stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Familie Thiel / Prevoost



Profiel afbeelding

Beste allemaal,

Elders op dit forum heb ik twee vragen uit staan betreffende mijn opa, Wilhelm Paul Erwin Thiel (Keulen, 05-03-1881 –  Ambarawa 06-06-1945).

De vraag die ik in dit deel wil plaatsen gaat over het volgende: uit de relatie tussen mijn oma (Anna Cornelia Maria Geijsen, 16-11-1904, Vlissingen) en Thiel wordt mijn moeder geboren (Hilda Thiel;

30-05-1931, Buitenzorg) - 18-03-1972, Den Haag). Mijn moeder was een blanke vrouw. Uit het huwelijk tussen Wilhlem Thiel en Louise Wilhelmina Prevoost (02-12-1892) komen vijf kinderen, waaronder mijn oom Ruud en tante Els; beide zijn "Indo". Ik heb geweldige herinneringen aan met name oom Ruud, én ik heb een jeugd die bol staat van Indië: het taalgebruik van mijn oma en mijn moeder, het eten thuis. Wat ontbreekt is het antwoord op twee vragen: (1) waren Thiel en mijn oma getrouwd toen mijn moeder geboren werd, en (2) was Louise Prevoost een Indonesische vrouw?


Heel erg bedankt voor alle info die jullie kunnen geven!

Hans Klamer

Hans Klamer - 1 mar 2013 - 10:32

Of beiden gehuwd waren bij de geboorte van hun dochter kan blijken uit de persoonskaart van uw grootmoeder.

Verder zal uit info van SAIP ook duidelijk kunnen worden of en wanneer men gehuwd is ivm pensioen.

Ook staat bij de eerder aangegeven bronnen het adres van SIFA waar men diverse familiedossierss heeft. Wellicht dat daar ook nog wat informatie ligt.

Of L.W. Prevoost een "blanke"vrouw was zouden haar kinderen moeten weten. Maar die zijn mogelijk reeds allen overleden en dan resten nog hun kindere voor nader onderozek. Wellicht kun je via die kinderen nog enige foto's opduiken. En indien L.W.Prevoost is Nederland na 1940 is overleden kan ook van haar een persoonskaart worden aangevraagd, die mogelijk meer zicht geeft op haar ouders en een evt erkenning.

mvg-Ben

Ben Wegman - 1 mar 2013 - 14:33

Hallo Ben,

Opnieuw: bedankt voor je reactie!

Hans

Hans Klamer - 1 mar 2013 - 16:01

Aan Hans Klamer,

Het Indisch Familiearchief heeft uw mail ontvangen en is voor u op zoek.

Aan Ben Wegman en andere onderzoekers:

Laat het dus maar aan de Sifa om de vragen te beantwoorden. Het zou zonde zijn om dubbel werk te doen

groeten, Joyce, Sifa

Joyce van Lingen - 2 mar 2013 - 23:54

Beste Joyce / Sifa, en @Ben

Heel hartelijk dank voor de hulp. Ben: bedankt voor de goede tips!

Hans

Hans Klamer - 3 mar 2013 - 16:55

@ Joyce,

Bedankt.

@ Hans,

Graag gedaaan en succes met het veerdere onderozek.

mvg-Ben 

Ben Wegman - 3 mar 2013 - 16:59

Beste allemaal,

Inmiddels heb ik dankzij jullie hulp en zelf verder zoeken veel informatie boven water gekregen - "familiemythes" zijn ontzenuwd, onjuiste herinneringen 'aangepast' met feitelijk informatie.

Opvallend binnen de hele familiegeschiedenis van mijn moeder Hilda Thiel, is het volledig ontbreken van welk document dan ook. Het enige dat ik heb, is een kopie van haar paspoort uit het begin van de jaren '70. Verder niets - geen geboortebewijs uit Buitenzorg / Bogor, geen kampkaart (die van mijn oma heb ik wel), geen voorkomen op passagierslijsten vanuit Indië naar Nederland, geen persoonskaarten bij gemeentes waar ze gewoond heeft (o.a. Haarlem en Den Haag). Feitelijk is mijn moeder op dit moment iemand zonder gedocumenteerde geschiedenis.

Wie kan uitleggen hoe dit kan?

Hans

Hans Klamer - 20 mar 2013 - 16:19


Beste allemaal,

Afgelopen week kreeg ik een dikke enveloppe met informatie over aanvraag pensioenen (afgewezen), en andere zaken over mijn moeder's kant van de familie.

Belangrijkste voor mij waren twee dingen: dat ik mijn moeder's naam (Hilda Klamer-Thiel, door haar zelf geschreven) zag op een document uit 1957 - vóór mijn geboorte, en haar naam op de lijst met kinderen van Wilhelm Paul Erwin Thiel.


Dit laatste lijkt onbelangrijk, maar opent voor mij weer nieuwe vragen rondom mijn moeder's afkomst: was zij een buitenechtelijk kind van Thiel en mijn oma Anna Geijssen, of was zijn een kind van Thiel en zijn vrouw (Prevoost, zie boven). Ik heb werkelijk geen idee! Wie weet waar dat soort informatie te vinden is; het gaat dan met name om geboortebewijzen e.d.

Alle groeten,

Hans Klamer

Hans Klamer - 8 mei 2013 - 08:58







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu