stamboomforum

Forum logoFora » Onderzoek in Indonesië » Gezocht nazaten familie David uit Indonesie

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

In verband met het schrijven van de familiegeschiedenis David ben ik op zoek naar nazaten van: Joseph David overleden 09-09-1883 te Magelang relatie met N.N.; van Wilhelm Karel Joseph Flach gehuwd met Clara David; van Daniel David en Karminah; van N.N. Kurvers gehuwd met Zeraphina David en uit het tweede huwelijk van Zeraphina met Johannes Philippus Snor; van N.N. Janssen gehuwd met Jacoba Wilhelmina Jeanne David; van August Gustav Wilhelm Herman Otto gehuwd met Dora Elisabeth David; van Julius Albertus David geboren 10-08-1870 te Temanggoeng relatie met N.N. van Jan Henninger gehuwd met Maria Elisabeth David en uit haar tweede huwelijk met Nicolaas Anthonie Steenbakker.  

Met vriendelijke groet,

Frans Winkens

Frans Winkens

Voor de tijdsbepaling lijkt het me handig enige herkenningspunten te hebben. Er zitten wel spellingvariaties in de namen vermeld de regeringsalmanak en die in uw vraag.

26-12-1917 huwelijk August Gustav Wilhelm Herman Otto met Dora Eliza David te Soekaboemi (RA1919:35)
06-10-1894 huwelijk Wilhelm Karl Joseph Flach met Clara Davis te Magelang (RA1896:303)
26-01-1898 huwelijk Johannes Philippus Snor met Zeraphine David te Magelang (RA1899:330)
04-06-1919 huwelijk Johannes Philippus Snor met Johanna Maria Koester te Ambarawa (RA1920:3)
30-04-1867 huwelijk Jan Henninger en Maria Elisabeth David te Kadoe (RA1868:A13)
11-09-1880 huwelijk Nicolaas Anthonie Steenbakker met Maria Elisabeth David, weduwe van Jan Henninger te Magelang (RA1881:226)

09-09-1883 overlijden Josef David te Magelang (RA1885:296) 

Hebt u via Delpher al naar nakomelingen gezocht? 

Ben Wegman

Beste Ben,

hartelijk dank voor je reactie. Maar ik ben op zoek naar onbekende nazaten. De regeringsalmanakken, bronnenpublicaties IGV, de dossiers van Sifa, persoonskaarten, Japanse interneringskaarten etc. zijn allemaal al doorgenomen. Van Delpher heb ik zelfs een index aangemaakt van alle voorkomende David's in de Indische kranten vermeld op Delpher. Op genealogieonline stamboom-winkens is alle bij mij bekende data in te zien alsmede de bronvermelding.

Groet, Frans

Frans Winkens

Dat had ik niet helemaal begrepen uit de vraag. Wel is het missschien raadzaam in deze vraag een verwijzing te maken naar jouw stamboom.

mvg-Ben

Ben Wegman

Beste Frank Winkens,

 

Mijn naam is Juno David.

En mijn vaders familie is afkomstig uit Indonesië.

Misschien kan ik u helpen?

 

Mvg. J. David

Juno David

Beste Juno,

Kun je me via mail meer informatie over je familie verstrekken. 

Met vriendelijke groet,

Frans

Frans Winkens

Beste Frans

Er staat bij, dat ik niet via E-mail kan reageren, omdat deze optie niet beschikbaar is. Waarschijnlijk omdat ik geen premium account heb. Mijn eigen e-mail adres is juno-david@hotmail.com, dan kunnen we zo verder spreken.

Ik zou u in ieder geval kunnen vertellen dat, mijn opa op (ik geloof) Sumatra gewoond heeft. Zijn vader was blank en zijn moeder Indonesisch, ze waren relatief rijk, hadden dus ook mensen in dienst. Toen de 2de oorlog uitbrak, werd mijn opa en zijn moeder in een jappen-kamp opgesloten, andere familie leden moesten aan de Birma spoorlijn werken, of ze waren al gesneuveld in de Nederlandse marine. Na de oorlog is mijn opa nog een tijd op Nieuw Guinea geweest voor het Nederlandse leger, waarna hij naar Nederland vertrokken is.

Een klein detail dat ik me trouwens nog weet te herinneren, is dat mijn opa's oma, aan het hof van de maharadja woonde.

Ik hoop dat u iets aan deze informatie hebt.

Mvg. Juno

Juno David

Beste Frans, 

Ik vroeg me af of u al meer weet over nakomelingen van Jan Henninger en Maria Elisabeth David.
Momenteel ben ik bezig om de (Indische tak van) Henningerfamilie te onderzoeken en ik ben benieuwd of Jan Henninger inderdaad gerelateerd is.

Met vriendelijke groet, 

Audrey Henninger

Audrey Henninger


Beste Audrey,

Tot op heden heb ik geen nakomelingen kunnen vinden uit het huwelijk van Jan Henninger met Maria Elisabeth David. Wel uit het tweede huwelijk van Maria Elisabeth met Nicolaas Anthonie Steenbakker.  Vermoedelijk heeft het echtpaar Henninger-David geen kinderen. Ook in de overlijdensadvertentie van Jan Henninger in de Locomotief van 29 augustus 1879 is alleen sprake van een weduwe.

Met vriendelijke groet,

Frans 

Frans WinkensPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!