stamboomforum

Forum logoOnderzoek in Indonesië » Zoeken naar oma Tuasei en opa Van GIjn



Profiel afbeelding

Ik ben op zoek naar alles en iedereen die iets weet over mijn oma Paulina Cornelie Tuasei (geb 1908 Menado / overl 10-04-1945 Malang). Ze was getrouwd met Nicolaas Federik Van Gijn (KNIL). Ze is overleden te Malang. Ze had 5 kinderen (Johanna, Nicolaas, Paulina, Adriaan en Bastiaan (mijn vader)). Wie kan mij iets over haar/haar lot vertellen? Ik weet niet goed waar ik moet beginnen!

Paola van Gijn - 20 jun 2016 - 21:45

Zijn er nog mensen in leven in de familie die haar gekend hebben?

L. Loef - 20 jun 2016 - 22:16

Nicolaas Frederik Van Gijn was geboren 27-05-1905. In december 1932 wordt uit het huwelijk een dochter geboren. Dus huwelijk is vermoedelijk voor dat jaar. Gezien de overlijdensdatum van mevr Tuaseij zal zij vermoedelijk in een van de kampen omgekomen zijn of ten gevolge van het verblijf in een kamp. Je kunt daarom voor meer informatie eens contact opnemen met de afdeling oorlogsnazorg van het Nederlandse Rode Kruis. http://www.rodekruis.nl/dit-zijn-we/oorlogsarchief/een-verzoek-indienen

Houdt rekening met een verwerkings/doorlooptijd van ca 4-6 weken. Als oud-KNIL militair heeft Nicolaas Frederik ook pensioen opgebouwd.Je zou naast het Rode Kruis ook kunnen informeren bij SAIP (stichting administratie Indische pensioenen of zij meer info hebben. Zij hebben in ieder geval de staat van dienst van jouw opa. http://www.saip.nl/nl/content/pages/welkom.aspx

Genealogisch onderzoek

Onze archieven bevatten veel informatie. Daarom ontvangen we veel informatieverzoeken van particulieren in het kader van familie- en stamboomonderzoek. Wanneer u een verzoek indient, verzoeken wij u uw eigen adresgegevens alsmede de naam, voorletters en geboortedatum van de persoon, waarvan de informatie wordt gevraagd, te verstrekken.

Ongetwijfeld heb je de kampkaart van opa al opgedoken. 

http://proxy.handle.net/10648/38cb6f06-bc2b-4d05-b320-3139c7b71837

Helaas worden militairen in actieve dienst niet vermeld in de adresboeken Ned Indië.

mvg-Ben

ps in het geboorteregister van Malang 1936 wordt de geboorte van een dochter aangegeven. De naam van de moeder wordt dan geschreven als Paulina Cornelia Tuasey.

Ben Wegman - 20 jun 2016 - 22:18


@ Paola,

Bent u inmiddels al wat verder gevorderd door gebruik te maken van de genoemde bronnen?

mvg-Ben

Ben Wegman - 8 okt 2016 - 17:16







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu