopelijk heb je hier iets aan. Laat gerust weten als je meer informatie zoekt (of hebt). 

Groetjes uit Kaapstad van een ver familielid,

Ronald Kennedij

(PS: wanneer ik "Kennedy van Dam" google zie ik ook veel Kennedy van Dams in Zuid-Afrika. Weet je of dat familie is?)

Ronald 2 - 2 sep 2015 - 21:59







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu