stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Indonesië » Cesar Chevalier

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Een mogelijk plezierige bijkomstigheid kan zijn dat de huwelijksaktes van 1835 Batavia door de Mormonen zijn verfilmd. Zie voor filmnummer http://www.igv.nl/bs/bataviah.html

Ben, hoe werkt het progam van de mormonen?

Ronny Geenen

Ronny,

Films van de Mormonen staan (nog) niet on-line. Je kunt ze echter opvragen en inzien bij een van hun centra voor familiegeschiedenis.

Huw. Batavia 1835, aktenr. 11.

8 maart 1835. Antoine Cézar Chevalier, oud 46 jaar, koopmansbediende, geboortig van Parijs in Frankrijk, wonende te Passer Baroe nabij Batavia; met Coletta Coecilia Velu, oud 22 jaar, geboortig van Ghistelles[?], wonende te Weltevreden nabij Batavia. Getuigen: Auguste Herment, oud 26 jaar, meester-kleermaker, wonende te Noordwijk nabij Batavia, en Jean Baptiste van der Mosten, oud 29 jaar, koopmansbediende, wonende op het Koningsplein nabij Batavia.

N.B. De geboorteplaats van C.C. Velu kon ik niet goed ontcijferen.

Helaas werden in die tijd nog geen ouders van bruid en bruidegom in de akten vermeld. Dat gebeurde te Batavia pas in juni 1848.

Overigens zou, blijkens deze akte, C.C. Velu rond 1811 geboren zijn en niet in 1809 zoals haar grafschrift vermeldt.

leo

@ Leo,

Bedankt voor je toelichting. Mooi dat jij daar zo snel bij kunt komen. Hebben ze op de Zaaiersweg veel films in voorraad?

@ Ronny,

Ergens lijkt het allemaal te kloppen maar dan nu die leeftijdsafwijkingen van bruid en bruidegom t.o.v. jouw data.

mvg-Ben

Ben Wegman

Ronny,

Vandaag was ik bij de Mormonen en bekeek het overlijdensregister van Padang Pandjang (Sumatra's Westkust) van 1935 [filmnr. 1474473]. Hierin vond ik:

B.S. Padang Pandjang Oreg. 1935, aktenr. 4 :

22 sept. 1935 (inschrijving 25 sept. 1935). Clara Chevalier geboren Rozenberg, geb. Padang, oud 79 jr., laatst gewoond hebbende te Padang Pandjang, echtgenote van Henri Alphons Chevalier, zonder beroep, wonende te Padang Pandjang, [ouders niet vermeld]. Aangevers: Johannes Joseph Chevalier, oud 52 jr., gepensioneerd ambtenaar, en Rifaar[?] gelar Soetan Naharedjo Kajo[?], oud 24 jr., schrijver op het plaatselijk kantoor te Padang Pandjang, beiden aldaar wonende.

leo

>>>>N.B. De geboorteplaats van C.C. Velu kon ik niet goed ontcijferen.

 

Helaas werden in die tijd nog geen ouders van bruid en bruidegom in de akten vermeld. Dat gebeurde te Batavia pas in juni 1848.

 

Overigens zou, blijkens deze akte, C.C. Velu rond 1811 geboren zijn en niet in 1809 zoals haar grafschrift vermeldt.<<<<<<<<

 

 

Ik heb zelf het volgende in het gedeeltelijk frans gevonden.

Chevalier: Colette Cecil Romanville Velu - Ci git notre chere mere, nee de Velu, ne a Liege le 9 mars 1809, decede 23 octobre 1886 [Colette Cicil Romanville Velu, overl. Padang 23 okt 1886 (RA 1888, 359)]

Dus ze is in Luik, Belgie geboren. En nu nog het twijvel geval zoals hier vermeldt geb. 1809 en zoals u schreef 1811

Ronny Geenen

Ronny,

Vandaag vond ik bij de Mormonen te Amsterdam de volgende akte (filmnr. 1474373).

Burgerlijke Stand van Padang Pandjang, overlijdensregister 1937, aktenr. 3:

19 mei 1937 (ingeschreven 22 mei 1937). Henri Alphons Chevalier, geboren te Padang Pandjang, oud 87 jr., gepensioneerd opziener der wegen, laatst gewoond hebbende te Padang Pandjang, echtgenoot van Clara Rozenberg, overleden, [ouders niet vermeld]. Aangevers: Johannes Joseph Chevalier, oud 54 jr., gepensioneerd derde commies bij het Binnenlands Bestuur, en Iljas gelar Soetan Rangkejo Koelis[?], oud 39 jr., klerk op het plaatselijk kantoor te Padang Pandjang, beiden aldaar wonende.

Want je wilde toch zijn overlijdensdatum weten?

Overigens, als hij in oktober 1848 geboren is, zou hij nu 88 jaar zijn geweest i.p.v. 87 jaar, maar dat moet je in een overlijdensakte niet te nauw nemen.

leo

You are a great help, Ben.

Thank you very much.

Ronny

Ronny Geenen

@ Ronny,

It was Leo that has given you the latest information. Not me.

kind regards, Ben

Ben Wegman

Henri Alphons Chevalier, born in Padang, Sumatra on oct-24-1848 married to Clara Rozenberg in Padang Pandjang, Sumatra on the year 1884.
He died in Padang, Sumatra, and year is unknown.

Bovenstaande is voor mij ook nog steeds een misser. Ik kan nog steeds zijn datum van overlijden niet vinden.

Bovengenoemde is de zoon van Cezar Antoine.

Ronny Geenen

Beste Ronny,

Ik zag aan de mailwisseling dat je op zoek bent naar de familie Chevalier, waaronder Henri Alphons Chevalier. Henri is de vader van ene Narsis Rudolf Chevalier uit Padang (geboren 12 nov 1885 en overleden op 29 maart 1974).

Herken jij deze persoon in jouw stamboom?

Rudolf is een bekende in mijn familiestamboom van oa Schultz/Chevalier/vd Vlist/vd Beeke. Hij staat bekend als "Oom Rudolf", een oom van mijn vader. Rudolf heeft overigens één kind gekregen.

Hoe ben jij precies verbonden aan de familie Chevalier? Dat kon ik niet helemaal opmaken uit de emailwisselingen van vorig jaar op dit forum.

Je kunt me mailen op rsc @ bart . nl

(aan elkaar natuurlijk)

Met vriendelijke groeten,

Robert Schultz

Robert S

Mijn grootmoeder is Alexandrine Chevalier (Non), geboren 9 juli 1894 te Padang Sumatra. Zij is overleden In 1983. Haar broer was Adolf (of Adolphe?) Chevalier, die ikzelf nog wel ontmoet heb in de jaren zestig. Overige kinderen van Helena Elizabeth Lamballais Tessensohn en Adolf Cesar (Antoine?) Chevalier waren Eugenie,(Nini)en Laurent. Laurent is als enige in Indie gebleven en daar overleden, naar overlevering vermoord. Naast deze kinderen is er nog een jonger zusje van wie ik de naam niet weet, ook naar nederland gekomen, omgeving Den Haag. Misschien dat nazaten van haar meer weten.Ik zou heel graag meer willen weten over hoe het de familie is vergaan en over de voorgeschiedenis.

Het verhaal over de voorvaderen van Adolf Cesar Chevalier klinkt erg bekend, omdat mijn grootmoeder mij dat verteld heeft. Het gaat terug tot Napoleon.  Mijn oudtante Nini heeft zich er in vroeger jaren in verdiept. mogelijk dat nazaten van haar zoon Jules iets meer weten. 

A.Notebomer

Beste Robert S: Ik zie dat je email van Juni 2014 is en zolang ben ik al niet meer op deze site geweest. Intussen is er heel wat gebeurd. Ik moet binnenkort de stamboom van de Chevalier gaan aanpassen, want ik ben via en Amerikaanse (34) Chevalier benadert en het blijkt dat hij met de gegevens van zijn moeder ook familie is. Hij echter was ook in het bezit door contact met de heer Tan uit A'dam van een deel van de stam Chevalier van Java. En dat terwijl ik de stamboom van de Chevalier tak van Sumatra heb uitgezocht. De heer Tan uit A'dam zijn grootmoeder is een zus van mijn moeder.

En vandaag kreeg ik een email dat Jeff Keasberry (schrijver van kookboeken) zijn moeder ook een Chevalier is.

Ik ga een dezer dagen weer de fam. Chevalier proberen aan elkaar te smelten. Mag ik je vragen wat jij weet van de Chevalier fam.?

Ronny Geenen

Annemarie57

Bedankt voor de reaktie, echter die gegevens heb ik ook. Kijk maar op mijn website: 

http://www.myindoworld.com/genealogy/chevalier-history/

Ronny Geenen


Hallo, Leuk om te lezen dat er mensen op zoek zijn naar Chevalier, ik ben de kleindochter van Beatrice Caroline, dochter van Adolf Chevalier en Johanna de Graaf. Zijn we gerelateerd? Geen idee wanneer dit gesprek gestart is, of de zoektocht, maar in onze directe familie kring hebben we nog veel informatie liggen over deze stamboom. Misschien kunnen we nog het een en ander bij dragen.

Lina Hidding
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!