stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Kamp Tjimahi

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
Ben op zoek naar namen van overledenen en overlevenden van Kamp Tjimahi (Java)
Via internet vind ik wel veel informatie over Kamp Tjimahi maar deze gegevens niet.

Aad de Booij

hallo, ik ben anneke, U zocht naar personen uit het kamp Tjimahi. Ik ben zelf op zoek naar mijn voorouders uit Indonesië. Het enige dat ik weet is dat mijn grootmoeder {Johanna Maria Kasinem) in het Militair Hospitaal te Tjimahi is overleden op 28 oktober 1915. Zij was gehuwd met Franciscus van de Zanden, van beroep Europees Infanterist eerste klasse, dus ook een militair. Misschien een heel klein aanknopingspuntje, wie weet. Ikzelf kom geen cent verder. De aangifte van overlijden heb ik uit het Bijregister tot inschrijving der acten van overlijden in het register van de burgerlijke stand te Bandoeng.
Misschien heeft U hier iets aan, misschien helemaal niet, maar ik wens U veel succes.
Anneke

anneke

Nog even klein naberichtje,
Kasinem en van de Zanden hebben laatst gewoond ook te Tjimahi en mijn grootvader is geboren in Tilburg 20-05-1880, gestorven in Dongen. Hij is in dienst geweest van 1898 tot 1921. De geboortedatum van mijn grootmoeder is niet bekend.
Anneke

Uitgeschreven lid

Alles staat op internet: zie www.ogs.nl

Uitgeschreven lid

Dank voor de link. Het lot van diverse familieleden zo bevestigd gekregen.

Aad de Booij

Kent u de overlevenden (nu beiden overlden) mevrouw Elizabeth Lautenbach-Ridder (Betsie) en haar dochter Lia Lautenbach, afkomstig uit Groningen?

Henriette Lautenbach-Weber

Hele lijsten zijn vaak moeilijk aan te komen dit mede in verband met de privacy.

Als u gericht naar een persoon zoekt kunt u bij het rode kruis terecht. Die zijn zeer bereidwillig en kunnen vaak ook nog extra gegevens doorgeven.

Fred

F.E. van der Burg

Hallo  Aad,

Je vraag nu pas gelezen op mij eigen zoektocht naar gegevens over kamp Tjimahi.

Mijn vader, H. Laverman, heeft in kamp Tjimahi IV, gezeten. Hij is helaas in Nederland in mei 1961 (op 52-jarige leeftijd) overleden. Ik weet niet of dit voor je van belang is, maar ik hoop dat je er wat aan hebt.

Met vriendelijke groet,

R.G. Laverman

Ik ben in het bezit gekomen van een oud fotoalbum en heb daar toevallig net een foto zitten retoucheren van het Militair Hospitaal Tjimahi uit 1915 met daarop ruim een twintigtal mannen. Ik zou u de foto kunnen toezenden Groet, Rein Kouwenhoven

Rein Kouwenhoven

Hallo Anneke, Bedankt voor je bericht. Maar gaat het om de tijd dat mijn vader in kamp Tjimahi verbleef als geīnterneerde. Het gaat om de jaren 42-45. Jij succes met je verdere speurtocht. Groet, Roy Laverman

Roy Laverman

Beste Roy en Aad, zoekend naar mijn voorouders in kamp 4 Tjimahi stuitte ik op jouw oproep. Kijk eens op volgende link, volgens mij zit jouw vader daarbij http://www.japanseburgerkampen.nl/Tjimahi-kampen%20aug%201945%20L.htm. De namenlijsten zijn alfabetisch gegroepeerd van A t/m Z, helaas gaan de mogelijkheden om in te zien niet verder dan L (jij hebt daar wel wat aan) en lukt het mij niet de K te krijgen noch de M (en verder eventueel). Dat het met privacybescherming te maken heeft, geloof ik niet want waarom die andere letters wel toegankelijk maken... Je kan ook kijken op algemene beschrijvingen bij 'kamparchieven' om de omstandigheden, locatie e.d. rond kamp Tjimahi te achterhalen. Ook vond ik een interessant artikel in het Tijdschrift voor Geneeskunde dat gebaseerd is op onderzoeksgegevens van Tjimahi kamp 4 in pdf te downloaden:  https://www.ntvg.nl/system/files/publications/1985115530001a.pdf

Hoop dat je hier wat aan hebt. Hartelijke groet van Marguerite.

Marguerite Keuchenius

Hallo Marguerite,

Hartelijk dank voor je bericht. Ben er erg blij mee. Tot wederdienst bereid.

Groet,

Roy Laverman

Roy Laverman

Hallo,

 

Mijn vader heeft daar ook gezeten kamp 5 , hij leeft nog. Staat wel op deze internet lijst evenals mijn Opa helaas die is overleden in 2000.

 

Groet Robbert Ginsel

ginsel

In 1994 kocht ik op een rommelmarkt een blikken doosje met daarin Indische (kamp)herinneringen met o.a. enkele bankbiljetten (o.a. De Japansche Regeering betaalt aan toonder), enkele insignes met o.a. Soekarno een (handtekening?)stempel met een chinees teken, een stempel van een monument in Bandoeng en een benen cirkelvormig insigne met een doorsnede van 33 mm, het cijfer 28464 en een rode driehoek. Ik wist al dat dit afkomstig was uit het Baros 5 kamp in Tjimahi, het zgn.  prominentenkamp. Het cijfer is de sleutel tot degene van wie dit afkomstig is. Onlangs ontdekte ik de namenlijst op de website van de Japanse kampen en via de zoekfunctie van google ontdekte ik dat hierbij ene A.G. Crevecoeur hoort, geb. 1899. Verder zoeken in genealogische bronnen leverde op dat dit Adriaan Gijsbertus Crevedoeur is die in 1899 in Rotterdam geboren werd en in 1965 in Voorburg overleed. In 1919 vertrok hij naar Indie. Hij had blijkens de Indische kranten in Delper in Indie een positie in het bedrijfsleven en verenigingsleven had aanvankelijk in Weltevreden, later in Padang. In 1927 ging hij voor enkele maanden naar Nederland en trouwde daar met Ans Kos Koolhaalder. Na de oorlog woonde hij in Voorburg. Het lukt mij niet afbeeldingen bij deze tekst te plakken. Kent iemand deze Adriaan Gijsbertus Crevecoeur?

Aanvulling 11-01-2018: Ik weet nu dank zij een kopie van haar persoonskaart, dat Ans Kos Koolhaalder volledig Johanna Maria Kos Koolhaalder, geb. Rotterdam 03-04-1899, ovl. Leidschendam 22-12-1989 is. Zij zal tijdens de Japanse bezetting ook in een kamp gezeten hebben, maar dat heb ik nog niet kunnen vinden. Curieuze ontdekking bij de naspeuring: via een huwelijksketen is zij aan mijzelf verwant (geen bloedverwantschap).

Vraag: weet iemand iets meer van deze Johanna Maria (Ans) Crevecoeur - Kos Koolhaalder, bv. over het kamp waar zij tijdens de Japanse bezetting geweest is.

Gerard Beerman

Gerard Beerman


helaas kan je er niet mee helpen, mijn vader wil er niks meer van weten en was toen ook te jong jaar of 12 nu 85, mijn  opa is overleden in 2002 96 geworden die had het misschien wel geweten was nederlands bestuurder toendertijd (assistent resident).

 groet Robbert

ginselPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!