stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Zoek naar Wilfried Herbert Rosenthal



Profiel afbeelding

Hallo iedereen! Ik ben op zoek naar gegevens over Wilfried Herbert Rosenthal, geboren te Mr. Cornelis (waarschijnlijk), in ieder geval op Java, op 24 maart 1924. Zoon van Herbert Wilfridus Rosenthal (Geb. Antwerpen, 19 mei 1879) en Aurelia Huster (Geb. 21 januari 1890). Broer van Maximiliaan Leonel, Hetty Lily, Irma Melitta en Waledmar Rudy Rosenthal.

Het is bekend dat Wilfried (Wil, Willy) de jaren '47 tot en met '49 in Nederland heeft doorgebracht en ook waar. Dit was zijn eerste bezoek aan Nederland. Hij heeft eerst gevaren, en is later op Banka voor de B.T.W. gaan werken tot '47. In Nederland heeft hij zijn derde (deel)diploma voor zijn leergang als 'Machinist' gehaald en is daarnaast gaan werken voor de KLM. In '49 moest hij terug naar Banka om daar voor de B.T.W. zijn contract van drie jaar uit te zitten, iets waar hij niet onderuit kon komen.

Zijn laatste brief dateert van december '49, daarna ontbreekt ieder spoor van hem. Waarschijnlijk is dat hij inderdaad tot '52 / '53 voor de B.T.W. heeft gewerkt, maar wat hij daarna is gaan doen en / of waar hij terecht is gekomen... Er gaan geruchten dat hij twee dochters zou hebben en in de regio Dordrecht gewoond zou hebben, maar  tot nog toe zijn daar geen concrete leads uitgekomen. Het kan zijn dat hij is geëmigreerd naar Argentinië (een wens die hij in één van zijn brieven geuit heeft), of weer is gaan varen, of terug is gekeerd naar Nederland. In dat geval lijkt het mij logisch dat hij eerst familie heeft opgezocht om van daaruit een vaste plek te zoeken. Dat zou dan in Zandvoort, Amsterdam, Den Haag, Limburg, Breda of misschien ook België kunnen zijn.

Ik heb gezocht op alle mij bekende genealogische sites, gemeentelijke registers etc. wat er dan ook maar openbaar is en online te vinden is, maar helaas zonder resultaat. Binnen de familie is er ook niet veel over hem bekend en is er niemand die nog iets over hem zou kunnen vertellen.

Ik hoop dat hier iemand is die een mogelijke aanwijzing heeft of kan vinden of mij misschien verder kan helpen met een nieuwe bron.

Alvast heel erg bedankt!

Pat

Patrick Rosenthal - 10 jan 2016 - 20:42

Ik zou eens bij Australie zoeken.

Initialen W.H.

Achternaam Rosenthal

Geboortedatum 24-03-1925

Vertrekdatum 0000

Aankomstdatum 0000

Kaartenbak Sydney

mvg-Ben

Ben Wegman - 10 jan 2016 - 22:34

Jeetje Ben, 

hartstikke bedankt! Ik ga snel zoeken en kijken of ik daar iets kan vinden. het zou een hoop verklaren!

Ik ga zoeken! Dank je wel!

Patrick Rosenthal - 10 jan 2016 - 22:40

Hier de link naar documentatie aanwezig bij Nationaal archief

http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00335/q/zoekterm/Rosenthal/q/comments/1

Ik hem echter niet hier kunnen terugvinden.

http://www.naa.gov.au/collection/

Er is een archiefkaart van hem bij stadsarchief Amsterdam, maar die is nog niet openbaar. Ik denk wel dat jouw geboortejaar niet correct is 1924 moet 1925 zijn. http://stadsarchief.amsterdam.nl/archieven/archiefbank/indexen/archiefkaarten/zoek/query.nl.pl?i1=1&a1=Rosenthal&x=1&z=a&s=3

mvg-Ben

Ben Wegman - 10 jan 2016 - 22:52

Dank je wel Ben,

ik ga gewoon weer opnieuw zoeken, maar nu op Australië, Sydney. Voor zover ik weet hebben we daar geen familie, maar uit zijn brieven (een correspondentie van twee jaar met een geheime liefde), kon het hem na afkeuring door die familie niets meer schelen. 'Onze' Rosenthal's zijn over de hele wereld verspreid, dus waarom niet Canada? 

Uitdaging :^)

Patrick Rosenthal - 10 jan 2016 - 22:58

Een berichtje, voor jouw onderzoek geplaatst op facebook rept over twee dochters. Zijn die in Nederland te localiseren of buiten Europa?

https://nl-nl.facebook.com/Indosbelike/posts/1009178502476571

mvg-Ben

Ben Wegman - 10 jan 2016 - 23:03

Hi Ben, het zijn alleen geruchten. Mijn tante meent zich te herinneren dat hij twee dochters had, maar namen of wat dan ook ontbreken. Ze zouden nu in de zestig moeten zijn, als ze überhaupt bestaan... Het is een lastige zoektocht helaas, maar wel een leuke uitdaging.

Patrick Rosenthal - 10 jan 2016 - 23:25


Wilfried Herbert Rosenthal, geb. Bandoeng 21 maart 1925, tr. [voor 1955] Grace Earle Purvis, geb. Batavia 6 dec. 1935, dr. van William Edgar Purvis en Adeleida Antonia Jacoba Coorengel. Zij vertrekken zonder kinderen (!) 23 juni 1958 met het motorschip "Flaminia" naar Nederland.

Er bestaat een genealogie Purvis. J. Purvis, "The Purvis Family 1694-1988" (St. Andrews 1988) waar wellicht meer gegevens omtrent dit echtpaar wordt vermeld. Deze monografie is aanwezig bij het Centraal Bureau voor Genealogie.

Peter

peter christiaans - 8 nov 2016 - 19:55







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu