Een groot deel van de gegevens die je vraagt vallen binnen de grenzen van de privacy regels zoals die bij het forum worden gehanteerd. (evt kan men wel jou per persoonlijk bericht gegevens sturen). De regeringsalmanak geeft burgerlijke standgegevens tot ca 1922. Mochten de mensen die je noemt in Nederland zijn overleden dan kun je een persoonskaart/persoonslijst van hen aanvragen bij het CBG.
Je kunt ook zelf zoeken in de historische kranten http://www.delpher.nl . Je kunt op die site op twee namen zoeken door tussen beide namen het woord prox te plaatsen.
Van jouw moeder is een persoonskaart (= archiefkaart) aanwezig bij stadsarchief Amsterdam. Overigens ook van Guus. Had je moeder ook een zusje dat iets jonger was?
https://archief.amsterdam/indexen/archiefkaarten_1939-1994/zoek/index.nl.html
Je kunt het archief verzoeken haar kaart openbaar te maken. Is een archiefkaart niet leverbaar en kunt u aantonen door middel van een schriftelijk bewijs dat de kaarthouder is overleden (een rouwkaart, bidprentje, rouwadverrtentie, bewijs van overlijden), dan kun je in het Informatiecentrum van het Stadsarchief de scan van de kaart aanschaffen.
Kun je een kaart inzien van iemand die NIET overleden is?Dat kan indien de aanvrager in bezit is van een schriftelijke toestemming en een (kopie van een) i- dentiteitsbewijs van de houder van de archiefkaart.
Voor informatie kunt u contact opnemen met Peter Kroesen. Mail: info@stadsarchief.amsterdam.nl.
mvg-Ben