stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Wie was Mary Guicherit = [opgelost]

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Wie kan mij helpen aan informatie over Mary Guicherit. Geboorte-, huwelijks- en overlijdens data/plaats en evt. ouders is waar ik naar op zoek ben. Het enige wat ik weet is dat ze Indisch was en geboren in Ned. Indie. Ook dat ze ergens in Nederland rond 1991 zou zijn overleden. Mary is haar roepnaam, maar of dat ook de volledige voornaam is weet ik niet. Vandaar dat ik met deze weinige info niet bij het CBG terecht kan.

Wat ik wel weet en daar is deze vraag ook uit ontstaan is dat ze na 1924 in Ned. Indie, waarschijnlijk Batavia, is getrouwd met weduwnaar Wilhelmus Hermanus Eduard Johannes Broedelet, geb. 27-10-1894 in Batavia en overleden 2-4-1954 ook in Batavia. Mary is dus na 1954 als weduwe naar Nederland gekomen. Uit dit huwelijk zijn geen kinderen gekomen. Mogelijk was ze eerder getrouwd en zijn daar wel kinderen uit gekomen, maar dat is onbekend.

Met vriendelijke groet,

Wim

Wim

Je zou eens op Delpher - kranten - familieberichten kunnen zoeken.

niepoort

04-02-1914 huwelijk Wilhelmus Hermanus Eduard Johannes Broedelet met Laida Leonore Ehrencron te Batavia

In de regeringsalmanak Ned Indie wordt zij nog vermeld als vrouw van WHEJ.

mvg-Ben

Ben Wegman

Uit "Het nieuws van den dag voor Nederlandsch-Indië" van 6.2.1924:

"Heden overleed zacht en kalm in de ouderdom van 30 jaren mijn innig geliefde Echtg. Laida Leonore Broedelet geb. Ehrencron.......".

G.Karssenberg

Wat bijzonder dat haar naam daarna nog steeds vermeld blijft bij haar echtgenoot.

Mooie vondst, Karssenberg.

mvg-Ben

Ben Wegman

Hartelijk dank voor de bijdragen. Alle info rondom de persoon Broedelet, zijn eerste huwelijk etc. is mij echter bekend. Het gaat hierbij alleen om de persoon van Mary Guicherit waar ik niets van weet.

Met vriendelijke groet,

Wim

Wim

Twee details die mij opvallen:

In de overlijdensadvertenties wordt geen mevr Guicherit vermeld.

Op de kampkaart van WHJE wordt als contactadres zijn moeder vermeld. Indien hij in 1940 al was getrouwd met mevr Guicherit zou je verwachten dat zij als contactpersoon wordt opgevoerd.

  

mvg-Ben

Ben Wegman

Dat hoeft niet zo opmerkelijk te zijn. Na de oorlog kwamen vele mannen terug uit de kampen en hadden geen huis en/of gezin meer. In die tijd zijn er vele relaties ontstaan, waarbij de man ging inwonen bij een vrouw waaruit een relatie ontstond. Kennelijk is dit dus niet tot een huwelijk gekomen zoals ik had verondersteld. De oudste foto waar ze samen opstaan is van 1948 waarbij ze beiden toch al goede 50ers waren. Dat zou dus al veel kunnen verklaren over het ontbreken van haar naam in de bezettingstijd en bij de overlijdensadvertentie van Broedelet. Ik ben daarom op zoek naar info over Mary Guicherit.

Wim

kan het niet zijn dat zij de naam van haar man gebruikte, het is maar een idee

Bruidegom:Rudolph Carl Max Guicherit

Bruid:Maria Walle

Plaats: Batavia NI

Datum: 25-06-1930 Opmerking(en): Bijregister: Filmnummer: 1208811

Deze Maria is geboren 8 september 1903 Lagu Boti NI

(dochter van Johannes Walle *28-02-1865 te Leiden en Sjaren)

zij is eerder getrouwd op 1 april 1926 te Garoet NI met (scheiding Djakarta NI

Johannes Cornelis Taal *11-07-1903 

de gezinskaart van deze Maria kan ik je opsturen !

haar man Rudolph Carl Max Guicherit geboren 1 november 1904 te Lebong Donok, overleden te Batavia NI 20 maart 1948

hierna is ze naar Nederland gekomen 9 juli 1954 woonde ze in Amsterdam

Renee

Dit zou best wel eens kunnen kloppen Renee. De data sluiten wel behoorlijk bij elkaar aan. Ik zal deze link verder gaan onderzoeken om het vastgesteld te krijgen. Bedankt voor de aanvullende info.

Met vriendelijke groet,

Wim

Wim

Wim, als je mij een mailtje stuurt, stuur ik je de gezinskaart op,

met vriendelijke groet Renée

Renee

Wim, dan is deze puzzle nu opgelost, of zijn er nog meer vragen,

met vriendelijke groet Renée

Renee

De tip van Renee was inderdaad de juiste en de achtergronden van Mary Guicherit zijn nu bevestigd. Hartelijk dank Renee ook voor de aanvullingen per email.

Met vriendelijke groet,

Wim

Wim

Mijn hart ging even sneller kloppen toen ik al surfend bij deze berichten terecht kwam. De hier voor genoemde Maria Walle is een dochter van mijn oudoom Johannes Walle, geboren op 28-02-1865 te Leiden. Hij is de oudste broer van mijn grootvader. Van hem weet ik slechts dat hij in 1895 naar NI is vertrokken en daar is gebleven. Zijn militaire ‘stamboek’-gegevens zijn mij bekend, evenals twee grafschriften (Begraafplaats Laanhof, Batavia) die betrekking hebben op hem en zijn vrouw Humo Inamoto en een zoon A. Walle.

De twee grafschriften luiden als volgt:

[1] Rustplaats van / Humo Inamoto, echtgenoote van J. Walle / geb. 27 Juli 1881 / overl. 26 September 1922 / Rust zacht lieve tante.

[2] R.I.P. / Hier rusten / onze broer A. Walle / geb. 10 October 1901 / overl. 23 September 1935 [en] onze vader J. Walle / geb. 28 Februari 1865 / overl. 4 Februari 1936.

De gegevens zijn ontleend aan ‘Bronnenpublikaties van de Indische Genealogische Vereniging’: dl. 5, ‘Grafschriften van Europeanen in Nederlandsch-Indië – ’s Gravenhage 1993).

 

Dankzij het bericht van Renee weet ik dus dat er nog een dochter Maria is geweest. Kennelijk had zij een broer A.[?] Walle. Hoe heette die voluit en is het bekend of er nog meer kinderen waren uit het huwelijk van Johannes Walle en Humo Inamoto? En is er over dat huwelijk (datum, acte) meer bekend? En is Johannes Walle daarna nog hertrouwd? Ook de toevoeging aan het grafschrift van Humo Inamoto (‘Rust zacht lieve tante’) is bepaald raadselachtig en doet vermoeden dat er nog andere familieleden – nichten of neven – waren.

Vanzelfsprekend stel ik nadere informatie zeer op prijs.

 

Kees Walle

Kees Walle


Goedeavond, 

Wellicht een wat late reactie, maar ik ben sinds van de week op zoek naar informatie over de oma  ( Mary Guicherit- Walle) van mijn overleden man, Waldemar Taal. Ik ben bezig met een naslagwerk  voor onze kinderen en kleinkind. Mijn man  is een zoon van Rudolf Marie Taal. Uit het huwelijk met JC Taal is dus een zoon geboren op 2 december 1926. De naam Broedelat viel vaak, maar nooit echt duidelijke verhalen. Oma Guicherit is overleden in Den Haag, waar zij woonde aan de Jacob van der Doesstraat . De datum weet ik niet precies meer, daar ga ik nog achteraan. wel in 1991 volgens mij in januari. haar zoon is op 22 oktober jl overleden in Enschede. 

Marie Jose Taal versteegPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!