stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Mijn Grootmoeder was Elisabeth Wilhelmina Burgemeestre -Walter



Profiel afbeelding

Haar voorvarin was Gravin de Richemont, uit Orleans Frankrijk die het moeste verlaten tijdens de Bartholomeus nacht.gegenereerd door Katharina de Medici, Kardinaal de Richellieux en fam. De Guise.

Bartholomeus nacht gebeurde in 23/ 24 Augustus 1572

In Holland was ze met een paardentekenaar Walter getrouwd.

Aangezien ik een bloedband zou hebben met Karel de Grote wil ik graag weten waar deze link bevindt.

Louis Burgemeestre - 11 mar 2013 - 13:24

Elisabeth - 11 mar 2013 - 13:53

Om aansluiting te vinden op de afstammelingen van oom Karel kunt u eens kijken op http://www.kareldegrote.nl/Reeksen/Overzicht.php of daar bekende achternamen bij zitten. Meestal is zo'n link trouwens gestoeld op drijfzand en rammelende bewijzen.

BertKoor - 11 mar 2013 - 13:58

Ik heb haar (Gravin de Richemont's) scheren snit in de Foto album van mijn tante Leonie gezien de zuster van mijn vader LJM Burgemneestre.Dus ze heeft wel degelijk geleefd.De eerste keer dat ik op zoek was naar haar, kreeg ik de hele descendants of Karel de Grote, op mijn scherm.Dat heeft mij weinig geinteresseert maar toen ik wiste dat ook Karel Martel tot mijn voorvaderen ,op rekenen kan, dus wel degelijk.

Karel Martel was de vader van Pipijn III ook de Korte genoemd, die een bastaard zoon was van Karel Martel,En Pipijn III de vader was van Karel de Grote.Aangezien ik een Gereformneerde geloof aan hange,Is en blijft Bastaarden ook gewoon mensen.

Matheus 20 de tweezonen van Zebedeus vers 20-28.Dat alle mensen gelijk zijn geschapen , niemand hoger staat als andere behalve God.Wil ik dat wel degelijk weten hoe de steel in het fork zit.

Mischiem moet ik mijn zoektocht met de Familie Walter uitbreiden?

Louis Burgemeestre - 23 feb 2015 - 13:39

Beste Louis Burgemeestre,

Heel vel mensen in West Europa hebben bewezen of vermeende bloedbanden met Karel de Grote, en dus ook met Karel Martel. Over deze historische figuren zijn al bibliotheken volgeschreven, daar verandert uw band met de Gravin de Richemont niets aan. Lezen over Karel Martel vind ik zeker de moeite waard. En al heb ik een andere geloofsovertuiging, het gelijkheidsbeginsel staat ook bij mij hoog in het vaandel.

Ik vermoed dat u Franstalig bent en voor het vertalen software gebruikt? Wat u bedoelt met "scheren snit" (rasage coupe de cheveux) zal geen Nederlander begrijpen. En van een foto van de barones die tijdens de Bartholomeusnacht vluchtte zal geen sprake zijn. Bedoelt u misschien een haarlok?

Juist vanuit het gelijkheidsbeginsel geredeneerd zou ik me minder op een keizer of een bastaard uit een wel heel ver verleden richten bij uw onderzoek, maar meer met de echt nog te onderzoeken levens van die voorouders die werkelijk hebben bijgedragen aan wie u nu bent. Die paardentekenaar en die barones, dat klinkt wel interessant, maar het zal niet meevallen veel over ze te weten te komen. Nederland was in zijn kinderschoenen, in oorlog, er werd nog niet veel van papier gebruik gemaakt. Naar mijn ervaring is onderzoek in Nederland vanaf ongeveer 1650 al een stuk makkelijker.

En als u zich toch graag richt op uw banden met Karel Martel, die banden zijn waarschijnlijker te vinden als u naar de voorouders van de barones in de omgeving van Orleans zou zoeken.
Succes

Maggy

 

Maggy - 10 apr 2015 - 12:16

Gravin de Richemont was geen Baronnin maar een Gravin. Met eenscheren schnit bedoel ik dat ze haar profiel op een zwarte papier met een schaar hebben na getekent waarschijnlijk hebben ze de Camera obscura nog niet uitgevonden.In die tijd was het de gewoonte om mensen zo te tekenen.

Karel Martel was de man die de Moren uit Spanje in de slag van Tours heeft verslagen en hun leider die zo wel Emir was als ook Kalief der Omayaden gedood  en verslagen heeft.Ab del Rachman al Ghafiqui heet die vent de laatste Omayaden Kalief.En zinds dien geen Kalieven meer bestaat, ze worden door Sultanen vervangen.Dank zei Jinghis Kan, die het MO veroverd heeft en gebrandschat. Toen hun aandacht meer naar China en Hindustan verlegd wordt,hebben ze hun meegekomen Turken de macht en de restjes van MO aan de Turken overgelaten.Dat nog steeds tot de dag van vandaag geldt.Wij zijn langzamerhand door de Islam bezet met de hulp van de PvdA Marxistische Joden, Katholieken en Lutherse kerk (herformde kerk.) en Anglicaanse kerk.(Wener Congress.)Waar de wet van Jezus Christus niet geldt;Dat alle mensen gelijk zijn geschapen en niemand hogerstaat dan anderen behalve God.Matheus 20 vers20 -28 De twee zonen van Zebedeus.

Louis Burgemeestre - 10 apr 2015 - 14:57

Alle mensen zijn gelijk geschapen... behalve(?) moren, islamieten, PvdA leden, marxisten, joden, katholieke, lutheranen en anglicanen? Vergeet u alstublieft niet de atheïsten, deïsten, polytheïsten, hindu's, boeddhisten in dat rijtje mee te nemen?

Maggy - 12 apr 2015 - 12:24

Sorry via deze stambomen kan ik niets vinden dat ik gebruiken kan.

Louis Burgemeestre - 12 apr 2015 - 12:57

20 Toen kwam de moeder der zonen van Zebedeüs tot Hem met haar zonen, Hem aanbiddende, en begerende wat van Hem.

21 En Hij zeide tot haar: Wat wilt gij? Zij zeide tot Hem: Zeg, dat deze mijn twee zonen zitten mogen, de een tot Uw rechter- en de ander tot Uw linker hand in Uw Koninkrijk.

22 Maar Jezus antwoordde en zeide: Gijlieden weet niet wat gij begeert; kunt gij den drinkbeker drinken, dien Ik drinken zal, en met den doop gedoopt worden, waarmede Ik gedoopt worde? Zij zeiden tot Hem: Wij kunnen.

23 En Hij zeide tot hen: Mijn drinkbeker zult gij wel drinken, en met den doop, waarmede Ik gedoopt worde, zult gij gedoopt worden; maar het zitten tot Mijn rechter-, en tot Mijn linker hand, staat bij Mij niet te geven, maar het zal gegeven worden dien het bereid is van Mijn Vader.

24 En als de andere tien dat hoorden, namen zij het zeer kwalijk van de twee broeders.

25 En als Jezus hen tot Zich geroepen had, zeide Hij: Gij weet, dat de oversten der volken heerschappij voeren over hen, en de groten gebruiken macht over hen.

26 Doch alzo zal het onder u niet zijn; maar zo wie onder u zal willen groot worden, die zij uw dienaar;

27 En zo wie onder u zal willen de eerste zijn, die zij uw dienstknecht.

28 Gelijk de Zoon des mensen niet is gekomen om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een rantsoen voor velen.

Louis Burgemeestre - 12 apr 2015 - 13:12

Dat klopt dat niemand of kerken deze motto willen over nemen behalve de Gereformeerde kerk.Daar om worden wij ook niet gevraagd tijdens de Wener Congres.

De Tweezonen van Zebedeus , is een boodschap dat tegen de politiek van Partijen indruist.of Kasten

Louis Burgemeestre - 12 apr 2015 - 13:17

Beste forumleden,

Is dit nou een forum voor het uitwisselen van Indische genealogische informatie, of is dit een religieus forum? Begrijp ook niet precies wat de vraag van dhr. Burgemeestre eigenlijk is.

leo48 - 13 apr 2015 - 10:41

Wie is die idioot van een Leo die mij verhinderen wil om de onderzoek naar mijn oorsprongen te willen verbieden?Is het dan mijn schuld dat wij gereformeerd zijn?maar toch ben ik blij dat ik het bent , onze geloof is met de wil van Jezus Christus erg na, om dat wij de Staten bijbel vol volgen.Dus op de juiste weg tot de Vader befinden, in vergelijking met andere kerken.

Louis Burgemeestre - 13 apr 2015 - 11:22

Indisch familie betekent dat wij half Europees en half indonesie bent, die dat in vraag stelt is een idioot.

Louis Burgemeestre - 13 apr 2015 - 14:32

Indisch betekent dat wij zo wel uitIndie bloed banden hebben, maar ook in Europa net zulke banden hebben. idioot.

Louis Burgemeestre - 13 apr 2015 - 14:37


Is er misschien een moderator in de zaal?

Maggy - 13 apr 2015 - 16:11







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu