stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Wilhelmina Johanna (Johanna) Mackay uit Padang



Profiel afbeelding

Bij het lezen en overlezen het laaste ander half jaar in zoek tocht ouders van mijn moeder Jeanette Christine Mackay geb 1916 datum ontbreekt me, overleden 1965 Bandoeng Ind datum onbekent, is mijn vraag uit welk huwlijk stamt Wilhelmina Johanna Mackay, uit een huwlijk met Helene Jacoba 03-10.1863 of Paulina Cornelia-  Mackay Marchant 1877, eerst genoemde was 14 jaar jonger, als ik hier inzicht krijg, word zoek tocht makkelijker, met vriendelijke groet

Bartholomeus Robert Van der Puyl-Mackay adoptie naam Meihuizen

 

Zie bericht 16.37 uur

Elisabeth - 11 apr 2016 - 09:40

 Elisabeth geboorte datums zijn bekend en overlijden, van alleen Willem ontbreekt overlijdens datum

M.V.G Bart

Voor Ben Wegman, v.w.b. IIa huwelijk van Jan Hendrik Albrecht en Wilhelmina Johanna Mackay, er waren 14 kinderen. Bij het overlijden van haar man bleef ze over met 12 kinderen (de oudste was direct overleden) en ze was in verwachting van # 14 Jan Hendrik Albert Albrecht. Ze hertrouwde met Michel van Weddingen, militair collega van haar man bij het KNIL en kreeg nog eens 6 kinderen.

Jeanne van Ammers - 7 mei 2016 - 00:01

@ Jeanne,

Bedankt voor je bijdrage aan deze string. Hopelijk lezen de beide vraagstellers jouw bijdrage. Ik zal Bart er ook nog even op wijzen. Van de oorspronkelijke vraagstelster zelf  is nog geen reactie op haar vraag gekomen.

mvg-Ben

Ben Wegman - 7 mei 2016 - 11:57

Ben Zijn er geboorte data beschikbaar, van kinderen en gegevens huwlijken? Wilhelmina Johanna ???nu aan gegeven? en welke is zij?want dat ontgaat me nu

M.V.G Bart

Dag Ben, ik maakte een fout. Het was Johanna Geertruida Mackay geboren Utrecht 8 .6.1816  die trouwde met Jan Hendrik Albrecht in Batavia op 7.5. 1834 en die 14 kinderen kregen. Johanna Geertruida was de dochter van de kurkensneider ( in Utrecht), chirurgijn bij het KNIL in Indië vanaf 1823 Christoffel Mackay die op 12.7.1816 in Utrecht trouwde met Clazina Aletta van der Sluijs, 1 van een tweeling geboren in Utrecht op 6.1.1797. Zij en haar zusje Arnoldina Hendrik van der Sluijs waren de kinderen 8 en 9 van notaris Jan Hendrik van der Sluijs (gedoopt 6.2.1755 in de Jacobi kerk in Utrecht) en trouwde in Utrecht op 19.3.1781 met Clas/zina Aletta de Visser, geboren 1759 Amsterdam. Jan Hendrik van der Sluijs was schout en secretaris de Bilt in 1787, makelaar, notaris en procureur in Utrecht. 

Hij was Patriot in Utrecht en moest Utrecht verlaten eind 1788 en ging met vrouw en 4 kinderen naar de enclave voor Patriotten in het Noord Franse St Omer. Daar kregen zijn  tussen 1789 en 1796 nog 3 kinderen. Toen konden ze weer terug komen en de tweeling werd toen in Utrecht geboren.

Toen Clazina Aletta van der Sluijs in 1816 in Utrecht trouwde met Christoffel Mackay, was vader Jan Hendrik van der Sluijs al een paar jaar zoek. Zij heeft een acte overlegd waarin bij een notaris verklaard werd dat getuigen dat hij al enige jaren zoek was. Een broer van hem die in Amsterdam woonde Eduwart van der Sluijs heeft de moeder an de 9 kinderen bij gestaan in de opvoeding van de kinderen. Hij was betrokken bij de Patiottische beweging in Amsterdam. 

Jeanne van Ammers - 7 mei 2016 - 12:44

@ Jeanne,

Hartelijk dank. Als je nog meer info heb over Mackay/Mackaij dan houd ik me aanbevolen. 

@ Bart,

Ik kan nog niet bepalen welke info voor jou van belang is en welke info ook past. Jij bent beter op de hoogte van de oudste voorouders (hoop ik) dan ik. Maar ik zal er de komende dagen wel aandacht aan besteden.

mvg-Ben

Ben Wegman - 7 mei 2016 - 13:19

@ Bart,

In een eerder bericht: Abraham is de zoon van Cornelis Mackay en Maria Pegtel. Hij is geboren op 15 februari 1830 in Utrecht.

Zijn overgrootvader is de halfbroer van de Antwerpse / Utrechtse grootvader van de eerder in deze rubriek genoemde Christoffel Mackaij. Hij is een van mijn betovergrootvaders. 

En binnen jouw stamboom komt deze Abraham voor. Zijn grootvader is Hendrik Mackaij gehuwd met Johanna Blad. Hij of zijn vader moet dan een halfbroer zijn van Christoffel. Maar ik heb dat nog niet in beeld.

mvg-Ben

Ben Wegman - 7 mei 2016 - 14:16

De vader van Cornelis Mackay die met Maria Pegtel huwt is Hendricus Mackay.

Uit overlijdensakte: Hendricus Mackay is de zoon van Jan Mackay en Maria ... In 30-04-1820 52 jaar oud overleden , geboren Utrecht 1768 

Hendricus Mackay gedoopt 02-01-1769, zoon van Johannes Mackay en Johanna Maria Kroon locatie Walsteeg. Rooms

Johannes (Cornelius) Mackay geboren 09-04-1725 Antwerpen, overleden 18-12-1803 Utrecht. Zoon van Cornelis Mackay en Anna Catharina Mackay.
Johanna Maria Kroon(en) geboren ca 1731 Mechelen, overleden 09-12-1817 Utrecht. Dochter van Hendrikus Kroon en Maria van Peel.

En met deze gegevens moet de aansluiting er zijn.

mvg-Ben
 

Ben Wegman - 7 mei 2016 - 23:04

@Remco Jongtien we hebben een hele lijst met namen voor je uit, eerste huwelijk en uit tweede huwelijk Willem Mackay

M.V.G Bart

@Marjan

 

Wilhelmina Johanna in overleden op 61 jaar, 12 Januarie 1947 Batavia

ouders Willem en Helena Mackay-Engler

voor ouders Abraham-Mina Mackay(inlandse vrouw)

voor voor ouders Cornelis-Maria Mackay-Pegtel, verder gegevens via @Ben

Beste bart, kunt u deze lijst met namen plaatsen op het stamboomforum. Ben nieuwsgierig naar de (half) broers en (half) zussen van mijn overgrootoma

met vriendelijke groet remko jongtien

Remko Jongtien - 8 mei 2016 - 12:19

@ Remco, hartelijk dank, zoek vanderpuylmackay in Ganeanet, allegegevens staan daar, zover we gekomen zijn in al die jaren, anders verzoek contakt, via site, misschien kunnen we een hoop aanvullen

M.V.G Bart

Beste Bart,

Welke andere site bedoelt u, geneanet is alleen toegankelijk voor leden. Bovendien ls ik de zoektermen intik op geneanet kom ik terrecht bij de stamboom van de familie van Rijssel

met vriendelijke groet Remko Jongtien

Remko Jongtien - 8 mei 2016 - 13:46

@ Remco probeer My Haritage vanderpuyl web site

M.V.G Bart, zo niet neem contakt@ Ben

Ik denk dat we het geheel moeten zien als liefde, zonder titel, zonder bedachtzaamheid

M.v.G bart

@ Remco

Eerste Huwelijk Willem

6 kinderen

Tweede Huwelijk ook 6 kinderen binnen kort foto van Willem beschikbaar

M.V.G Bart

Remco, Geneanet kun je bekijken door te zoeken op Mackay Willem plaats Maros. U kunt u ook gratis inschrijven. De andere website is myheritage vanderpuyl website.

Mooie aansluitingen Ben en Bart.

Groet.

Elisabeth - 9 mei 2016 - 09:56

Beste Ben en Bart,

hardstikke bedankt voor de informatie. Zo kom ik een stuk verder. 

met vriendelijke groet,

Remko

Remko Jongtien - 9 mei 2016 - 14:05


@Remco

Als je verder komt Remco, zou je ons op de hoogt kunnen houden, van je gegevens, voor aanvulling van onze Stamboom

V.M.G Bart







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu