stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » De heer Suermond(t) - Departement van Binnenlands Bestuur



Profiel afbeelding

Is er misschien iemand die weet of na kan gaan of er een meneer Suermondt (of een naam die hier op lijkt) werkte op het Departement van Binnenlands Bestuur te Batavia rond 1934?

In 1934 werd namelijk de vader van mijn vriendin geboren als onecht kind. De oma van mijn vriendin heeft op haar sterfbed de naam Suermondt (o.i.d.) genoemd als de biologische vader. Deze man zou hoger geplaatst zijn op dezelfde werkvloer waar zij werkzaam was (het Departement van Binnenlands Bestuur).

Mijn vriendin wil heel graag weten wie de biologische vader van haar vader was. Alle tips over hoe dit het beste aan te pakken zijn welkom. Zowel de oma als de vader van mijn vriendin zijn inmiddels overleden.

Vera Hubers - 15 mei 2013 - 20:48

B.J. Suermondt, resident, hoofd afd. Politie dep. B.B. te Weltevreden, gehuwd met B. Fischer

Uit regeringsalmanak 1934

25-07-1914 Djokjakarta Huwelijk Barthold Jacob Suermondt met Maria Elisabeth Anna Fischer

Geen idee waarom de initiaal van de vrouw afwijkt.

mvg-Ben

Ben Wegman - 15 mei 2013 - 21:20

Johnhenry - 16 mei 2013 - 00:47

Het lijkt er sterk op dat het wel eens om deze man zou kunnen gaan. Zou er in het Nationaal Archief meer vinden zijn over zijn tijd in Indië? Welke archieven zou ik dan het beste kunnen raadplegen?

Vera Hubers - 16 mei 2013 - 13:13

Vera,

Je kunt eerst goed zoeken op deze site:
http://www.gahetna.nl/

Als je er niet uitkomt dan kun je naar het nationaal archief gaan en daar met iemand praten

Hoe heet je oma?

Als je in de archieven kunt bepalen wanneer en waar en onder wiens leiding zij werkte dan kun je die timeline leggen naast de gegevens van de heer Suermondt en zo aannemelijk maken dat zij elkaar vaak tegenkwamen op kantoor.

Johnhenry - 18 mei 2013 - 13:12

Het gaat om Louise Henriette Wagenar. Ik heb al eerder over haar gepost op het forum. Zij zou mogelijk een relatie hebben gehad met Barthold Jacob Suermondt. Het zou natuurlijk erg leuk zijn als ik eventuele nazaten van hem zou vinden. Wellicht hebben zij ooit verhalen gehoord of is zelfs een DNA test een optie.

De website van gahetna vind ik altijd erg onduidelijk. Misschien moet ik inderdaad maar eens langsgaan om me laten inlichten over welke archieven mogelijk aanwijzingen zouden kunnen opleveren.

Vera Hubers - 22 mei 2013 - 09:57

Hallo, famillie is redelijk uitgedund Deze tijd. Weinig informatie te verhalen. Er zat in die tijd wel veel schreef wat ik gehoord heb!! Verder heet iedereen neven zoons generaties lang Barthold Cornelis Maakt het dus erg moeilijk Nog een en ander uit te zoeken. toch succes gewenst.

Arlo Barthold Cornelis Suermondt

Arlo Suermondt - 1 mar 2015 - 21:21

Mijn oorspronkelijke bericht is van 2013. Nu 5 jaar later hebben we dan toch bevestiging via DNA. Hoera! :-)

Vera Hubers - 20 jun 2018 - 23:16


Dat is een vruchtbare zoektocht geweest. Gefeliciteerd.

Mvg

Elisabeth - 21 jun 2018 - 08:15







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu