stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Familie Evers -Oerijati

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Bijzonder. Uw overgrootmoeder is dus de Tante Julie waarnaar mijn moeder Juul, mijn zus Julie en haar dochter Juleke naar vernoemd zijn!

Toen wij naar Nederland vertrokken verheugde mijn oma zich erg op het weerzien met haar zuster. Helaas werd dit een teleurstelling omdat zij al erg dement was.

Mijn oudere zussen hebben wel eens gelogeerd in Twello bij tante Truus en oom Frits Honig, ook kinderen van uw overgrootmoeder. Ik herinner me nog dat ze dan met een zak vol aardbeien uit hun tuin weer thuis kwamen. Ik heb dit allemaal ook vermeld in het levensverhaal van mijn moeder dat ik geschreven heb. Hier staat ook een foto in waarop o.a. uw overgrootmoeder staat. 

Ankie van der Valk-Leepel

Ja, dit is echt heel bijzonder! Oom Frits weet ik ook nog heel goed, hij woonde samen met zijn zuster tante Truus. Vooral tante Truus was een bijzondere lieve zachtaardige vrouw. Ik heb ook nog foto's van de familie en van het huis in Twello waar uw zusters hebben gelogeerd. Heel erg leuk dit. 

G.W.E. Massink-Hettema

Kent u ook Oom Miel? Hij was de jongste zoon, dacht ik. Wij hadden veel contact met hem en zijn vrouw Thea en kwamen vaak bij elkaar. In de vakanties ging ik regelmatig naar hen toe omdat mijn moeder fulltime werkte. Ik speelde dan met hun 3 zonen. Ik herinner me dat één van de kinderen van Tante Julie in Friesland woonde. Ik weet niet meer wie dat was. Heeft u ook contact gehad met de Struby's?

Ankie van der Valk-Leepel

Jazeker, oom Miel heb ik ook gekend, evenal tante Thea. Oom Miel (inderdaad de jongste) was een bijzonder vriendelijke, zachtaardige man. Ik herinner me nog dat hij, omdat hij vreselijk doof was, altijd zat te frunniken aan zo'n kastje om je te verstaan. Hun zoons, Jack,Hans en ... , mijn achterneven heb ik niet zo goed gekend. Die heb ik maar een paar keer gezien. Hebt u mijn opa Jan gekend? Deze maand is het 50 jaar geleden dat hij plotseling overleed. 

G.W.E. Massink-Hettema

Ja, Ik zie Oom Miel helemaal voor mij (met zijn gehoorapparaat). Het was inderdaad een hele lieve man. De jongste zoon is Frits. Hij is nog getrouwd geweest met de zus van de vrouw van mijn broer (kunt u het nog volgen?). Nu hun scheiding hebben wij met niemand van die kant van de familie nog contact. Oom Miel en Tante Thea waren toen al overleden. Buiten Truus, Frits en Miel kan ik mij niemand meer herinneren. Waar woonde uw grootvader?
We hebben wel altijd contact gehad met een deel van de familie Struby.

Ankie van der Valk-Leepel

Mijn opa en oma woonden in Deventer, daar woon ik ook nog steeds. Twello is dus heel dichtbij en ik kom regelmatig langs het huis (Vestina Lente) van mijn overgrootouders oma Julie en opa Gerrit. Wij hadden het meeste contact met oom Frits en tante Truus. 

Dit is heel erg leuk om erachter te komen dat wij gezamenlijke voorouders hebben en nog niet eens zo ver. 

G.W.E. Massink-Hettema

Mooi dat het huis in Twello er nog is. Mijn grootmoeder is overleden in november 1954. We waren toen nog maar een paar maanden in Nederland en woonden in een contractpension in Scheveningen. Een paar maanden voor haar zuster Julie dus. Ik weet niet of u wat weet over de Struby's. Tante Riet, een oudere zuster van mijn moeder, vertelde ons wel eens herinneringen aan haar grootmoeder Louise Evers-Struby (uw betovergtoormoeder). Zij pruimde sirih en dronk bier. Riet kreeg de lege bierflessen die ze inwisselde voor wat geld. Riet was gek op geiten en het eerste geitje wat ze had, kreeg ze van haar oma Louise. Ik heb dit allemaal ook opgenomen in het levensverhaal van mijn moeder. 

Ankie van der Valk-Leepel

Wat leuk om dat soort dingen te lezen. Ik weet niets van de familie Struby helaas, vandaar dat ik na zoeken naar de ouders van mijn overgrootmoeder Julie op dit forum terecht ben gekomen. Ik vind het echt fijn om er meer over te weten te komen. Ik heb ook nooit foto's gezien van oma Julie's familie. Van haarzelf heb ik verschillende foto's. 

G.W.E. Massink-Hettema

Ik heb diverse verre familieleden met de naam Evers gekend. Wies, de oudste zus van mijn moeder is getrouwd met Fred Evers. Verder waren er Tante Cato, Tante Ben en Oom Boet. Zij zijn allemaal ergens familie, maar dan wat verder weg. Van de Struby's waren dit Oom Tos en Tante Floor met hun dochters Stans en Lou. Oom Piet Struby vond het ook altijd gezellig om op bezoek te komen. 

Ik denk dat u het wel leuk zou vinden om het levensverhaal van mijn moeder te lezen, daar komen deze namen ook allemaal in voor. Ik heb nog wel een exemplaar liggen. 

Ankie van der Valk-Leepel

Ja, dat lijkt me inderdaad erg leuk! Ik ben echt blij wat meer van de familie te weten te komen. Er waren gewoon geen verhalen, logisch ook wel dat oma Julie dementerend was. Iets waar gewoon niet over gepraat werd

G.W.E. Massink-Hettema

Ik zal het opsturen. Ik zie in de telefoongids een adres staan met uw naam en de voorletter A. Is dat uw adres?

Ankie van der Valk-Leepel

Je kunt contact met elkaar maken door onder een bericht op iemands naam te klikken. Kies vervolgens: neem contact op.

mvg-Ben

Ben Wegman

Nee, ik sta niet in het telefoonboek, heeft u Facebook? dan kan ik u een bericht sturen. Wat zijn de kosten van het boek?

G.W.E. Massink-Hettema

oh oke, bedankt voor de tip

G.W.E. Massink-Hettema


Ik zit op Facebook: Ankie van der Valk

Ik hoef er niets voor te hebben. Blijft in de familie toch! 
 

Ankie van der Valk-LeepelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!