stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Kwestie familie Andreas

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding
Beste lezer,

Ik plaats dit bericht naar aanleiding van mijn opa, Anton Frederik Johan Andreas (overleden in 1994), en diens familiehistorie uit Nederlands-Indië.

Sinds enige tijd ben ik bezig méér informatie te vinden over de geschiedenis van de familie Andreas, waar ik nu een korte schets van geef. De naam van mijn opa is Anton Frederik Johan Andreas (Jogjakarta, 3 september 1922). In 1925 is hij erkend door zijn ouders, Victor George Johan Andreas (destijds 36 jaar) en de Inlandse Christenvrouw Bok Sanem (geschatte leeftijd van 44 jaar). We weten óók dat hij een broer had genaamd Herman Lodewijk Alexander Andreas (uit 1924, dezelfde ouders) en dat hij sprak over ene 'Johan' die wij niet konden plaatsen. Extra detail is dat mijn opa zélf beweerde helemaal géén Andreas te zijn, maar lid van de familie Von Der Ohe.

Met deze informatie ben ik enkele weken terug naar jullie gegaan. Na dit bezoek zijn wij het volgende te weten gekomen:
-Victor George Andreas (1876, Semarang) bleek eerder getrouwd te zijn geweest met Johanna Smith. Hiervan had hij twee kinderen - Johan Adriaan en Susanne. Dit verklaarde min of meer dat de mysterieuze Johan zijn halfbroer is geweest;
-We hebben aan kunnen nemen dat mijn opa tóch een Andreas is. Het verschil in jaren tussen geboorte en erkenning (1922-1925) lijkt verklaarbaar aan de hand van het gegeven dat latere erkenning gewoonlijk was en de naam Von Der Ohe is in heel Nederlands-Indië niet voorgekomen.
-Zijn broer Herman is in 1948 overleden, vermoedelijk door zelfdoding.

Eenmaal thuis kwamen wij een oude trouwakte tegen van de ouders van mijn opa, uit 1936. Dit document benoemd een huwelijk tussen Bok Sanem (hier geschat op 50 jaar) en Victor George Andreas. Ik heb altijd aangenomen dat Victor George en Victor George Johan dezelfde personen waren, maar wanneer ik terugreken qua data, lijken de leeftijden niet overeen te komen. Zo is de Victor George die in de huwelijksakten terugkomt dezelfde als in de documenten van het CBG (1876, uit Semarang), terwijl Victor George Johan tijdens de erkenning in 1925 36 jaar oud was en dus uit 1889 zou moeten komen.

Frappant is helemaal dat Bok Sanem, op de geboorteakte van mijn opa wordt vermeld als de moeder, met als erkenner Victor George Johan. Op de huwelijksakte uit 1936 trouwt zij echter met Victor George, die op dat moment 59 jaar is. Een theorie die bij ons opdoemt: is het mogelijk dat Bok Sanem is getrouwd met Victor George Andreas uit 1876, maar een kind heeft met ene Victor George Johan uit 1889 die bijna nergens word genoemd? Of is er destijds een grove administratieve fout gemaakt en gaat het om een en dezelfde persoon die dus, naast zijn huwelijk met Johanna Smith nógmaals is getrouwd óf buiten het boekje is getreden?

Mijn vraag aan jullie: weet iemand méér over deze situatie? Of kennen jullie misschien mensen die wellicht iets meer weten over deze familiekwestie? Mogelijk kan ik met deze informatie óók weer andere onderzoekers helpen, gezien de bovenstaande namen (op uitzondering van Victor George Andreas en Herman Alexander Lodewijk Andreas, die onder de tab 'onbekend' werd geplaatst) niet voorkwamen in de eerdere familieonderzoeken waarover het CBG beschikt.

Alvast hartstikke bedankt!

Met vriendelijke groet,
dB

dB

Hallo,

Ik ben S. Andreas en heb voor u mijn stamboom erbij gepakt. Wij hebben hiervan een boekje met daarin de gegevens van de familie Andreas. Onze stamboom is gestart in 1605 in Armenië. Het boekje dat ik hier heb liggen loopt tot 1966. Onze stamboom bestaat uit 3 stamreeksen. Ik zelf kom uit de 2e en Victor George komt uit de 3e stamreeks. Ik heb in het boekje kunnen terugvinden dat hij geboren is op 27-08-1876. Ik zie hier twee kinderen erin staan Johan Adriaan en Susanna. Vervolgens staan er de kinderen van Johan Adriaan Andreas erin en word er verder helaas niets gemeld over uw opa. Maar misschien kan de voorgeschiedenis van de familie Andreas u helpen in de zoektocht naar meer gegevens. Naast de namen van familie leden staan er namelijk nog meer bijzonderheden in omtrent de familie Andreas. Ik zou het boekje eventueel digitaal kunnen maken als u dat zou willen.

Gr. S. Andreas

Shonima

Goedendag,

Ik zie dat jullie beiden een Andreas zijn, en familie uit Nederlands-Indië hebben.
Mijn grootvader zijn eerste huwelijk was met een Andreas... namelijk:

Dolly Arnoldine Andreas
Geboren op 9 januari 1919 te Sumedang, West-Java, Nederlands-Indië
Overleden op 4 december 2007 te La Palma, Orange, Californië, Verenigde Staten

Gezien dit zijn eerste vrouw was, en zij niet mijn oma is (de 2e vrouw van mijn grootvader is mijn grootmoeder) heb ik niet zo veel informatie over haar behalve hetgeen wat hierboven vermeld is.

Ik zou toch graag meer informatie willen over haar ouders/grootouders, waar ze vandaan kwamen etcetera...

Is zij toevallig ook familie van jullie? Gezien het geboortejaar zou ze best een oudere zus van Anton Frederik Johan Andreas en Herman Lodewijk Alexander Andreas kunnen zijn... (1919, 1922 en 1924 zijn redelijk netjes opvolgende jaartallen).

Kunnen jullie me verder helpen? Geneanet bied geen uitkomst en voor wie was wie is Dolly nog te jong om informatie over te vinden...

Met vriendelijke groet,

Kevin Stoové 

Kevin Stoové

Hallo,

Mijn oma van moeders kant heette Anna Dorothea Andreas, geboren 20 mei 1898 in Indonesië, overleden 23 november 1983 te Arnhem.

Haar vader was Dorus Carl Louis Andreas, geboren ca. 1878 te Jakarta/Indonesië, ocerleden in februari 1945, bij de Birma-spoorweg in Thailand.

Diens vader was Johannes Andreas, geboren in 1838, overleden 2 decmber 1892 te Jakarta/Indonesië.

Zijn vader was Barsick Andreas, geboren in 1809 te Ispahan/Perzië, overleden onbekend.

Diens vader was Andreas Paulus Andreas, geboren in 1780, overleden onbekend.

Misschien kan iemand mij helpen met aanvullende gegevens? Geneanet bied geen uitkomst en voor wie was wie evenmin.

Met vriendelijke Groet,

Arthur Mulder

Arthur Mulder

Hallo beste mensen,

 

Ik ben zelf een Andreas uit de eerste stamreeks ( Paulus).

Wij gaan heel toevallig volgende week naar Indonesië en zullen ook naar Semarang gaan ( de plaats waar de familie Andreas lange tijd heeft gewoond).

Ik heb een aantal documenten over de familiegeschiedenis en zal, als daar iemand behoefte aan heeft, deze na mijn reis digitaal verzenden.

 

Vriendelijke groet,

 

Rob Andreas

R. Andraes

Hoi R. Andrease,

Graag wil ik die documenten ook bij terugkomst van je ontvangen.

Fije vakantie alvast!

Met vriendelijke groet,

Arthur Mulder

Arthur Mulder

Zoals hierboven vermeld zou ik ook graag meer informatie over Dolly vinden (ouders/grootouders/broers/zussen/etcetera). Mocht u daarover iets vinden of hebben zou ik hier graag iets over willen horen.

Fijne vakantie.

Mvg, Kevin Stoové

Kevin Stoové

goedeavond,

 

graag zou ik van u meer informatie over de tak van paulus andreas willen ontvangen.

 

Mijn naam is norman paul andreas

wat ik begrepen heb ben ik de laatste van de tak van paulus, het schijnt dat het bij mij nu eindigt omdat ik een dochter heb.

wat ik gehoord heb zijn er 3 takken: paulus, barsiek en de ander weet ik niet meer.

en zoals begrepen  gaat het terug tot 0ngv. 1800  in ispahan perzie

ik kan het niet meer navragen omdat  mijn ouders al geruime tijd zijn overleden.

Mijn vader heet paul hendry andreas en mijn op  willy theodore otto bart andreas

 

met vriendelijke groet,

Norman Paul Andreas

N Andreas

Hallo Norman,

Kennelijk zijn we verre neven van elkaar.

Maak je geen zorgen, de stamreeks van Paulus stopt echt niet bij jou. Naaste mijzelf heb ik nog 4 neven die rechtstreeks van Paulus afstammen.

Geef me je mailadres en ik geef je wat ik heb gevonden.

Mijn gegevens gaan terug tot ca. 1600 in Armenië.

Vriendelijke groet,

Rob Andreas

R. Andraes

hartelijk dank voor je reactie.

Leuk te horen dat wij verre neven van elkaar zijn.

alvastdank voor het sturen van de info over de tak Paulus andreas

n.andreas@upcmail.nl

 

met vriendelijke groet,

Norman Paul andreas

N Andreas

Goedemorgen,

 

dank je wel voor de snelle reactie

Leuk te horen dat wij verre neven van elkaar zijn.

Mijn e-mail adres   n.andreas@upcmail.nl

hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,

Norman Paul Andreas

N Andreas

@ Norman Paul Andreas

Om misbruik te voorkomen is het aan te bevelen je e-mailadres uit je bericht te verwijderen. Men kan eenvoudig met jou in contact komen door op je naam onder je bericht te klikken en te kiezen voor - neem contact op.

mvg-Ben

Ben Wegman

Hallo Norman,

Ook ik ben een verre neef van jou. De betovergrootvader van mijn moeder was Barsick Andreas, een broer van Paulus en Carapiet. De vader van deze drie broers was Andreas Paulus Andreas, maar helaas kom ik ook niet verder terug bij hem.

Misschien kun je mij meer gegevens geven?

M.vr. gr.

Arthur Mulder

Arthur Mulder

Hallo, R. Andreas,

zou ik ook meer gegevens mogen ontvangen, van mijn bet-betovergrootvader? mijn oudste gegeven is Andreas Paulus Andreas, geboren rond 1780, overl. onbekend, gehuwd met Anna Johannes, verdere gegevens onbekend.

Alvast bedankt.

Met vr. groet,

Arthur Mulder

Arthur Mulder


Hallo

ik heb meer informatie over Albert Louis Andreas, Victor George Andreas en Louise Albertine Andreas.

mail me maar. mvkerckhoven@kpnmail.nl, dan stuur ik mijn informatie aan je door.

Gr. Manfred van Kerckhoven

Manfred van KerckhovenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!