stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Inwoners Semarang: op zoek naar G.J. van Wagensveld en M.J. B?kenkamp



Profiel afbeelding
Goedenmiddag, Als enige tijd ben ik op zoek naar G.J. (voornaam weet ik niet) van Wagensveld en M.J. Bökenkamp uit semarang. Het enige dat ik weet is dat zij een zoon Gijsbert Johannes hadden die op 3 april 1903 in Semarang is geboren, hij heeft nog een tijdje in Amsterdam gewoond. G.J. van Wagensveld was in Indische Dienst en zijn echtgenote was als onderwijzeres werkzaam in Semarang. Wie kan mij hier mee verder helpen? Mvg. Henry

Henry Wagensveld - 27 jun 2007 - 12:20

Ga een keer langs bij het SIFA (sifa.nl).

Uitgeschreven lid - 27 jun 2007 - 21:45

Wat is "Indische dienst"? Het leger, of binnenlands bestuur? In beide gevallen zou bij het Nationaal Archief in Den Haag meer te vinden moeten zijn.

Bob Kernkamp - 4 jul 2007 - 11:06

Bedankt voor de info, hij was in Indische dienst, wat hij precies deed weet ik niet, volgens mij had hij een bestuurlijke functie.

Mvg. Henry

Henry Wagensveld - 4 jul 2007 - 12:24

volgens mij is Gijsbert johan van Wagensveld een oom van mijn vader; hij was inderdaad getrouwd met Maria Bökenkamp, vanuit de optiek van de familie B. een 'mesalliance' en daarom is de familie direct na het huwelijk naar indië vertrokken. Zij hadden drie kinderen, de zoon die al bij u bekend is en twee dochters: Her en Lies. Her trouwde met een zekere Luuk Jonker, Lies met haar eigen oom Johan van Wagensveld; alledrie huwelijken bleven kinderloos.
Voorzover ik weet is zoon Gijs die aan de Birmaspoorweg heeft moeten werken een aantal jaren na WOII
gestorven, de opmstandigheden waaronder zijn in de familie altijd een groot geheim gebleven, waaruit ik afleid dat hij zich van kant heeft gemaakt.
Her heeft de laatste jaren van haar leven (ook zij werd redelijk vroeg weduwe en werd zelf in de negentig) in Scheveningen in een verzorgingstehuis gewoond.
Haar zus Lies woonde aanvankelijk in A'dam (Nassaukade, later P.C.Hooftstraat) en later in hetzlefde tehuis in Den Haag.

De vader van deze drie kinderen, Gijsbert Johan van Wagensveld was het zesde kind van Gijsbert Johannes van Wagensveld en Maria de Willigen (getrouwd: 30 septemeber 1863, vader was van 10 mei 1839 en moeder van 23 november 1944). Van deze Maria de Willigen bestaat nog een foto, een daguerrotypie (in mijn bezit); het echtpaar kreeg in totaal 12 kinderen, in 1865, 1866, 1867, 1869, 1870, 1872, 1875, 1880, 1882 en 1884.

Van het echtpaar waar u naar zoekt was ook deze Gijsbert Johannes onderwijzer, o.m in Ambarawa (waar Lies is geboren) en in Padang op Sumatra. Van hun leven is ook nog een prachtig fotoalbum beschikbaar.

Ikzelf ben een kleinkind van 8e kind (een meisje), mijn vader was dus haar zoon.

Uitgeschreven lid - 13 mar 2008 - 21:31

Goedenmorgen,

Heel hartelijk bedankt voor uw reactie! Deze familie is echt voor mij het lastigste punt om uit te zoeken. Uit diverse bronnen heb ik al e.e.a. weten te verzamelen aan gegevens. Mogenelijk kan er een rechtstreeks mailcontact plaatsvinden, dan stuur ik u de gegevens die ik ondertussen heb verzameld.

Mvg. Henry Wagensveld
wagensveld@gmail.com

Uitgeschreven lid - 14 mar 2008 - 09:43

Misschien kunt u mij op 3 punten uit de droom helpen:

In de rouwadvertentie van Maria de Willigen worden nog 2 vermeldingen geplaatst, waar ik niet uit kan komen:

1. J.G. van Wagensveld - Wat was zijn voornaam? Ik weet ondertussen dat hij is geboren op 4 december 1880 in Lopik en gehuwd was met Tj. de Bruin (Wie was dat, waar en wanneer is ze geboren, wie zijn haar ouders??)
2. Bart Johannes was ondertussen gehuwd met E. Vink (weet u daar misschien meer van).

J.H. van Wagensveld, gehuwd met L. Jonker (1928, Semarang). Weet u wat haar naam voluit is en wanneer een waar zij is geboren?

Mvg. Henry

Uitgeschreven lid - 14 mar 2008 - 10:13

er zijn wat problemen met mijn mail, dus maar even zo:
Johan Gerard van Wagensveld, 04-12-1880, gehuwd met Tjaakje de Bruin (geen verdere gegevens, behalve een datumloos relatief vroeg overlijden; huwelijk was kinderloos); deze Johan Greard is rond 1947 getrouwd met zijn nichtje Lies (Elizabeth Helena, dochter van Gijsbert Johannes en Maria Bökenkamp, gehuwd op 14 februari 1901; oudste kind: Johanna Hermanna, 8 april 1902; middelste:Gijsbert Johannes, 3 april 1903 en jongste: Elizabeth Helena 22 augustus 1908 ).

Over Bart Johannes (19-04-1869) weet ik werder niets.

Johanna Hermanna vasn Wagensveld trouwde met Luuk Jonker, zie verder eerste reactie
Gijs trouwde een zekere Miep, zie verder eerste reactie
Elizabeth Helena trouwde met 'oom Jo' op 14 april 1949; alleen over deze twee en over de jongere familie is mij verder wat bekend.

Uitgeschreven lid - 17 mar 2008 - 10:56

Heel hartelijk bedankt voor deze gegevens, het maakt voor mij heel veel duidelijk.

Is het misschien mogelijk om verder rechtstreeks via de e-mail te communiceren? Ik stuur dan een overzicht van het hele gezin met alle gegevens die ik heb verzameld. Op die manier komt het niet allemaal open en inzichtelijk op internet terecht.

Mijn e-mailadres is wagensveld@gmail.com.

Mvg. Henry Wagensveld

Uitgeschreven lid - 17 mar 2008 - 13:45


Geachte heer Heikens,

 

Ik doe onderzoek naar oorlogsslachtoffers in mijn gemeente Buren. Na een zeer lange en uitgebreide speurtocht naar familieleden van Frans Catharinus van Wagensveld, kwam ik via Stamboomforum  tenslotte bij u terecht.  Hier beschreef u uitgebreid over Gijsbert J . van Wagensveld, een oom van uw vader. Ik ben hem ook in mijn onderzoek tegengekomen in een rouwadvertentie en heb ook een kampkaart van hem gevonden.

 

Ik heb bij mijn onderzoek naar uw familielid, die op  3 augustus 1945 in Birma is omgekomen, enorm veel hulp gekregen van genealogiespecialist Ludmilla van Santen-Bergmaier, die ontzettend veel advertenties  over uw  familie heeft opgespoord in allerlei krantenarchieven. We hebben zodoende een zeer gedetailleerd beeld kunnen krijgen van de familie.

In zowel Engelse als Nederlandse websites hebben we aanknopingspunten kunnen vinden wat er ongeveer methem in Birma is gebeurd. Helaas hebben we geen foto vanhem kunnen opsporen en die zou ik graag willen plaatsen bij alle info die ik inmiddels op de website heb geplaatst.  U kunt onze bevindingen raadplegen op www.oorlogsslachtoffersgemeenteburen.nl bij de knop Rijswijk en de naam Hr. F.C. van Wagensveld.

 

Ik ben zeer benieuwd naar uw reactie en hoop dat u nog een foto en eventueel andere info vanFrans voor ons heeft, zodat hij op een waardige wijze op de website geëerd kan worden.

 

Hartelijke groeten, ook namens Ludmilla

 

Richard van de Velde

Richard van de Velde - 8 feb 2012 - 20:13







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu