stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » (Voor)ouders van Marie Charlotte Voll

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Familiebericht in het "Bataviaasch Nieuwsblad" van 20.7.1910: 25 jaar getrouwd: Herman Alexander Oscar Kollmann en Helena Philibertina Voll (Makasser 3.8.1885 - Weltevreden 1910). Via www.delpher.nl.

Ouders van Helena Philibertina Veedisch: Jacob Coenraad Veedisch en Johanna Jacoba Beekerman (Google).

Overlijden Andries Jans Voll: 7.10.1853.

Overlijden Simon Reinier Voll op 19.2.1917 (Makassar).

G.Karssenberg

Helena Philibertina Voll was een nichtje (oomzegger) van Simon Reinier Voll (mijn overgrootvader). Zij was een dochter van diens broer Johannes Helenus Voll.

Maar Simon Reinier had één van zijn dochters ook Helena Philibertina genoemd. Zij was een zus van mijn grootmoeder Marie Charlotte en was getrouwd met Diederik Willem Hardenberg (zie ook de inbreng van Ben Wegman). Lastig al die naamgenoten binnen één familie!

Dankzij jouw reactie weet ik nu ook de overlijdensdatum en -plaats van mijn overgrootvader Simon Reinier. Dank je wel, G. Karssenberg! 

Lody Pieters

Ik ging ervan uit dat de gegevens op een persoonskaart correct zijn. Maar in dit geval kan het echt niet zo zijn dat Helena Philibertina Veedisch (zoals hierboven in andere internetbronnen beschreven) de echtgenote is van Simon Reinier Voll en de moeder van mijn oma Marie Charlotte Voll. 

Heeft iemand eerder meegemaakt dat een persoonskaart niet klopt?

Of kan het zijn dat Simon Reinier bij de aangifte van de geboorte van zijn dochter met opzet de naam van zijn (overleden) moeder heeft opgegeven? Misschien omdat hij niet getrouwd was? of omdat de biologische moeder een inlandse vrouw was?

Lody Pieters

"Akte van adoptie door Jacob Coenraad Vedisch van Fredrik, bij de doop te noemen Fredrik Willem Vedisch, zoon van zijn slavin Plasiaa van Maccasser, opgesteld door notaris Jacob Pierre Treni. Periode: 13.6.1792; Plaats: Batavia ...........".

Zie: "Google" via: "Jacob Coenraad Vedisch".

G.Karssenberg

Er is sprake van een eerder huwelijk met H.A.O. Kollmann.  dat was in 1910, dat kan dan niet kloppen met dit huwelijk  met

Helena Ph. Kollmann - Voll  huwelijk    overlijden Helena  25 jaar gehuwd

DW Hardenberg

07-01-1905 huwelijk Diederik Willem Hardenberg met Helena Philibertina Voll te Makasser (RA1906:C28)

zie  1930 vijfentwintig jaar gehuwd

Elisabeth

Foto met Lodewijk Alexander Pieters

Elisabeth

Dank je wel Elisabeth! De foto van 'de man met de slang' was de enige foto die mijn vader van zijn vader had.

Lody Pieters

Je hebt gelijk. Zie mijn reactie van gisteren 21.48. Er waren 2 nichtjes die allebei Helena Philibertina heetten. De een was getrouwd met Kollmann, de ander met Hardenberg. De laatste zou een zus van mijn oma geweest zijn. Er was ook nog een andere zus (Pauline) die getrouwd is met ene Smit. 

Misschien kunnen deze gegevens leiden naar de moeder van mijn oma Marie Charlotte. Dat hoeft overigens niet per se ook de moeder te zijn van haar zussen.

Lody Pieters

Misschien, staat er hier nog iets

Elisabeth

Vraag in www.delpher.nl eens naar: H.A.O. Kollmann.

G.Karssenberg

Haar moeder was Andi Mapa Majadiah, doopnaam Helena Philibertina Veedish geboren 1862, gestorven 1914,dochter van Arumpone van Bone, Pungawa Andi Mapajuki, prins van Goa.Echtgenoot Simon Reinier Voll. Kinderen :Willem Lodewijk Christiaan, Johannes August Andries, Helena Philibertina, Elisabeth Dorothea, Julius Diederik, Marie Charlotte, Helenius Martinus, Diederik Simon Paulus Philip, Paulus Diederik Simon Philip, Aleida Jacoba Margaretha Rosemonde, Casper Andries Janz, Wilhelmina Eugenie Agnesia, Hendrika Juletta Pauline,

J. C. M. Schlössels

Hartelijk dank voor deze informatie! De ouders, broer en zussen van mijn grootmoeder Marie Charlotte Voll had ik al dankzij het stamboomonderzoek van Alfred Udo Voll uit 2002. Nieuw voor mij was de informatie over mijn overgrootmoeder 'vrouwe Madjadia', zoals ze in de stamboom wordt genoemd. Interessant! Mag ik vragen wat uw bronnen zijn? En wat is uw relatie met de Voll-dynastie?

Lody Pieters


Mijn echtgenote is een kleindochter van Aleida Jacoba Margaretha Rosemonde Voll. In het overzicht van Alfred Udo Voll is verdere informatie betreffende dit onderwerp te vinden o. a. op bladzijde 13 en 18

J. C. M. SchlösselsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!