stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Indonesië » Familienaam Neys, Charles Neys, Johannes Charles Neys, Walter Ferdinand Morpey en Ratoe Masirah

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Dank U Ben,

 

Omdat ik franstallig ben (door al 52 in Zuidbelgie te wonen) , begrijp ik niet alles , hoe moet ik precies op die site kijken/zoeken?  kunt U mij helpen ?

Karin

Schraverus Karin

Sorry Karin,

De Indische Navorscher is geen site maar een tijdschrift. Dus niet te raadplegen via internet. Uitgegeven door IGV. http://www.igv.nl/  Zij geven ook bronnenpublicaties uit betreffende Ned Indië.

Even nog enige sites die je wellicht in de toekomst nog van dienst kunnen zijn.

Mogelijk heeft in Den Haag SIFA http://www.indischfamiliearchief.nl/Overons.aspx ook nog additionele informatie. Maar hun site is op dit moment nog niet geheel up-to-date. 

Deze site is je wellicht ook bekend? http://www.roosjeroos.nl/Zoekscherm

Ook deze site kan nog wel eens een succesje opleveren http://naturalisaties.decalonne.nl/indexddb.php?function=search&empty_search_variables=1&table_name=naturalisaties

Kampkaarten: http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00425

Diverse bronnen Ned Indië: http://www.geneaknowhow.net/digi/bronnen.html Even scrollen naar Ned Indië.

mvg-Ben

Ben Wegman

Geachte Ben,

Ik heb alle de site die je hierboven bechrijft al bekeken (niet zonder moeite doordat de woordenschat dan soms niet alledagse is) maar het lukt wel. Ik heb nog niets gevonden over de ouders van Pieter Morpeij en Paulina Pattihahuan. Ook heb ik een zekere Hermine(a) Van Echten in mijn over groot oma's . Wat mijn familie Andes betreft , zoek mijn cousin Ron Andes gelukkig. Bedankt voor je informaties,

Karin uit sneeuwend Zuid Belgie 

Schraverus Karin

De naam Paulina Pattihahuan komt voor in het boek "De doopregisters van de protestantse gemeente te Ambon"  Zie index Roosje Roos.

28-10-1840 geboorte Hermina van Echten te Riouw (RA1841:A273)

29-07-1871 huwelijk Soerabaja van Isaac David Tokaija, weduwnaar van Maria Elisabeth van Nuijs ,et Hermina van Echten (RA1872:190)

In 1925 bij het overlijden van Joseph Johannes Gijsbertus Tokaija (zoon) is Hermina nog in leven. Zij komt nog in de adresboeken voor tot 1930, maar de registratie kan iets achterlopen. Zij wordt dan vermeld als inwoner van Menado.

Ik vond een advertentie van Isaak David Tokaya geboren 18-01-1912 overleden 29-10-1969 te Amsterdam op een leeftijd van 57 jaar. Vermoedelijk een kleinzoon?

mvg-Ben

Ben Wegman

Geachte Ben,

 

Wat ik niet kan vinden is het verband "Tokaija" met de "Meliezer" of de "Andes" naam.

Ik vroeg laast aan mijn Tante Hetty Andes (al bijna 80) zij heeft het altijd over Opa en Oma Tokaija die achter in de tuin bij hun wonden in Menado, hoe en wat  meer kan ze zicht niet herinneren.

Hoe ikzelf een keer de naam Hermine Van echten in onze stamboom heb gezet weet ik ook al weer niet .... 

Kan jij me hierbij nog helpen ?

Karin

Schraverus Karin

Ik denk niet dat ik je erbij kan helpen. Er lopen te veel verschillende draadjes die slecht verifieerbaar zijn op dit moment. Als tante Hetty 80 jaar is is ze geboren halverwege de dertiger jaren. Hermina van Echten en haar echtgenoot zijn dan al overleden. Dus gaat het mogelijk over kinderen van voornoemd echtpaar.

Wellicht kom ik nog iets tegen.

mvg-Ben

Ben Wegman

Ik ga dat allemaal wel even na , trouwens ik ben van plan om weer eens naar Tante Hetty te gaan in Nederland , tegen die tijd zal ze wel foto's en documenten voor me klaar zetten,

Nog bedankt Ben

Schraverus Karin

O nog iets ,

 

Kan je een veband vinden fam.Tokaija en en fam.Andes ?

Menado ?

Schraverus Karin

Vooralsnog niet.

Uit de Indische Navorscher 1996 INN9: 146 betreffende Andes:
Bertha Andes geb. Menado 17-10-1883
Charles Eduard Andes geb Menado 20-07-1888
Eugenie Christina Andes geb. Menado 28-07-1897
Freddy William Andes geb Soerabaja 19-12-1921
Helena Maria Andes geb Menado 01-03-1885
Hendrik Andes overl Donggala (Menado) 1908
Hendrik Lodewijk Andes geb Menado 13-02-1887
Leoni Henriette Andes geb Menado 04-08-1899
Pierre Albert Andes geb Soerabaja 02-05-1920
Theodoor Leonard Andes geb Menado 10-05-1902
Willem Frederik Andes geb Menado 22-03-1890; overleden Menado 17-03-1899 

Wellicht herkent tante Hetty iets?

In Amsterdam vele archiefkaarten op naam van Tokaija/Tokaya https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten/zoek/index.nl.html

mvg-Ben

Ben Wegman

Ja ben,

Eugenie Christina Andes geb. Menado 28-07-1897 was mijn Oma (hier in Belgie begraven)

Leoni Henriette Andes geb Menado 04-08-1899 was Tante hetty's moeder (Hetty is enig kind)

De anderen zijn allemaal familie en daar houd Ron Andes zich mee bezig , dus zijn we beiden eigenlijk op zoek met band naar Tokajia 

Karin

Schraverus Karin


In de reactie van Ben Wegman vind ik de naam Pierre Albert Andes. Die naam komt ook voor in de genealogie van één van mijn grootmoeders van moeders zijde: Van den Barselaar.
Pierre Albert Andes trouwde Rotterdam 06.10.1954 Henriëtte Antoinette Johanna van den Barselaar, geb. Rotterdam 25.01.1935 (2017 nog in leven).
Pierre Albert Andes overleed in Teteringen (N.B.) 04.10.2003 (bron: grafsteen) en werd begraven in Breda (Haagveld)
Maar ergens heb ik ook gevonden dat hij gescheiden was van ene Cor (Cornelia?) Dijkstra. Dat huwelijk heb ik nog niet kunnen vinden. Heeft dat misschien in Indië plaats gehad ?

Hans Simonis

Hans SimonisPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!