stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Geboorte Willem Frederik Danekes te Semarang

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Op 14 okt. 1886 trouwt te Batavia Willem Frederik Danekes, geb. te Semarang, oud 25 jr., baas-draaier tevens baas-bankwerker bij het Marine-etablissement op het eiland Onrust, zn. van Lambertus George Danekes en diens echtgenote Frederika Felhoen, beiden overleden; met Margaretha Paulina Albertina Eiffert.

Willem Frederik moet dus te Semarang rond 1861 geboren zijn, doch ik kan hem in de RA nergens vinden.

Wie helpt?

leo

Op Delpher kranten kom je tussen 1859 en 1862 regelmatig LG Dankes tegen, die weer in NI arriveert of daarvandaan vertrekt. Hij was kennelijk kapitein op een schip. In dat geval is het goed mogelijk dat zijn vrouw meereisde en dan hun zoon dus "ergens onderweg" geboren is. 

niepoort

Wellicht is het nuttig drie kinderen van het echtpaar Daneken x Felhoen te melden: Andries (geb. 10.6.1853 in "Semang"), Anne Constancia (circa 1856 Pattie/Japara) en Josefina Fredrika (11.9.1863 Semarang tot 9.9.1873 Batavia).

Het geslacht Danecke komt tenslotte uit Leitzkau (Hans Georg Danecke: ca 1689 - 19.9.1732).

G.Karssenberg

Beste Liesbeth en G.

Bedankt, maar dat had ik al gevonden. Overigens, zelfs al zou Willem Frederik "ergens onderweg" geboren zijn, dan moet hij toch ergens aangegeven zijn en mogelijk te Semarang. Bovendien vermeldt de huwelijksakte de geboorteplaats in tegenstelling tot de RA welke de plaats van geboorteaangifte vermeldt.

Maar in ieder geval bedankt voor het meedenken !

leo

Dag Leo,

Een late reactie: de gebooreaangifte is mogelijk eerst elders gedaan, want hij is terecht gekomen in het tweede bijregister van (1861?) van Semarang en staat vermeld in de RA 1862, blz 34. Als geboortedatum staat vermeld 1 januari 1861. Dit vonden we in de geboorterecords die we nog aan het bewerken zijn voor de website. Misschien is dat bijregister verfilmd en kom je er dan achter hoe en waar de aangifte is gedaan.De DVD leest de familienaam voor die RA inderdaad niet.

hartelijke groet,

Maarten Etmans

Maarten Etmans


Willy / Maarten,

Bedankt voor deze info. Ik ga kijken of dit regster verfilmd is

leoPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!